Šta je novo?

Vaskrslo Zlo - Doom 3 Ressurection Of Evil

RazbojNick je napisao(la):
Ma, samo im uperi u oci tu lampu, ima da ih oslepi istog trenutka, posle tolikog mraka. A onda, dok su ranjivi, onako natenane ih izlupas istom. Sta ce ti oruzje pored svemocne baterijske lampe i onesposobljenih protivnika? :D
mudro zboris :D

Ma meni je kanter strasniji od Doom-a,znas ono kad se sunjas a teror iza coska iskoci licem u lice i pljas u glavu!? jujuju,za uvce odmah,ihihihi, :bottle:

Somilic je napisao(la):
a teror iza coska iskoci licem u lice i pljas u glavu
ma prepadnes se pucnja!
ovde je rec o overall atmosferi koja je horor! pa mene uplasi i u Colinu kada mi produva motor a ja imam sluske na uvetima :d

tek sam poceo da igram DIII:RoE! na koje oruziju su stavljene baterijske lampe?
za sada imam grabber,pistol,barrel,machine gun!

Igra je skoro pa perfektna. Kakvo elegantno ruganje "konkurenciji", predivno! Graber (tj. jonizujuci lebdeci prenosivac :) ) je tu cisto da se pokaze da D3 itekako nije bez fizike i cisto da demonstrira koliko je takva naprava u stvari beskorisna u igri nabijenoj akcijom. Daleko je korisniji za otkrivanje prolaza i skrivenih mesta a za borbu vrlo slabo, posto se ovde neprijatelji (za razliku od one druge igre gde postoji slicno oruzje) izuzetno brzo krecu i imaju za cilj da ubiju a ne da se sakriju (kao u onoj drugoj igri) nema se vremena za lagano uzimanje radijatora i nisanjenje ka neprijateljima. Inace kad se nesto sa zemlje pokupi (ukljucujuci tu i legendarne burice koji su svi naravno sada interaktivni i mogu da se kupe) ukljucuje se prelepi efekat (objekat menja dimenzije i izgleda kao kad se vidi kroz nemirnu vodu) koji inace otezava nisanjenje. Ali zato je filing hvatati projektile koje neprijatelji bacaju ka tebi i vracati ih njima po glavi :d (sto u onoj drugoj igri naravno nije moglo jer je sve "realno" )
Sve u svemu monstruozno, zastrasujuce, delimicno inovativno, brzo, efikasno i eksplozivno! Sa sasvim solidnom pricom za jednu doomachinu. Tu su i dosta raznovrsni neprijatelji koji napadnu odjednom a za svakog je podesnije drugo naoruzanje pa nikad nisi 100% siguran sta te tacno ceka i koje oruzje da nosis u ruci. Stara caka ali sjajna, steta sto to malo ko koristi vec u zadnje vreme u skoro svim igrama tacno znas na kom ces nivou na kog neprijatelja naleteti
Ocena 9/10 za ovo sto sam do sada video! (a prilicno sam odmakao) Dao bih i cistu desetku da nema gomile interaktivnih predmeta svugde razbacanih o koje se covek konstantno saplice i usporava se (bas kao i u onoj drugoj igri)

Poslednja izmena:
Zaboravih da naglasim da ce matralobani (skracenica od matrix lozane shabani :d ) imati dosta razloga za zadovoljstvo jerbo postoji artefekat koji se puni ljudskim dusama (oko tela ljudi pobijenih ljudi unaokolo postoje vidljive "aure" koje predstavljaju njihove duse i koje se mogu pokupiti) i kad se aktivira "uspori se vreme" totalno. Jako bitno za resavanje zagonetki i jako korisno kod bossova.

Jel' su mogli jos nesto da pokradu? :d

Pa marinac se zove Gordon Frimen ;)

Nego da ne bude offtopic: Da li preporucujete igru(tu mislim na one koji su je igrali ili je igraju, a da nije Filipenko koje je svoje misljenje rekao)?

