Šta je novo?

VB - Project references

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Kada u radu sa bazama koristim Jet 4.0 kao Provider-a, sta treba da ukljucim u project references da bi to sljakalo i na drugom racunaru?

P.S. Ko se seca, imao sam ranije problem sa onom "Evidencijom Diskova".
Vratih se tom poslu i cini mi se da sam otkrio u cemu je problem... Jedino sad, kako da ga resim. Nigde u MSDN-u nisam nasao koje fajlove da ukljucim pa da dobijem kompletnu podrsku za rad sa bazom.....

Hvala unapred!

nema sta ti puno da razmisljas...samo treba da dodas referencu za objektni model pristupa podacima (verovatno Microsoft ADO u verziji recimo 2.5).....nakon toga sa programom za pravljnje instalacija (recimo install shield) to sve ukljuci u jednu instalaciju i radi na svim masinama..........

legend je napisao(la):
nema sta ti puno da razmisljas...samo treba da dodas referencu za objektni model pristupa podacima (verovatno Microsoft ADO u verziji recimo 2.5).....nakon toga sa programom za pravljnje instalacija (recimo install shield) to sve ukljuci u jednu instalaciju i radi na svim masinama..........

Ma sve ja to znam. Pricali smo mi vec o toj mojoj evidenciji diskova.

Problem je sto ja to sve ukljucim a ona nece da radi na drugom racunaru.

Problem je u provajderu.

U ADODC properties za "Use connection string" izaberem

>> PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Data Source=diskovi.mdb;

Medjutim to jednostavno van mo racunara nece da radi!!! :wall:

Kaze ADO ne moze ....bla bla nesto....provajder.

Jednostavno vise ne znam sta da radi. Problem je isti kao i onda samo sto mi se sad bar cini da znam "gde" je.

U opste mi nije jasno zasto zeza?

Ako koristis Jet 4.0 (Access 2000 navise) onda u Connection Stringu navedi

PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; ...

Ja sam cak morao da koristim jet 4.0 u konekciji iako je aplikacija koristila Access 97 bazu. Ne bih to umeo da objasnim ali je samo tako na klijentu htela da radi...

Verovatno glupa opservacija ...

U pravu je chovek za JET..., ali da li si proverio putanju do "diskovi.mdb', ja sam morao da za slichnu situaciju koristim :
Data Source=" + CurDir() + "\data.mdb" , varijantu sa bazom u folderu gde je i aplikacija instalirana.

Dekius!

Problem uopste nije toliko jednostavan. Ja sam to sve odradio.

Kao sto sam vec napisao:

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////
U ADODC properties za "Use connection string" izaberem

>> PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Data Source=diskovi.mdb;
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////

E sad, nije bitno da li koristim Jet 3.51 ili 4.0. Problem je isti. To kod mene >SAVRSENO< radi, ali na drugom racunaru bez VB-a nece. Dakle program radi, ali kad dodje kod dela da treba da ucita bazu jednostavno pukne i prijavi da ne moze da uradi nesto, bla, bla.....i onda spomene provider-a. Ne znam tacno sta kaze, ne secam se.

Ima li nade?

Pozdrav! :S:

@dekius

Da li stavis tacno ovako kako si naveo za Data Source, posto to kod mene ne radi.

Inace, da bi program nasao bazu u direktorijumu u kom je i sam lociran ja jednostavno stavim samo ime baze i on ga bez problema nadje. Mada, vidis, sad vise nisam siguran zbog cega je. Probacu da mu dam tacno odredjenu putanju, pa cu da vidim da li ce da proradi.

Evo tacnog teksta:
"Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" + CurDir() + "\data.mdb",
mada zaboravih da napomenem da je to Connection String u samom kodu.
Dekius!
P.S. VB 6.0 je u pitanju, i navedi shta ti tachno prijavi kao greshku, "pomene provider-a" , mozhe da bude i psovka :D :D :D

Poslednja izmena:
connComm.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0"
connComm.Open App.Path & "/Filmovi.mdb", "admin", ""

To bi trebalo da ti resi problem...a u pakovanju aplikacije .mdb fajl ukljucis u instalaciju i smestis ga na App.path...

Pozdrav

Carlito je napisao(la):
connComm.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0"
connComm.Open App.Path & "/Filmovi.mdb", "admin", ""

To bi trebalo da ti resi problem...a u pakovanju aplikacije .mdb fajl ukljucis u instalaciju i smestis ga na App.path...

Pozdrav

Pazi, baza vec jeste u app.path-u. Program nadje bazu, tacnije sam fajl medjutim ne moze da ga otvori. Jednostavno prijavi gresku.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno