Šta je novo?

Vaskrsnuce!

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://www.behardware.com/news/imprimer/8360/

Obzirom da X2-kama treba oko 500 MHz vise u odnosu na Core 2 Duo, da bi se ravnopravno nosile sa njima, Athlon 64 3200, 3500 i 3800 nece imati problema da pariraju ovim procesorima, sto ce ih u momentu pojavljivanja (April-Maj) ciniti prilicno besmislenom kupovinom u eri dual i quad chipova! Objektivno, u to vreme ce E4300 Allendale kostati izmedju 100 i 150 evra... a ko god je jednom probao Dual Core zna da povratka na nize nema!

Poslednja izmena:
Shta reci..shkart..kakav takav je mora negde da ode...tj. da se proda.

E ovaj E4300 (800FSB umesto 1066FSB-a i multiplikator je 9 umesto 7 i radi na taktu 1,8GHz umesto 1,86GHz, se ostalo isto, L1 64kb,L2 2MB) je isto OK.
http://www.techpowerup.com/cpudb/details.php?id=374

Ovo bi moglo da se oc-om nadoknadi....plus ako je mnozilac otkljuchan na dole(gore)..😉..mnogo trazim. Udara u 3Ghz vec sa 333,33 za FSB...ako ga dogura...sa x9 mnoziocem..ma i 2,4Ghz dobija se sa 266fsb-om, 2,7Ghz sa 300Mhz fsb-om.

Ko nema para za bolji ram ovo ce biti ekstra.
Pa to bi trebalo da bude vec sada ekstra povoljno ali ga izgleda josh nema kod nas..???

Ko nema para za bolji ram ovo ce biti ekstra.
Pa to bi trebalo da bude vec sada ekstra povoljno ali ga izgleda josh nema kod nas..???

Nece taj E4300 jos dugo moci kod nas da se nabavi...

Poslednja izmena:
Mislim, da ce izlaskom ovih novih Pentuma Celeron konacno, nakon toliko godina, biti upokojen!

Pa sada venicu moze u nekim stvarima da parira dobrano klokovana ceddermill celeraba, a verujem da ce se ovi pentium procesori zbog samo jednog jezgra odlicno klokovati i time i mozda bude nesto od njih.Naravno bilo bi bolje da doticne mnogo ranije izbace.

BTW Koliko vidim drago ti je sto ime celeron ide u istoriju, a celeron je bio sinonim za jeftine intelove procesore koji su imali relativno ok performanse(osim nortwood celerona)...
Meni ce celeron ostati u dobrom pamcenju.

[offtopic]Slika iz potpisa ti nesto ne radi[/offtopic]

Poslednja izmena:
Taman posla da imam nesto licno u vezi sa nestankom Kelerabe!
Radi slika, imageshack treba malo refreshovati 😉

Koliko vidim drago ti je sto ime celeron ide u istoriju, a celeron je bio sinonim za jeftine intelove procesore koji su imali relativno ok performanse(osim nortwood celerona)...

Pa nortwood je još i bio ok, jer se odlično OCovao. Willamate je bio blagi užas. Em 128 keša, em FSB 400, em neće da se diže nešto 😀 .
Pozdrav.:wave:

@Moorhuhn: Da zaboravio sam Willy celerabu, u pravu si.

@Nedjo: Nesto sam stekao takav utisak(u vezi sa nestankom celerabe), ali izgleda da sam se prevario(eh, kada se samo setim celeron-a A).Voleo bih da i ovaj pentium bude dobar ovekloker i da malo ranije izadje, mada licno bih voleo da je taj celeron(pentium) bio dualcore na recimo 1.4GHz na fsb-u od recimo 667.A i nesto ne verujem da ce 6300 padati cena narednih par meseci(samim tim i da E4300 bude manje od 150€), a licno voleo bih da debelo gresim.
Sto se tice slike malopre se poceo ucitavati deo pa sam iz tog dela video na sta mislis, ali jos ne znam koliko je bilo u pitanju tih last postova.