Poceo ja iz *******cije (testirao novi hardwer) da igram ponovo Doom3. Joj kako je to zamorna igra. Nisam zapamtio ni 2 nivoa od proslog igranja. Nadam se da je ovaj dodatak mnoogo bolji, jer volim FPS a sada ih je nesto malo :(

ma dodatak je odlican, samo je cika Filipenko dao "malko" preveliku ocenu!
mozda isfrustriran "onom drugom" igrom :d

E da, zaboravih da pomenem "bullet time". Tako da, sa tacke originalnosti, ovo je def. propast "propasti". Znaci da je jos neka igra izbacila neku originalnu ideju verovatno bi i ona nasla svoju implementaciju u ovom expansion-u.
Sto se tice ocene, vec sam rekao, oni koji su voleli D3, volece i expansion. Oni koji nisu voleli D3 ne moraju da se zamaraju ni sa expansion-om.

Eh da, videh nesto u trejleru, neki bulet time, i bas se upitah sta je to :) Da li su ubacili i neka vozila? :) Po meni Doom-u fali neki ljudski NPC koji ce ratovati zajedno samnom neko vreme. Isto tako bar neka novina bi dobro dosla sto se tice dizajna nivoa. Sve se svodi na: uzmes energiju, i cekaj da iskoci cudoviste (!)

Ljudi iamam jedan problem sa Doom ROE, blokira mi bukvalno periodicno. Znaci kao da ceka npr svakih pola sata i onda zablokira? Zna li neko sta moze to biti?

Bojan Novakovic je napisao(la):
Ljudi iamam jedan problem sa Doom ROE, blokira mi bukvalno periodicno. Znaci kao da ceka npr svakih pola sata i onda zablokira? Zna li neko sta moze to biti?

Mozda memorija? ;)

Tacno sam znao da ce da se pojave leksa "nijedna igra za pc ne valja i sve je lose sem CMRa" i Boyce "hocu rpg u fpsu" da prozbore malo o igri nakon mog posta :d

Koju graficku imas ? Mozda ce da zvuci glupo ali meni je tako Abit GF4 Ti4200 znao da pravi frku svojevremeno, kad sam ga drzao overklokovanog do maksimuma i kad su dolazile prve pixel shader igre. Nemam pojma zbog cega, ali tako max ocovana karta nije htela da radi korektno u njima i non-stop je pucala iako je u non-ps igrama radila super. Kad sam malko vratio klok sve je bilo u redu. Valjda je dolazilo do extra opterecenja...

filipenko je napisao(la):
Tacno sam znao da ce da se pojave leksa "nijedna igra za pc ne valja i sve je lose sem CMRa" i Boyce "hocu rpg u fpsu" da prozbore malo o igri nakon mog posta :d

Sad mozemo ovde da raspravljamo ponovo o Doom-u, ali kad vidim koliko ga slepo podrzavas, to mi se ne radi :)

Haha, pa i FC je odlican isto. A da ne pricam da je to igra posle koje vise nista nije bilo isto u svetu PC igara, i zbog koje su veliki "favoriti" D3 i HL2 u velikoj meri popushili na kraju godine... :d

Koju graficku imas ? Mozda ce da zvuci glupo ali meni je tako Abit GF4 Ti4200 znao da pravi frku svojevremeno, kad sam ga drzao overklokovanog do maksimuma i kad su dolazile prve pixel shader igre. Nemam pojma zbog cega, ali tako max ocovana karta nije htela da radi korektno u njima i non-stop je pucala iako je u non-ps igrama radila super. Kad sam malko vratio klok sve je bilo u redu. Valjda je dolazilo do extra opterecenja...

Ati 9550. Mada prethodni(orginalni) doom mi je super radio neznam koji je ovom djavo...

leksa je napisao(la):
Haha, pa i FC je odlican isto. A da ne pricam da je to igra posle koje vise nista nije bilo isto u svetu PC igara, i zbog koje su veliki "favoriti" D3 i HL2 u velikoj meri popushili na kraju godine... :d

Po mojem misljenju FC je imao samo lepu grafiku i nista vise.Prosle godine raspored fps-ova je za mene bio: Chaser(ko ga nije probao mnogo je propustio, a Max i ostali koji vole samo grafiku ce reci da je los ;( )>>>>>HL2(koji me je mnogo razocarao)>Doom3(ispunio je moja ocekivanja, jer je to ipak doom)>FC(bljak).Da je HL2 imao duzinu kao HL1 i bolji A.I. svi bi zaboravili FC,i bilo bi: "FC sta to bese?" ;)

I gde su komentari o novom dodatku?Vecina kazu dobar, los isl, a niko ne navede zasto ga je tako ocenio osim Filipenka.

