Šta je novo?

Veca rezolucija avatara

Da li ste za veci avatar?

• Da

Glasovi: 38 31.1%
  • Ne

Glasovi: 84 68.9%

• Ukupno glasača
    122
  • Anketa je zatvorena .

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Mislim da bi bilo super kada bi se to omogucilo da korisnici ovog foruma mogu da koriste vece avatare. Mislim da bi puno doprinelo atraktivnosti ovih stranica, i mogucnoscu iskazivanja necega sto ne moze da stane u ovolicni avatar. Dakle postujem ovaj poll cisto kao predlog, a ne kao grdnju ili nesto drugo. Nije da se stalno zalimo, nego cisto mislim da ce biti veliko interesovanje za ovo. Moj predlog je da se sa sadasnje rezolucije od 50x50 px poveca na 85x85 px koliko imaju mnogi strani forumi. Pa da vidimo...

Dosta bi bilo i 75x75, nista se ne bi promenilo niti bi stranice bile nepregledne, ali ne vredi, pokusao sam slicno da izmolim ranije pa nista...

Mislim da ne treba povecavati avatare, 50x50 koliko je sada je sasvim dovoljno. Bio sam na drugim forumima koji nemaju ovo ogranicenje i posledica toga je da lice na rumunski cirkus.

NIKAKO veće avatare! To su gluposti. Šta bi vam značio avatar veći od ovog? Mislite da bi vas ostali bolje primećivali, ili biste bili više uvažavani? Ovaj forum je jedan od retkih da ima jasnu politiku po tom pitanju, što je za pohvalu, a ne za poziv "da se ugleda na druge".

Pogledajte ovaj forum pa vidite na šta liči: http://www.emulationgalaxy.co.yu/emuforums/index.php

Iz sveg srca sam protiv povecavanja avatara. Pre neki dan sam na nekom forumu naleteo na 'avatar' od 3mb! Ja razmisljam sta non stop to ucitava, kad ovo tip stavio kao avatar odlomak u avi formatu iz matriksa ili starwarsa, ne secam se :d Uzas...

Pa ne da imamo to nego lepo kulturno kao i sad slicica ili gif samo u 85x85 px

A sta ce ti veca slicica?

da topuze,ja odlicno vidim tvoj avatar
ima li nekoga da ne vidi topuzovu slicicu?

Pa da, moza ljudi hoce da setave nozice u avatar :D. Pokazace poll koliko ljudi to hoce, sta odmah mene napadate.

Ji 4Tze je napisao(la):
Daj jedan jedini realan razlog chemu veci avatari.

Sporije ucitavanje, ruzniji izgled, manje mesta za tekst,...

Jedan ? :)

apsolutno sam protiv, cak sam i za da se smanje...

Poz.

thunderchase je napisao(la):
NIKAKO veće avatare! To su gluposti. Šta bi vam značio avatar veći od ovog? Mislite da bi vas ostali bolje primećivali, ili biste bili više uvažavani? Ovaj forum je jedan od retkih da ima jasnu politiku po tom pitanju, što je za pohvalu, a ne za poziv "da se ugleda na druge".

Pogledajte ovaj forum pa vidite na šta liči: http://www.emulationgalaxy.co.yu/emuforums/index.php

E ******, Emuglx i YUmetal su dva ekstremna slucaja...
Ali zaboga, ne trazimo signature od pola metra niti 125x125 slike za licnu kartu i pasos :) nego malih beznacajnih 25 piksela u obe dimenzije...

Eto, ima nas koji volimo da stavljamo prednje omote raznih albuma u avatar, a u 50x50 se ne vidi ime groope... :d

Neo_Matrix je napisao(la):
Sporije ucitavanje, ruzniji izgled, manje mesta za tekst,...

Jedan ? :)

apsolutno sam protiv, cak sam i za da se smanje...

Poz.

Pogledaj kako izgleda tvoj post sa sadasnjim avatarom, a onda kako bi izgledao sa 75x75 slikom. Da li bi se sporije ucitavalo? Ne, jer bi slicica bila veca max 1 kB i ostala bi u keshu. Da li bi bilo ruznije? Ne bi, ako umes da napravis dobar avatar :) . Da li slika jede prostor za tekst? Ne jede, cak ni u slucaju najkracih jednorednih postova.
Ukratko, razlog ti je bezveze :)

Najbolje je da se ceo forum prebaci u text mode... :crash:

Prilozi

• slika1.gif
    slika1.gif
    64.1 KB · Pregleda: 143
  • slika2.gif
    slika2.gif
    74.4 KB · Pregleda: 155
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Eto, ima nas koji volimo da stavljamo prednje omote raznih albuma u avatar, a u 50x50 se ne vidi ime groope... :d
Kako se ne vidi? Pa evo na mom avataru se lepo vidi da pise Radiohead. :)
Dodushe, ne vidi se ime albuma, al zato sam ga stavio iznad. ;)

Najbolje je da se ceo forum prebaci u text mode...

