Šta je novo?

Vb i zastita sistemskog vremena

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Naime, treba da zastitim promenu sistemskog vremena i datuma kroz Vb. Da li se time treba baviti ili jednostavno to uraditi na visem nivou (kroz Windows login)?

Inace ako neko ima primer koda za zastitu vremena, molio bih da postujete ovde.

Hvala unapred

The SetSystemTime function sets the current system time and date. The system time is expressed in Coordinated Universal Time (UTC).

BOOL SetSystemTime(

CONST SYSTEMTIME *lpSystemTime // address of system time to set
);

Parameters

lpSystemTime

Points to a SYSTEMTIME structure that contains the current system date and time.
The wDayOfWeek member of the SYSTEMTIME structure is ignored.

Return Values

If the function succeeds, the return value is nonzero.
If the function fails, the return value is zero. To get extended error information, call GetLastError.

Remarks

Windows NT: The SetSystemTime function fails if the calling process does not have the SE_SYSTEMTIME_NAME privilege. This privilege is disabled by default. Use the AdjustTokenPrivileges function to enable this privilege and again to disable it after the time has been set. For more information about security privileges, see Privileges.
Windows 95: Security privileges are not supported or required.

See Also

AdjustTokenPrivileges, GetSystemTime, SetSystemTimeAdjustment, SYSTEMTIME, SystemTimeToTzSpecificLocalTime

Zaboravih da napomenem: posto kod Win9x sistema ne postoji sistem privilegija koji moze da se ukljuci, a bas ti za 9x treba ima malo polovicno resenje: napravis mali servis koji ima svoj neki timer trigger koji svakih (lupam sad interval) minut vremena snimi datetime stamp (moze i u scopeu programa i u registry kao backup varijanta) i prilikom tog triggera proverava tekuce vreme. Ako vreme odudara od tog tvog intervala (primer 1 minut, plus-minus n% ako je sistem busy u tom trenutku), onda promeni datetime prema tom "ocekivanom vremenu". Dakle, zadatak je vrlo jednostavan, vrlo mali, ne guta ni ram ni cpu (sam menjas duzinu intervala provere/setovanja), a napravis ga kao service da se ne bi pojavljivao kao u task manageru (stavis samo u registry link da se staruje odande kao servis). Polovicno resenje je opet zato sto neko moze da digne masinu u Command Prompt modu i izmeni vreme/datum. Generalno, mozes i to da proveravas tako sto negde u registry Bogu iz tregera snimas onaj backup datetime stampa koji sam pominjao, pa ako se vreme promenilo "unazad" za bar jedan dan, zakljucaj upotrebu maticne aplikacije opet preko nekog registry keya ili na neki drugi nacin.

Ja mislim da tebi treba da zastitis promenu sistemskog vremena na visem nivou, tj da onemogucis da se vreme u sistemu menja uopste ...

Nazad
Vrh Dno