Šta je novo?

vec dobro poznato pitanje,,,

SINTER

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
630
dakle,da cujem vase preporuke:
1)MSI NX6600GT -VTD128 ViVO AGP
128MB DDR3 Memory Interface: 128-bit
• NVIDIA® CineFX™ 3.0 engine
• High dynamic-range (HDR) rendering
• NVIDIA® UltraShadow™ II technology
• NVIDIA® Intellisample™ 3.0 technology
• NVIDIA® ForceWare™ Unified Driver Architecture (UDA)
• NVIDIA® nView™ multi-display technology
• NVIDIA® Digital Vibrance Control™ 3.0
• On-chip video processor
• 64-bit floating point texture filtering and blending
• Microsoft® DirectX™ 9.0 Shader Model 3.0 support
• OpenGL® 1.5 support
AGP 8X
GARANCIJA 3 GODINE
CENA: 159.30

2)SAPPHIRE X800GTO/256 V/D/VO
400MHz Engine Clock
Memory Clock Speeds of 490MHz (256MB version)
256-bit memory interface
12 pixel pipeline architecture
Trix Overclocking Software
VGA + TV out + DVI
2048 x 1536 @ 85Hz (VGA)
1024 x 768 (TV out)

CENA: 172.28

3)SAPPHIRE X1600PRO Advantage V/D/VO
RADEON™ X1600 core 256MB DDR2
CrossFire™ Support (PCI-E model only)
Microsoft® DirectX® 9.0c / OpenGL 2.0 acceleration
Shader Model 3.0
Avivo™ Technology
3D Graphics Resolution of 2560x1600 Max
TV-Out
Smoothvision HD + Adaptive AA
Video acceleration of :MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264
12 pixel pipeline architecture
TruForm 2.0
Hyper Z HD, Video Shader HD
CENA: 141.60

cene su tu negde,+-30e.da li da pazarim X800gto,koji je nesto skuplji od ostalih ili 6600gt koji bi bio neka proverena varijanta,ili da iskusavam srecu sa X1600pro,,,kakav je ovaj sapphireov model (GTO).ima li nade da se otkljucaju pajpovi,kako je raspolozen za OC,,,

"A da ti kupim sve cetiri cero, nece da ce bace?"
Salu na stranu,ja bih licno pokusao sa 6600.Ali to je tvoj izbor,pa sam odluci sta ti treba.Ipak vise preferiram nVidiu od Atija.Makar ovo sto sam ja video ta kartica radi bas ok,jedan drugar moj je ima,i zadovoljan je.Zamolicu ga ti napise svoje utiske.Mada ni x800 nije za bacanje.

ma meni je potpuno nebitno da li je ATI ili NVIDIA.nikada mi nisu bili jasni ljudi koji su poklonici samo jedne firme,iako je druga znatno jaca u tom trenutku.zadnje dve karte su mi bile ATI,ali ako je nvidia bestbuy sigurno se necu dvoumiti zbog starije brace.
ovo je dosta mala cena za gto,tako da se plasim da nije neka osakacena varijanta.
koliko znam gto dolazi sa 16pajpova,dok ovaj ima samo 12.
o MSI 6600GT znam dovoljno,posto dosta ljudi ima doticnog,ali gto nisam imao prilike da isprobam.pa ako neko ima doticnog sapphirea neka pise.

dobro,znam ja otprilike koje su karakteristike gto,ali mi trebaju konkretni pojaci za ovaj sapphire.svi ostali modeli su dosta skpuplji (~200e),sta izdvaja ovaj sapphire?
X1600pro niko ne pominje?

samo ti kupi taj X800GTO. ubedljivi best buy u toj klasi. bolje pozuri dok ne nestane, nemas sta da se razmisljas mnogo. dok ti odlucis prosao voz. posle ces morati da kupis 6600GT.
dakle, pare u dzep i u kupovinu :)

Stim sto ta cena od 170e mi je sumnjiva ja sam moju platio 240e
moguce da je to verzija sa 128bitnom magistralom, nisam pametan
---->od navedenih definitivno GTO.
Ili idi pa proveri tu GTO verziju izvadis je iz kutije i vidis sta pise na memoriji trebalo bi: samsung-gomila brojeva-pa GC20
skini HSF vidi koji je gpu :) ako ti dozvole R480 je best by.I vidi koliko ima memorije i koja je magistrala sve pise na kutiji ako nije prepakovana.
evo slike pa uporedi
-ova svetla je sapphire select verzija u koju se ugradjuju samo najfinije izradjeni R480gpu-ovi koji su trajno zakljucani na 12pajpa(lasercut)
-ova tamna varira(r420,r423,r480) mozes da naletis na bilo koji gpu pa ga mozda i odkljucas na punih 16 pajpa ako nema lasercut
u svakom slucaju neces se zeznuti

Prilozi

• x800gto14-102-602-03.jpg
    x800gto14-102-602-03.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 76
  • x800gto14-102-648-03.jpg
    x800gto14-102-648-03.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
mastercula, ta koju je on nasao za 172 evra izgleda isto kao ova na prvoj slici i, barem u mom slucaju, ima r430

ok,hvala vam svima.pazaricu do ponedeljka pa javljam utiske.
@Marko
i kako se karta ponasa.kakvi su ti utisci.ti si izgleda jedini koji ima doticnu kartu pa javi.da li me je sudjen R430 ili ima jos nade za neko jace jezgro.ne verujem da ce mi dati da toliko cackam kartu da proverim koje je jezgro,,,

Ko kaze? Pa, kaze slika ;)

SINTER je napisao(la):
ko vam kaze da je gto pcie?
obe su agp,,,

Ove dvije (sa slike) DEFINITIVNO nisu AGP! Kazes da je kartica koju zelis da kupis ista kao ona prva na slici!? Imas AGP, a zelis da kupis PCI-e :trust: ? Malo ti to bolje pogledaj sta to kupujes!

