Šta je novo?

VB.Net refresh brojaca

vladan

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2002
Poena
619
Imam aplikaciju sa dva prozora i dva brojaca (TextBox1). Na svakom prozoru se nalazi po jedan brojac.
Na glavnom prozoru nalazi se dugme koje otvara novi prozor za dopunu podataka
Kada dodam neki unos projac se promeni na prozoru za unos. Kad zatvorim prozor za unos brojac na glavnom prozoru ostaje isti.
Pitanje, kako kod zatvaranja prozora za unos da se referesuje brojac na glavnom prozoru.
Postoji li komanda da se umetne u:
[code:1]
Private Sub btnClose_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnClose.Click
Close()
End Sub
[/code:1]
Ili neki drugi nacin. Hvala

Pade mi napamet kada zatvaram drugi prozor da se onda pokrene Load procedura za prvi. Ali ne znam kako da to umetnem i gde. Da li treba u proceduru close drugog prozora ili gde?
Moze li mi neko pomoci?
Hvala.

Refresjujesh sa Invalidate() ne radim u vbu vec u c#, ali nema veze

kad gasish taj drugi prozor pozovi invalidate na tekstboksu prvog ili na celom prozoru svejedno . ( naravno podrazumeva se da si setovo novu vrednost u tom prozoru de ocesh da se rifreshuje).

Preeky je napisao(la):
Refresjujesh sa Invalidate() ne radim u vbu vec u c#, ali nema veze

kad gasish taj drugi prozor pozovi invalidate na tekstboksu prvog ili na celom prozoru svejedno . ( naravno podrazumeva se da si setovo novu vrednost u tom prozoru de ocesh da se rifreshuje).
Ne razumem.
TextBox1 je i na prvom i na drugom prozoru. Samo kad se dodaje zapis (na 2. prozoru) brojac se pomeri za 1 (TextBox1). Zatim se zatvara (2.prozor). Brojac (TextBox1) na 1. prozoru pokazuje predhodno stanje tj. ne prepoznaje novi unos.

A otkud ti to da je textbox1 kontrola ista za oba prozora ( to shto imaju isto ime nema veze)

U eventu za close dugme setuj textbox prvog prozora vrednoshcu iz drugog prozora i rifreshuj ovako otprilike :

prozor1.textbox.text = prozor2.textbox.text
i onda
prozor1.invalidate() ili prozor1.textbox.invalidate()

vidi kako je sintaksa za vb ...

TextBox1 nisu bukvalno isti. Zovu se isto i daju isti rezultat (bar bi trebalo), samo se nalaze na razlicitim prozorima.

Javljami se se greska recimo:
Form1.TextBox1.text = Form2.TextBox.text
Form1.invalidate()

podvlaci delove:
Form1.TextBox1 ... Form2.TextBox1
Form1.invalidate()

I daje objasnjenje: Reference to a non-shared member requires an object reference.

Ne znam kako ti izgleda taj program niti iz kojih klasa si pravio te prozore ali po ovoj greshci cini mi se da nemash pristup textboxu1 u prvom prozoru jer je privatni clan u pitanju.
Stavi public d abude textbox1 , ali je to losh dizajn.

Ima samo jedna klasa za Form1, jedna za Form2. Probao sam da napisem:
Public Shared Class Form1

ali kaze da Class i Module ne mogu biti shared

Nisam mislio na klasu da stavljash public to je ok
vec na textbox1.

Posalji mi kod na mejl ako ne uspesh da namestish.

Nazad
Vrh Dno