Šta je novo?

VB 6.0 Licenca

vujke

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2003
Poena
604
Hteo bih da kupim licenciran Visual Basic 6.0. Znate li gde i kako da dodjem do licencirane verzije doticnog progama?

Odmah da napomenem da znam da je izasla nova verzija (.NET), ali za nase trziste je mnogo zahtevna tako da mi ne odgovara.

Unapred zahvalan
Vujke

E, pa moras da kupis .Net, pa da downgrade-ujes na ver. 6 ako zelis.
Cini mi se da sam u cenovnicima M$ distributera video da samo VB kosta oko 120e (dakle bez MSDN-a).

Obzirom se radi o programu, neka ga neko kupi napolju na tvoje ime. Proci ces jevtinije sigurno.

A i mislim da kosta malo vise od 120E, mada nisam siguran bas. Mozda se radi o nekom popustu za nas....

Zavisi od toga valjda da li je standard, pro ili enterprise pakovanje.
Ovaj najosnovniji je cirka stotinjak ojra.

Medjutim, proverite momci da li nasa carina hoce da propusti takav paket iz inostranstva bez globe - sad mi pade na pamet.

ssteva je napisao(la):
E, pa moras da kupis .Net, pa da downgrade-ujes na ver. 6 ako zelis.
Cini mi se da sam u cenovnicima M$ distributera video da samo VB kosta oko 120e (dakle bez MSDN-a).

Da li je tako nesto moguce? NIkad nisam cuo da neko "downgreduje" program :) Zvuci pomalo blesavo

Sad mi nesto pade na pamet.

Posto je licenca u stvari parce papira sa kodom za instalaciju i na njemu nema ime i prezime kome je licenca prodata (barem sam tako cuo), mogu li kupiti od nekog licencu ko je presao na .NET i stara licenca mu vise ne treba?

Mozda sam sad lupio neku glupost, ali cuo sam staru poslovicu "Ko pita ne skita"

vujke je napisao(la):
Sad mi nesto pade na pamet.

Posto je licenca u stvari parce papira sa kodom za instalaciju i na njemu nema ime i prezime kome je licenca prodata (barem sam tako cuo), mogu li kupiti od nekog licencu ko je presao na .NET i stara licenca mu vise ne treba?

Mozda sam sad lupio neku glupost, ali cuo sam staru poslovicu "Ko pita ne skita"

Moze da se uzme samo VB 6.0 ali ako si fizicko lice mozes da kupis samo starndard edition i on je kod nas oko 100€ , dok ako nadjes neku firmu koja je uzela .NET , mozes da im dodas 40 USD za medijum i dobices kompletan VS 6.0 sa MSDN-om

Nazad
Vrh Dno