Poslednja izmena:
leksa je napisao(la):

Pa dobro, FC i jeste odlican, uostalom ja sam prvi na ovom forumu pricao da ce on da pomuti baru i Doomu i Half lifeu pa su mi se podsmevali "poznavaoci" sve u stilu "ma nemas ti pojma koliko ce hl2 da rula". Ali ne razumem tu logiku da ako je jedna igra dobra sledeca mora biti jos bolja, u protivnom je krsh ?

@Bojan Novakovic
Da nije do drajvera ? Ja koristim Kataliste verzije "pitaj Boga od kad", nesto tipa 4.5-4.8 :) Imam 9700Pro, sve radi perfektno

The pocetnik je napisao(la):
Po mojem misljenju FC je imao samo lepu grafiku i nista vise.Prosle godine raspored fps-ova je za mene bio: Chaser(ko ga nije probao mnogo je propustio, a Max i ostali koji vole samo grafiku ce reci da je los ;( )>>>>>HL2(koji me je mnogo razocarao)>Doom3(ispunio je moja ocekivanja, jer je to ipak doom)>FC(bljak).Da je HL2 imao duzinu kao HL1 i bolji A.I. svi bi zaboravili FC,i bilo bi: "FC sta to bese?" ;)

I gde su komentari o novom dodatku?Vecina kazu dobar, los isl, a niko ne navede zasto ga je tako ocenilo osim Filipenko.

Chaser je jos stariji, koliko se secam on je dosao krajem 2003. i malko mu ocenu spusta kraj, tj. besmislena prica na kraju u kojoj SPOILER heroja okruze 3 tipa koja mu narede da se preda sto on i cini iako je do tada rokao po 5 tenkova sa desetinama pesadije odjednom i tad izlazi neki glavni baya za koga je on bio agent i koji ubija glavnog heroja. I sve to tako bezveze, iznenada, bez neke najave ili smisla END_SPOILER

Po mojem misljenju FC je imao samo lepu grafiku i nista vise.

Ti si looood :) FC je imao apsolutno sve sto je jedan dobar fps trebao da ima. Odlican AI, nivoe, koncept prelaska misija (relativno) proizvoljnim putem i nacinom sto je najkljucnije od svega, osecaj slobode dok igras. To je mnogo bitnije od grafike ili ne znam ni ja cega. Prica je bila ok, dovoljna duzina, vozila su po prvi put implementirana na pravi nacin, sa nekom fizikom i smislom a ne da budu tu tek da imas opravdanje da ispalis 10-ak projektila a da ti niko nista ne moze, ne znam sta je jos trebao da ima, makar u singleu

Da je HL2 imao duzinu kao HL1 i bolji A.I. svi bi zaboravili FC,i bilo bi: "FC sta to bese?" ;)

Hm, podseti me samo sta to bese Hl2 da bih dao odgovor? :d

Da je HL2 imao duzinu kao HL1 i bolji A.I. svi bi ...

Da je moja baba imala mooda, sada bih je zvao deda. HL2-jci ne manjka toliko duzina ili neki pojedinacni element vec joj najvise manjka osecaj HLa 1. Ovako izgleda kao da su nabacali gomilu elemenata iz najuspelijih akcionih igara proteklih godina i to ubacili na gomilu. Prvo gomile voznji zato sto ih ima i u FC-u i Halou i sto se raja przi na to, pa zatim nivoi sa monstrumima i cudovistima koji su toliko ocajni da covek prosto ne izgubi health dok prodje tuda (bese ravenholm), zatim onaj nivo gde samo bacas sundjer i bube ulaze i ubijaju sve zivo i tako kroz ceo nivo, pa potom akcija na kraju u stilu Call of dutyja gde je non-stop fajt i gde clanove tvog tima koji poginu niotkuda zamenjuju ako treba i desetine novih, kraj potpuno bezveze sa onim zbudzenim gravity gunom koji opali jednom i pobije sve u vidokrugu...samo negde na nekih 60% igre ide par deonica koji imaju filing kao u hl1. Sve ostalo je neka fora koju su drugi vec odavno prodali.
E sad da me ne shvate pogresno, ja mislim da je Hl2 veoma dobra igra, ali za ~90-92 ocenu, a nikako "naj naj ikada"

I gde su komentari o novom dodatku?Vecina kazu dobar, los isl, a niko ne navede zasto ga je tako ocenilo osim Filipenko.