Konacno nesto pametno i od tebe :D

da znash...
A i ti bi mogao da vratis onaj kulermaster avatar od pre par godina, taj je bio najjachi :D

sto se teme tiche, mislim da ce realno, da zavrsi u korpi, sa sve onim matrixovim thread-om o postovima/danu.

nekad stvarno preterujete, majke mi..

O ukusima se ne raspravlja, a ucitavanje sigurno ne bi trajalo duze. Pogledajete bit-tech.net forume, o tome ja pricam, umerena velicina, pogledajte na primer takave avatare, pa se onda javite i pljujte po jadnih 25 piksela.

Uostalom Voodoo je dao primer kako bi neo izgledao sa vecim Avatarom u attachmentu. Ako vam je to preveliko ili ruzno, onda stvrano nemam reci.

Ji 4Tze je napisao(la):
da znash...
A i ti bi mogao da vratis onaj kulermaster avatar od pre par godina, taj je bio najjachi :D

sto se teme tiche, mislim da ce realno, da zavrsi u korpi, sa sve onim matrixovim thread-om o postovima/danu.

nekad stvarno preterujete, majke mi..
Ajde Ji, šta se ložiš... Koji piksel vamo ili tamo ne pravi razliku većini. Ako se tačno sećam, Voodoo NBGD je želeo da ubaci omot nekog albuma od Metalica-e ili beše Megadeath? U svakom slučaju, ja sam protiv, čisto iz razloga dobrog ukusa.
Nego, kako ti se čita taj nick? Kao GeForce?

Evo jedne ideje, mogli bi da dozvolimo korišćenje .swf avatara, na taj način bi imali animirane avatare koji zauzimaju manje mesta.

Ajde, ako mi daš JEDAN razlog zašto bi ti avatar bio veći, ostajem u raspravi. Kad malo bolje razmislim, ovaj sadašnji ti je baš kušti :) .

Te gluposti nikad neće biti prihvaćene jer ne doprinose kvalitetu foruma. Vas koji hoćete veći avatar je šačica. Čak i da povedete u anketi, mi ćemo se vratiti i glasati i onda ste gotovi ;) . Sve to pod uslovom da se uopšte ova ideja nađe na dnevnom redu, ali teško ;) . Znači, mlaćenje prazne slame...

Geek_master je napisao(la):
Mislim da ne treba povecavati avatare, 50x50 koliko je sada je sasvim dovoljno. Bio sam na drugim forumima koji nemaju ovo ogranicenje i posledica toga je da lice na rumunski cirkus.
Bas je tako! Ne znas da l' je vazniji txt u postu il' slike u potpisu.

Kako ono bese: das im mali prst...

E, ako cete se vi vratiti, onda u redu ;)

Hocu bre da udarim veliku Firefox ikonu da crknu svi ljubitelju IE-a! :D

Ji 4Tze je napisao(la):
sto se teme tiche, mislim da ce realno, da zavrsi u korpi, sa sve onim matrixovim thread-om o postovima/danu...
Tema bas treba da ostane za primer, tek toliko da jos nekome nesto slicno ne padne na pamet... :D a tu je i glasanje ;)

E, ako cete se vi vratiti, onda u redu ;)

Hocu bre da udarim veliku Firefox ikonu da crknu svi ljubitelju IE-a! :D
E ako je do crkavanja ljubitelja IE-a, imaš piće od mene :p ...

A zasto se ne bi naoravilo ovako: mozete staviti veci avatar, a vi sto necete, ko vas tere, ostavite taj ?!

topuz je napisao(la):
Uostalom Voodoo je dao primer kako bi neo izgledao sa vecim Avatarom u attachmentu. Ako vam je to preveliko ili ruzno, onda stvrano nemam reci.

Preveliko i ruzno :D

@topuz: Zato što će taj tvoj avatar od 85x85 (za par meseci i 150x150) i meni bosti oči i remetiti koncepciju strane, jednostavno, neće biti lepo za oko...

andjelkoyu je napisao(la):
Kako ono bese: das im mali prst...

Upravo! Na proslom forumu skoro niko nije imao avatar, pa je Peca organizovao "dane avatara" :D pa se niko nije bunio, ako ima ili nema avatar (bilo im je krivo ako zakasne na te "dane", ali nista tragicno). Sada, na ovom forumu, kad su nam admini i modovi izasli u susret i omogucili custom avatare, cak i custom titlove, to je malo... trazi se jos. Sta da ocekujemo da ce se sutra traziti.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Na jednom forumu ;) BAS nema avatara, a ideja je preuzeta odavde. Lepo je objasnjeno na pocetku i niko se ne buni :D Btw, moj je 32x32 pa ama bas nista ne smeta ;)

Vrh Dno