Šta je novo?

Vashe mishljenje Innovision Tornado TNT2 M64 ...

Učlanjen(a)
05.05.2002
Poena
601
Zanima me vashe mishljenje o sledecoj ponudi

Innovision Tornado TNT2 M64 32 MB TV-out Full Pack
cena 48.00 eura

E sada, zanima me sledece.
Meni praktichno za igre ni ne treba grafichka, jer ih skoro nikada ni ne igram. Jedino shto mi treba je da ima TV izlaz (npr da mogu da gledam DivX na TVu) i da mi ne pravi neke probleme u radu (nishta posebno ne koristim ... photoshop, flash i slichno je najzahtevnije shto koristim)
Prilichno malo zahtevam ...zar ne.

Ovu grafichku bih verovatno odmah uzeo da mi cena nije malo chudna. Za nekih 50 eura se dobije grafichka sa 32 MB, tv izlazom ... i josh Full Pack. OK, verovatno je loshija shto se performansi tiche od vecine slichnih, ali ja vec rekoh za shta bi meni trebalo

Tako da je pitanje u stvari ... da li ima nekih problema sa ovom grafichkom, (uopshte da li ih ima i konkretno na Morganu)?

Nemanja Spasic je napisao(la):

cena 48.00 eura
Znam samo da je Innovision stekao nazovi reputaciju 'firme' tek sam geForce 2 MX modelima, dok su njihove TNT2 karte važile za najveću krdžu koja postoji mada se lično nisam nikad sreo sa tim kartama pa ne mogu da tvrdim.
A i cena nije naročito povoljna... Ja sam pre nekih godinu dana imao ponudu za Eagle TNT2 Pro TV out (doduše nije fullpack) za 125 DM

Ako se ne igras u igricama, a radis PS i Flash, ja bih ti licno preporucio neku Ati Rage 128+tv-out karticu, ako mozes da je nadjes. Sigurno ima lepsi 2D od te m64ke, a i sama video reprodukcija je lepsa, a cini mi se da bi cena ATI-ja bila niza od te m64, zbog toga sto je polovan.

Ja bi ti savetovao da svakako obidjes tu karticu iz vise razloga. Da pocnemo:
- Kartice Innovision obicno su katastrofalnog kvatliteta pogotovo te starije.
- Kvalitet slike je verovatno ocajan.
- nVidia chipovi imaju velike probleme sa pustanjem DivX filmova i DVD-a opet pogotvu ti stariji (M64, Vanta).
- 3D je mnogo los. To 32 MB je samo marketinski stos jer bi ta kartica isto radila i sa 8MB. U vreme kad su M64 bile aktuelne drao ih je 3dfx Velocity sa 8MB RAM-a. Doduse ti rece da neces da se igras.

I da ne bi samo kritikovao mnogo ti je bolje da za svoje potrebe odaberes Gigabyte-ovu karticu sa Rage 128 chipom (nisam siguran za oznaku) i TV-outom. Ima mnogo bolji 2D, TV-out kao i prikaz DixX i DVD filmova. I na kraju ipak dobijas jedam Gigabyte a ne neki tamo Ino... Doduse jeste malo skuplja ali mislim da vredi.

Ops ne videh da je moderator rekao isto samo malo finije.:)

A joj ala vi ispljuvaste ovo chudo

Znachi da ni ne prilazim toj kartici ... dobro

A jel ima neko predlog koju bi karticu umesto te mogao da uzmem za do 50 eura?

Znachi treba mi
- TV out [zbog DivXa]
- Da ne kochi i ne pravi probleme
- Da bude nova. Normalno, nova je relativan pojam, ali znachi kada mi predlazete, nemojte da mi preporuchujete neke polovne koje bih mogao negde kod nekoga da nadjem, nego samo kartice koje mogu kod vecine prodavaca da se nadju.

Ne mora da bude full pack i sl.
Ne trebaju mi ni neke besne rezolucije i silni MB ... ako bash ne moze za ove pare tv out i 32 mb ... onda moze i manje MB [16 ili ako postoji 20, 24 i sl]

VGK 32MB ATI RadeonVE TV DD nn 4421
VGK 32MB ATI Rage 128 Ultra TV 5010
VGK 32MB ATI Rage 128 VR 4421
VGK 32MB ATI Rage 128Pro GA 3684 <--- na ovu je mislio Bogda, a ja se slazem sa njim
VGK 32MB ATI Xpert2000Pro 4347
VGK 32MB ATI Xpert2000Pro TV 5305

to su cene u dinarima sa porezom u Desk-u (skinuo sam sa njihovog sajta)
Evo ti i kontakt:
veleprodaja i maloprodaja
29. NOVEMBRA 110, 11000 Beograd; Tel/fax: 32 92 140
Radno vreme: 08 - 20h, subotom: 09 - 15h
e-mail: [email protected]

DESK SHOP
maloprodaja
YuBC, Bulevar Lenjina 10E, 11070 Novi Beograd / lamela E - lokal VP70
Telefon: (011) 311 16 91, (063) 301 780
Radno vreme: 09 -20h, subotom 09 - 15h

Hvala na trudu, ... samo shto ta kartica shto ste ti i Bogda preporuchili koliko sam video u specifikacijama, nema TV out [shto je meni bitno] ... a ove ostale shto si naveo su znachajnije skuplje od 50 eura

Inache za desk znam, kupovao sam pre komponente od njih ... jesu skuplji od vecine, ali zato ljudi stvarno nude kvalitet.