Zato sto posle onog mog nema nista vise da se doda ili oduzme :smoke:

Elem, jos jedna mana expansiona koja se oseca kako se odmice je izrazen nedostatak audio logova u pda-ovima koji se kupe usput. Oni su fenomenalno vrsili posao u originalu, prenosili price ljudi koji su im bili vlasnici, razjasnjavali cemu sluze artefekti, cak postavili teoriju o tome kako su ti prastanovnici marsa zaustavili invaziju pakla pa pobegli na zemlju i od njih smo nastali mi, neretko i moment njihove smrti (usred diktiranja u audio log), ovde je skoro sve tekstualno...
Naravno oni koje je mrzelo da obracaju paznju na to u originalu ni ovde to nece osetiti...a od njih uglavnom i idu zamerke na "nedostatak price"

Pa dobro, FC i jeste odlican, uostalom ja sam prvi na ovom forumu pricao da ce on da pomuti baru i Doomu i Half lifeu pa su mi se podsmevali "poznavaoci" sve u stilu "ma nemas ti pojma koliko ce hl2 da rula". Ali ne razumem tu logiku da ako je jedna igra dobra sledeca mora biti jos bolja, u protivnom je krsh ?

Ma bre, sta si se zakacio, nigde ja ne kazem da je sve sledece krsh, to je bio samo moj shaljivi odgovor na ono tvoje "ne valja nista od igara, osim cmr-a...".

Niko nije rekao da je HL2 los, samo da je razocarao jer su svi ocekivali da ce biti bolji od HL1, ili makar priblizno dobar. Ja sam bogme iskreno uzivao igrajuci HL2. Na zalost ipak je HL1 bolji, zbog atmosfere, price, ambijenta...Sto se tice Doom3 mogli su recimo da ubace neke ogromne arene (bez Boss-a), zatim duze bitke po povrsini marsa (sa nekom vecom bocom kiseonika) sa cudovistima koji nadolaze masovno preko brda...

Nadam se da su dosta toga ispravili u dodatku. Ono "nisam ocekivao od Doom-a nista posebno jer ipak je to Doom" ne stoji, jer je Doom1 i 2 bio bolji :)

2 Filipenko: Ovo sto kazes za FC to stoji, ali je mene nesto teralo od igre, mozda i moje djubre od kompa, i nekako sam imao ispraznjen osecaj dok sam ga igrao, i ako nisam dosao ni do cudovista, koji po nekim ljudima na forumu kvare igrivost FC-a(npr: Driver :)

I Filipenko HL2 je Half-Life 2 :D

2 Boyce:To da li je Doom 1 ili 2 bio bolji ne znam jer sam odavno igrao Doom 2 i nije mi bila neka igra tj. imala je vise akcije nesto kao Serious Sam sto se meni ne dopada, dok je Doom 3 imao manje akcije(mislim na d2 ili d1, a ne na druge FPS-ove), tj. malo ides i razgledas(naravno ne bukvalno) i malo vise pucas....Malo ce biti offtopic ali se meni cini da je Doom3 prosao kao Terminator 3, jer su ljudi ocekivali i od dooma i terminatora da ima malo bolju pricu i jos neke nove detalje, a oni su jednostavno nastavili gde su prethodnici stali, jer u doom-u i terminator-u ne manjka "pucanije" i ostalog po cemu su bili poznati(osim doom-a 3 koji ima manje cudovista od dooma 2).

@Filipenko
Ma presao sam ga tako da mi san nista neznaci, hvala u svakom slucaju :).
Poz

Ps pazte sto je dobar mission objectives :D.

Prilozi

• shot00006.jpg
    shot00006.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 140
Pa koliko je to dug/kratak ? Ja sam stigao do 7. nivoa, mereno autosejvovima...Poslednji Erebrus i ulaz u Phobos, valjda...

Cilj misije roola :)

Hvala za info! Znaci danas je opusteno zavrsavam :smoke: :)

Vrh Dno