Šta je novo?

Hardver Vazdusni kuler am4

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Nes*

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poena
525
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X + Lc Power CC-120
Matična ploča
MSI MPG B550 GAMING PLUS
RAM
Cusu DDR4 32gb(2x16gb) 3200mhz CL16 1.35v
GPU
Rx 6700 Xt
Storage
ssd/hdd
Zvuk
Microlab 2.1 m900 40w / S BOX HS 201
PSU
MSI 650W MAG A650GL 80+ Gold Modularno
Kućište
RAIJINTEK ARCADIA III TG
Monitor
Acer 27" LED - KA272Ebi
Miš & tastatura
[Logitech G102 LIGHTSYNC / B100 / Logitech M185 / Canyon CM-1 / MS FOCUS M130] & Trust GXT 830-RW Avonn (II)
Mobilni telefon
Motorola G8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
🙋‍♀️Smislena zamena za lc 120 neka budzet nesvetleca varijanta i jednostavnih kacenja?

@illidan

ACFRE00122A ili ACFRE00123A

black ili silver, koji ti je lepsi

Leziste (ACFRE00123A) - FDB - Fluid Dynamic Bearing​

Leziste (ACFRE00122A) - Dual Ball Bearing​

koje? 🙂

gde vidis taj 122A, moze link?

FDB naravno

ima i nova jeftnija varijanta (sigurno i losija), samo ne znam ima li na KP da se kupi...

ne bacaj pare kupi id-cooling ili thermalrite neki obican

🙋‍♀️Smislena zamena za lc 120 neka budzet nesvetleca varijanta i jednostavnih kacenja?
Ako je dotrajao ventilator povod za zamenu - turi Arctic P12 (pwm/nesvetleća verzija) na postojeći LC!?
Manje i para i rasturanja... 🙂

rekao bih da je u pitanju 5700X
Uvek zaboravim na My gear, a sa telefona mi i teže da vidim.

Meni je ID cooling SE 224 XTS radio super na 5600. Ovaj:
ima i crnih varijanti, piše da je kod mađara oko 25eur

Kod ID Coolinga noviji modeli su im A410 ili A610, koji u realnoj primeni nemaju primetnu razliku u rezultatima, pa je preporuka ići na A410(piše kod mađara isto oko 26evra, proveriti svakako)

Skoro sam kupovao za brata pa sam video i solidnih Thermalrightova za 3 do 4 hiljade na KP, na primer:
THERMALRIGHT Burst Assassin 120 SE - sa šest heatpipeova mislim da je najbolja opcija...
ThermalRight Assassin King 120 MINI V2 - nešto niži, ako ti je kućište usko npr.

Ovih Thermalrightova ima ih na stanju na KP, pa ne moraš da čekaš za razliku od Mađara.

Ako je dotrajao ventilator povod za zamenu - turi Arctic P12 (pwm/nesvetleća verzija) na postojeći LC!?
Manje i para i rasturanja... 🙂
Imam P12 silent na njemu nego znaju srafovi na nosacima da popuste a ako zategnes (iz iskustva) samo levu stranu jer te mrzi da skidas vent - bolje nikako to raditi!

Da ti nije inicijalno/generalno nedovoljno stegnut, pa zato puštaju!?
Ja moj oba* puta zavrnuh muški, bez ustručavanja.

* Prva montaža na AM3 Phenom sa kog više nije ni skidan ~7 godina (MX-4 pasta, apsolutno nije bilo potrebe za zamenom) sve do Novembra prošle godine kad pređoh na 5700X.
Ništa ukazivalo nije da se olabavio, kako prilikom "selidbe" tad, tako ni temperature na oba procesora.

Mozda zbog vibracija venta i zagrevanja i ne bas prevelikog kvaliteta izrade 🙂

Gore predlozeni assasin burst je 22-23 evra.
Imaš i za 30 evra ovako nešto u crno srebrnoj varijanti

Kod nas ili madzari..? Negde da je odmah dostupno

Koliko bi ispao ovaj? 🙂

stamo sto ga nema nigde za 30e
Ko sto Djolekg spomenu iznad, itekako ima, toliko je na Ipon-u

