Šta je novo?

VB(5 ili 6)+ SQLServer 2000

craba

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2005
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D, Noctua NH-U12A
Matična ploča
ASUS ROG Strix 550-A GAMING
RAM
Kingston DDR4-3600MHz 64GB (2x32)
GPU
PowerColor RX 6900 XT Red Devil
Storage
SSD Kingston 480GB + SSD 1TB + 1TB M.2 PCIe 3.0
Zvuk
EDIFIER S351DB 2.1
PSU
EVGA Supernova 1600 G+, 80+ Gold 1600W, Fully Modular
Kućište
Fractal Design Define Mini C
Monitor
GIGABYTE MO34WQC 34" OLED 175MHz
Miš & tastatura
A4Tech X7 XL-747H Laser mouse & HyperX Alloy Elite Mechanical Gaming
Ne znam da li je vec neko postavio ovakvu temu i unapred se izvinjavam ako jeste, ali potrebna mi je pomoc.
Moze li bilo ko da pomogne, u pitanju je kreiranje programa u VB-u, koji ce biti povezan sa bazom podataka kreiranoj u SQL Serveru 2000, koja ima ekstenziju .mdf
Probao sam na nekoliko nacina da je povezem sa kreiranim programom, ali bez uspeha. Bilo kakvo uputstvo ili pravac gde da gledam bice dobrodosli! Program bi trebao da vuce podatke iz te baze i da omoogucava osnovne operacije nad tom bazom.
Hvala unapred!:type:

Imaš li ti uopšte instaliran i pokrenut SQL Server 2000 sa mountovanom dotičnom bazom?

Poslednja izmena:
craba je napisao(la):
Ne znam da li je vec neko postavio ovakvu temu i unapred se izvinjavam ako jeste, ali potrebna mi je pomoc.
Moze li bilo ko da pomogne, u pitanju je kreiranje programa u VB-u, koji ce biti povezan sa bazom podataka kreiranoj u SQL Serveru 2000, koja ima ekstenziju .mdf
Probao sam na nekoliko nacina da je povezem sa kreiranim programom, ali bez uspeha. Bilo kakvo uputstvo ili pravac gde da gledam bice dobrodosli! Program bi trebao da vuce podatke iz te baze i da omoogucava osnovne operacije nad tom bazom.
Hvala unapred!:type:

.mdf fajl je sam fajl u kome se nalazi podaci tj sama baza,ali ne mozes se nakaciti na taj fajl i raditi sa njim. Moras instalirati sql server, pa onda atashujes taj fajl i tako napravis novu bazu i tek onda mozes da se nakacis na bazu.

Sql server ne radi kao access :)

Ma naravno da imam instaliran SQL server 2000 i da je pokrenut u pozadini. Svestan sam ja toga da je to samo fajl (.sa .mdf ekstenzijom) u kome su podaci i da nije kao access.
Samo kako spojiti VB i taj fajl?

odbc?

Eee, to vidis moze biti u pitanju.
Mozda ce zvucati laicki, ali posto tako nesto nisam nikada koristio, ali znam otprilike sta je, kako da ga instaliram?

ne moras
odes u control panel pa administrative tools pa ces tamo naci data sources(odbc) gde mozes dodati i sql server data source

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci, uspeo sam u control panelu da podesim ODBC, tj. da omogucim i moj SQL server, tako da sam uspeo i da generisem u samom VB-u formu, koja je povezana sa doticnom bazom!
Hvala puno!

Nazad
Vrh Dno