Uh, Win98. Kada sam se pre par godina bavio ovom temom imao sam srecu da ga izbegnem. Poigrao sam se sa njim iz cistog kurioziteta tako da shvatam o cemu govoris.
Sto se tice Caption svojstva forme, nisam potpuno siguran da ce ovo raditi, ali vredi probati.
- Ove deklaracije gurni u neki modul koji ti odgovara:
Public Declare Function apiDefWindowProcW _
Lib "user32" _
Alias "DefWindowProcW" _
(ByVal hwnd As Long, _
ByVal wMsg As Long, _
ByVal wParam As Long, _
ByVal lParam As Long) _
As Long
Public Const WM_SETTEXT = &HC
- Naredne linije koda treba da stoje na Load dogadjaju forme:
Dim cFormCaption As String
cFormCaption = StrConv(StrConv("наслов форме", vbFromUnicode, 2074), vbUnicode, 3098)
Call apiDefWindowProcW(Me.hwnd, WM_SETTEXT, ByVal &H0, StrPtr(cFormCaption))
Pri cemu su
2074 i
3098 identifikatori jezika.
3098 je u nasem slucaju konstanta jer zelimo da nam je rezultat funkcije uvek cirilica, ali ono
2074 se menja u zavisnosti od toga sta je podeseno kao jezik u Regional Settings-u. Vrednosti sa kojima je moguce da ces se sresti su:
1033 - English (US)
1060 - Slovenian
2074 - Serbian (Latin)
3098 - Serbian (Cyrillic)
2057 - English (UK)
...a u run-time ih je moguce iscitati APi funkcijom "GetUserDefaultLangID" (evo i deklaracije)
Public Declare Function apiGetUserDefaultLangID _
Lib "kernel32" _
Alias "GetUserDefaultLangID" _
() As Integer
Unicows.DLL) ili sa "Arial Unicode MS" fontom (onaj ogromi od 23MB, ARIALUNI.TTF) koji stize uz Office XP. Jos jedna opcija bila bi nalazenje nekog custom menija na netu koji podrzava Unicode, ili generisanje menija kroz kod.
Bilo kako bilo sigurno je moguce to nekako izvesti.
Zao mi je sto nemam neki konkretniji savet po ovom pitanju. Sta da ti kazem, planiraj da odvojis dovoljno vremena za googlanje.
Wish you luck. Pozdrav.