Koliko bi ispao ovaj? 🙂
Jonsbo ima istoriju loseg dizajna i proizvodnje: kacenja, donjeg dela coldplate, ili samih cevi kako nalezu ako nema coldplate, kompleksnosti unutar cevi, takodje pitanje je da li su zalemljene cevi svuda
Uzmi prvi gorepomenuti Arctic i ne opterecuj se
Precenjen, ide na "misice" i "staru slavu", i "po automatu nostalgicno", uopste nije dobra opcija/izbor, Deepcool AG620 G2 je mnogo bolja opcija

Poslednja izmena:

Koliko bi ispao ovaj? 🙂
Ako ti se zbog neko razloga ne svidja vizuelno Deepcool, sledece best-buy opcija je Montech

Al on se duze ceka, (evo slika da se uporede)

2342524_cpu-leghuto-ag620-g2-2x120mm-lga1851-am5-fekete.webp

2323410_cpu-leghuto-dual-tower-120mm-fekete-nx600.webp

Ako ti se ne svidja ni jedan od njih, sledece najbolje "kompromisno resenje je novi COOLERMASTER Hyper 212 3DHP, ali iskreno losije su performanse, pa je on vise samo zbog "izgleda" xD

Deepcool AG620 G2 je def najbolji izbor

Precenjen, ide na "misice" i "staru slavu", i "po automatu nostalgicno", uopste nije dobra opcija/izbor, Deepcool AG620 G2 je mnogo bolja opcija
Za 5700X ce sigurno da mu zavrsi posao, ja sa Freezer 36 ARGB hladim 5800X

Pored toga zaleteli ste se na madjare a niko da ga pita gde zivi jer od madjara nema nista ako nema opciju za preuzimanje u BG/NS

Za 5700X ce sigurno da mu zavrsi posao, ja sa Freezer 36 ARGB hladim 5800X
Zasto uzimati glasniji Freezer 36, kad je kvalitetan dual tower kuler superiorniji u svakom pogledu ?
Pored toga zaleteli ste se na madjare a niko da ga pita gde zivi jer od madjara nema nista ako nema opciju za preuzimanje u BG/NS
Dobro pitanje, ali onda prilicno sam siguran, da ima nesto bolje u domacim firmama od precenjenog Freezer 36
Thermalright Burst Assassin 120 EVO Dark za ~4000 din u domacoj firmi At@m,

Cooler Master V4 ALPHA 3DHP za ~4511 din u domacoj firmi Exc@@d

Poslednja izmena:
Gledam prema tome sta bi licno njega moglo da zanima jer mu znam sablon razmisljanja - 6 god garancije, ispunjava uslov za lagano kacenje + se ventilatori lako menjaju ako crknu (sto nije bitno jer garancija ali se mozda odluci za ARGB), lako dobavljiv, manjih dimenzija od tower varijanti, dobar clearance od RAM memorije.

Uz to covek voli da prodje sa sto manjim budzetom a Arctic mu je 3600 dinara u Gigatronu i to bez uracunatih bodova + nema postarine ako preuzme kod njih u radnji (ako ima Gigu kod njega).

Uz to nije Freezer nesto mnogo glasan cak ni na ovoj furuni od 5800X koja se tesko hladi, a 5700X je skroz kontra od toga.

Neka stoji kao opcija pa kako odluci

6 god garancije, ispunjava uslov za lagano kacenje + se ventilatori lako menjaju ako crknu (sto nije bitno jer garancija ali se mozda odluci za ARGB)
Sve isto na Deepcool-u
manjih dimenzija od tower varijanti, dobar clearance od RAM memorije.
Sve isto na Deepcool-u, samo da se skine prednji ventilator
Uz to nije Freezer nesto mnogo glasan cak ni na ovoj furuni od 5800X koja se tesko hladi, a 5700X je skroz kontra od toga.
Ne mogu dva nasvirana ventilatora na 1800 obrtaja koji idu na misice da budu ni egal ni tisi, od jednog na Deepcool-u, koji se vrti sporiji jer je dual-tower, sa vise cevi vecom masom i krstenim coldplate-om, ...
Uz to covek voli da prodje sa sto manjim budzetom a Arctic mu je 3600 dinara u Gigatronu i to bez uracunatih bodova + nema postarine ako preuzme kod njih u radnji (ako ima Gigu kod njega).
Samo, samo u situaciji gde je svaki dinar bitan, i samo Gigatron bitan ima smisla, odnosno samo gde je doplata do ~4500 din za Cooler Master V4 3DHP previse, da Freezer 36 je jedini izbor tada

Nazad
Vrh Dno