EDIT: Proradi slika.E jesi imao srece 🙂

Poslednja izmena:
Pa ne znam shto ne izbace Celerabe sa 512 L2 Allendale...fsb667/800. i naravno dual core..pa i takve bi bile bolja kupovina od ovih Pentiuma...
Ipak je to Dual Core...a i x2 3800+ radi sa 512 L2 tako da je pravi parnjak za njega.

- Pentium E1020 : 1.4 GHz, FSB800, 1 MB of L2 cache
- Pentium E1040 : 1.6 GHz, FSB800, 1 MB of L2 cache
- Pentium E1060 : 1.8 GHz, FSB800, 1 MB of L2 cache

Mada ne verujem da ce se to desiti....do izlaska kentsfield-a...pa i tada.
Ovi bi trebali ladno da rade i na i945 plochama...shta ce njima VRM11..kad nisu DC ali videcemo...

E kad vidish ove pentiume...pogotovo klokove...chovek se seti willy-ja.

For the record, Core 2 Duo je savrseno kompatibilan sa 945 chipsetom. Upravo radim neki uporedni test Core 2 Duo ploca za PC i nasao sam kod nas dve 945 ploce koje "primaju" Core 2 duo...

Naravno, doticne su kompatibilne sa svim starijim verzijama Intel/ovih DC procesora...

Poslednja izmena:
Pa ima GA 8i945-S3 koji i zvanicno podrzava conroe.

Koje su te ploce u pitanju, ako se moze znati?
Da mozda conroe radi na nekoj ploci koja zvanicno nije podrzana ili ipak ne?

Asus P5LD2 (revizija 2) i Foxconn 945Gnesto...

Ne, ako proizvodjac ne navede u specifikaciji da je Conroe ready, ne postoji nacin da se to promeni...

Poslednja izmena:
Pa sada venicu moze u nekim stvarima da parira dobrano klokovana ceddermill celeraba, a verujem da ce se ovi pentium procesori zbog samo jednog jezgra odlicno klokovati i time i mozda bude nesto od njih.Naravno bilo bi bolje da doticne mnogo ranije izbace.

BTW Koliko vidim drago ti je sto ime celeron ide u istoriju, a celeron je bio sinonim za jeftine intelove procesore koji su imali relativno ok performanse(osim nortwood celerona)...

Cedarmill kelerabu jos nisam video nigde.
Iskreno govoreci svi celeroni do sada su bili uglavnom shit, osim onog 300A i ponekih overklokljivih primeraka.

Celeron D baziran na prescott jezgru solidno parira Sempronima, a Celeron Tualatin-256 je bio odlican, ali se kasno pojavio.

FCPGA celeron je bio krs nevidjen.

Willamete je bio najgori celeron svih vremena, a prodavao se ko lud, onaj na 1.7, shit.

Northwood je bio takodje krs, ali se bolje ocovao, ali i sa o.c.-om je opet bio jadan, jer je slabo skalirao sa malo kesa.

Poslednja izmena:
Šališ se. Ako mene sećanje ne vara 🙂 u to vreme ih je Duron na 600 MHz upokojio.

Da li je bio? Ako me secanje ne vara, 566 model je bio hit!

Ja sam imao doticni i ladno je radio i na preko 900MHz.Naravno nije bio kao sto je bio celeronA, ali je bio relativno ok.Naravno duron mu je mrsio konce.

@drfedja: Pa celeron 352 i 356 su cedarmill celerabe i imaju 512KB L2 cache-a i uradjeni su u 65nm pa se i samim tim dobro klokuju.

Ja sam imao dosta celerona i mogu ti reci a je kao sto kazes stari celeronA ostavio najbolji utisak, pa celeron 2 na 566 koji se dobro klokovao(iako je imao magistralu na samo 66MHz), pa cedarmill celeraba i obican prescott celeron i tek onda nortwood celeron.Willy-ja nisam imao kao i celerona T, ali se znaju kakvi su to procesori bili, bas onakvi kao sto si ih opisao.