Ta cijena od 172.28e je vjerovatno za PCI-e karticu.

poz,
:wave:

Sve X800GTO su PCIe kao i ove dve na slici mislim da je covek mislio na izgled kartice a ne na slot, pogledaj ove dve gto po meni su best bay a nisu toliko skupe ova druga ima i 16 pipa ti dobro razmisli i nemoj da pogresis slot pri kupovini :)

VGA 256MB ATI Radeon X800GTO PowerColor PCI-e DDR3 CRT/DVI/TVO/256bit (full pack) 191.02 Compact
015/472.353

VGA 256MB ATI Radeon X800GTO 16 PowerColor PCI-e DDR3 Dual DVI/TVO/256bit(full p 212.40 SEA&SKY d.o.o.
011/30.33.696

e da moj sapphire x800gto saphire select(r480) verzija radi odlicno terao sam gpu, doduse sa zalman vf700cu, do 660 core, posle cega komp puca, a memoriju do 570 i prezadovoljan sam pazario sam je u drachen compijuters-u a nadjoh je na pc berzi.i po difoltu tera sve igrice na maximumu sem f.e.a.r.-a :whip:

Poslednja izmena:
Moja preporuka je da nikako netreba uzimati ATI X800 serije jer te karte imaju stari pixel sejder i vertex sejder a to je 2.0 sve novije nVidijine kartice imaju 3.0 pixel i vertex sejdere pa cak mislim da ima i 6600 3.0 sejdere. Iz iskustva to kazem zato sto ortak ima X800XL by ATI i recimo kada oces da igras Need For Speed Most Wanted kod tog ortaka nemoze pojedine detalje da upali naprimer senku nemoze nikako da upali a recimo hteo je da testira 3D mark 06 i imao je samo dva testa podrzana a kodmene su svi podrzani. Ali 6600 GT jeste sporija kartica ali nije toliko strasno sporija od X800 GTO. Znaci moj savet je da uzmes 6600 GT ili ako imas kesa da uzmes neku 6800 GT. Pozdrav

Poslednja izmena:
to za novi NFS i X800GTO nije tacno sto si rekao. ja imam X800 i sve mi je popaljeno, sto se popaliti moze, i igra izgleda do jaja. mozda si pomesao sa nekom drugom igrom? mozda SC:CT?

sale prdez je napisao(la):
to za novi NFS i X800GTO nije tacno sto si rekao. ja imam X800 i sve mi je popaljeno, sto se popaliti moze, i igra izgleda do jaja. mozda si pomesao sa nekom drugom igrom? mozda SC:CT?

A sta je sa 3D MARK-om 06 i u njemu nemoze da se upale svi testovi.

ako decko kupuje karticu da bi napravio sto vise bodova u 3d marku onda mu treba zabraniti kupovinu, a sm 3 podrzava par igrica(za f.e.a.r. sam 100% siguran)a nfsmw ne.

Molim sve ucesnike ovog threada da malo vise vode racuna o nacinu diskusije. Bolje prvo dobro razmisliti sta da se pise pa onda to i uciniti!
Ovo se posebno odnosi na usera Luka-d, jer nekim neodmerenim komentarima provocira ostale, pa se bojim da bi ceo thread otisao u pogresnom smeru.
Metla je malo radila a vi se potrudite da to i ostane tako.

pozdrav

blah,nisam stigao da pazarim kartu,vec se prodala.i onda sam se video kakva je muka naci ovde x800gto za agp.izgleda da je izbor ipak spao na 6600GT.mogao bih da izdvojim jos malo evrica (do nekih 200).ne znam da li bih mogao neki 6800GS na nadjem za te pare.ako neko naidje na neki oglas neka javi.
sada bas i nema nijedne igre zbog koje bih kupavao novu kartu,tako da bih mogao da sacekam neku dobru ponudu (ili da cekam da ovaj dobavljac dobije opet GTO).

ajde,ako vidite negde u oglasima neku proverenu varijantu za 150-200e javljajte!!!
10X.

luka-d je napisao(la):
A sta je sa 3D MARK-om 06 i u njemu nemoze da se upale svi testovi.
ne mogu jer X800/X800GTO ne podrzava SM3, ali kao sto su ti rekli danas samo par igara podrzava SM3 (FC sa 1.33 patchom, SC:CT, SS2, za FEAR nisam siguran , ali mislim da i on ne poderzava SM3, i mozda jos jedna), medju kojima nije novi NFS.

tesko ces naci 6800GS u AGP verziji kod nas. jedino ti ostaje 6600GT AGP za 150-160e.
ma nije problem naci,ali su cene bas bezobrazne (>250e),koliko mi se ne daje,kad u svetu moze bez problema da se nadje za 200e,sto bi i bila neka realna cena.
izgleda da cu morati da se zadovoljim 6600gt do leta,pa cu onda lagano da prelazim na pcie.ipak cu dobiti osetan skok u performansama sa 6600 posle ovog mog 9600xt.
6600gt,koliko sam pratio,stoji vec neko vreme na tih 150-60e i ima ga u pristojnim kolicinama,tako da mi se ne zuri.samo je bitno da bude tu za recimo obilvion,kad sam vec morao da igram fear i q4 na radetu;)

Vrh Dno