Poslednja izmena:
Pa ne znam shto ne izbace Celerabe sa 512 L2 Allendale...fsb667/800. i naravno dual core..pa i takve bi bile bolja kupovina od ovih Pentiuma...

Pa zato ocigledno imaju zalihe ovih kod kojih jedno jezgro ne radi. A i pitanje kako bi se 521kb kesa odrazilo na ukupne performanse.
Ako se nakupe dovoljne kolicine procesora kod kojih rade oba jezgra, i samo 512kb kesa po jezgru gledacemo i to.

Znate sta bi bilo OC-erski san? Da moze da se otkljuca to drugo jezgro (pencil mod npr.). Naravno to ni u ludilu nece moci.

For the record, Core 2 Duo je savrseno kompatibilan sa 945 chipsetom. Upravo radim neki uporedni test Core 2 Duo ploca za PC i nasao sam kod nas dve 945 ploce koje "primaju" Core 2 duo...

Naravno, doticne su kompatibilne sa svim starijim verzijama Intel/ovih DC procesora...

Pa mislim da smo davno apsolvirali da chipset nema veze sa kompatibilnoscu, vec VRM. Pa na trzistu postoje i 865 ploce kompatibilne sa Core procesorima...

Šališ se. Ako mene sećanje ne vara 🙂 u to vreme ih je Duron na 600 MHz upokojio.

Duron 600 se dosta kasnije pojavio...

Jel ova 945G7MA-8EKRS2?
Ako jeste, sacu se zatrcim kroz prozor... :d

Jeste. :d Zapravo, 945G7AD-8ERKS2, ali to mu dodje to...

Pa mislim da smo davno apsolvirali da chipset nema veze sa kompatibilnoscu, vec VRM. Pa na trzistu postoje i 865 ploce kompatibilne sa Core procesorima...

Ocigledno je da to nije jos uvek svima jasno.

Poslednja izmena:
E chuveni VRM11..zamene kolce od par evrica i malo bolje fetice..i voila...
ASRock ima verovatno 865 plocu za C2D. Da chovek ne poveruje...ali tako je.
Samo mi nije jasno kako ga nateraju da radi na fsb1066MHz..Verovatno ima biranih primeraka 865-tice koja moze lepo da radi tako.

@goxy83: Ako se uzdamo u onu staru, da najveci deo tranzistora otpadne na L2 keshe..sho da ne..Znachi verovatno imaju primeraka..gde samo L2 keshe nije kako treba..a poshto je zajednichki...moze to lepo da se "podkrati" promeni mnozioc/fsb(667-800) i eto nam Core 2 Duo E3300 ili E2300 npr..mada kako stvari stoje bice to Celeron E4x0(0) ..samo kada ce to da izbace..pitanje je i sa kojim taktom.

S druge strane..koliko moze da utiche kolichina L2 kesha u Conroe jezgru...verovatno mnogo....a ako se osakati josh i fsb...red bi bio barem 667 ili 800 da imaju...ali...??? Verovano ima takvih inzenjerskih primeraka...pa se i znaju koliko takvi CPU-ovi i mogu neshto da urade. Ako ih Intel bude prodavao ispod 100 evra...kupovace se.

Ne verujem da Intel to baca...cuva se sve to....dok ne nestanu zalihe netburt procesora a posle ce to da se masovno pusti. Pa bice totalna navala na dual core proce...

Poslednja izmena:
Ocigledno je da to nije jos uvek svima jasno.

Ma jasno je meni, ali i pored toga sam se nadao nekom cudu, pogotovo kada si rekao da radi na nekim 945 plocama, a nisam znao da su dosle te ploce na trziste pa sam se ponadao.Ali nista od toga pa cu kasnije da predjem i ja na plocu sa 965 cipsetom.

Nazad
Vrh Dno