Samo je problem shto sada nisam pri nekim parama, a potrebna mi je grafichka ... a opet mislim da ne trazim previshe.

Nisam ni mislio da placam sa porezom, tako da pretpostavljam da se na ove moje zahteve i na 50 eura bez poreza moze naci neka kartica.

Pa ako mozes bez poreza da nabavis kartice to je super, zato sto ti povecava izbor kartica.
Jako sam ozbiljan kada ti kazem da zaobidjes tog Inno-a, zato sto ta kartica jednostavno ne vredi tih para, a jos manje vredi kada pogledas za koje potrebe ces ti da je koristis.

Re: Re: Vashe mishljenje Innovision Tornado TNT2 M64 ...

jddipqd je napisao(la):
Znam samo da je Innovision stekao nazovi reputaciju 'firme' tek sam geForce 2 MX modelima, dok su njihove TNT2 karte važile za najveću krdžu koja postoji mada se lično nisam nikad sreo sa tim kartama pa ne mogu da tvrdim.

ee pa ja jesam i mogu da tvrdim dalje od toga ko djavo od krsta ja sam se *****ao nemoj i ti:D

ok ok .. uzeto k' znanju ... ne prilazim tom Inno-u

nego ako niko vec nema predloge, shta mislite o sledece dve kartice [i njihovim cenama normalno]

NVidia TNT2 Pro 32MB TV Out - 54 eura
GK AGP Ati Rage Fury PRO-T 32 MB, PRO 128Bits, TV-out - 56 eura

..cene su bez poreza, ali ionako tako i mislim da ih uzimam
Da li bar one vrede tih para i da li ce mi biti dovoljne.
Ovo su najjeftinije sa TV izlazom koje sam nashao ... kad vec niko ne predlaze nishta

Uzmi Ati Rage, neces se prevariti. Za ono sto tebi treba Ati Rage je najbolji izbor...

Slazem se sa Drugom Stalinom :) Uzmi Ati-ja neces pogresiti

Vocko je napisao(la):
VGK 32MB ATI RadeonVE TV DD nn 4421
VGK 32MB ATI Rage 128 Ultra TV 5010
VGK 32MB ATI Rage 128 VR 4421
VGK 32MB ATI Rage 128Pro GA 3684 <--- na ovu je mislio Bogda, a ja se slazem sa njim
VGK 32MB ATI Xpert2000Pro 4347
VGK 32MB ATI Xpert2000Pro TV 5305

to su cene u dinarima sa porezom u Desk-u (skinuo sam sa njihovog sajta)
Evo ti i kontakt:
veleprodaja i maloprodaja
29. NOVEMBRA 110, 11000 Beograd; Tel/fax: 32 92 140
Radno vreme: 08 - 20h, subotom: 09 - 15h

DESK SHOP
maloprodaja
YuBC, Bulevar Lenjina 10E, 11070 Novi Beograd / lamela E - lokal VP70
Telefon: (011) 311 16 91, (063) 301 780
Radno vreme: 09 -20h, subotom 09 - 15h

Hmmm...da, dobro je da nema komercijalizacije...:D
Nisam znao da si zaposlen u desku...:)
Sto se Inno-a tice u svemu su u pravu svi koji su ga popljuvali osim u jednom : Danas one nisu krsh, jos od vremena GF2 MX-a kog smo driver, barakuda i ja proglasili za najbolju kupovinu u toj klasi...
Pozdrav

OK
Samo josh neka pitanja u vezi ovog ati-ja

Shta mu znachi ovo GK na pochetku ? [GK AGP Ati Rage Fury PRO-T ...]

Da ne pravi ova kartica probleme sa Duronima i Atlonima ? neka nekompatibilnost i sl ?

Sve kartice koje imaju oznaku GK ne rade ni na jednoj ploci osim GK-ovih ploca koje se kod nas jako tesko nalaze i ako se nadju uzasno su skupe :D :D :D

GK je skracenica od Grafikce Kar(t)e, tako nasi dileri oznacavaju, nazalost.

filipenko: pomazem coveku da on ne juri po oglasima, a ja ni da hocu ne mogu da se zaposlim ne samo u desku, nego bilo gde. Godine cine svoje :D

pa ne bi mene chudilo to GK, da u spisku pre ove ima nema jedno 10ak grafichkih .. a pre nijedne od njih nema GK .. tek sa ovom i posle nje ... bezveze .. hvala u svakom sluchaju

A problema sa AMDom ...k'o shto sam pitao - nema ?

cena 48.00 eura

Ovu grafichku bih verovatno odmah uzeo da mi cena nije malo chudna. Za nekih 50 eura se dobije grafichka sa 32 MB, tv izlazom ... i josh Full Pack. OK, verovatno je loshija shto se performansi tiche od vecine slichnih, ali ja vec rekoh za shta bi meni trebalo

Evo, najkrace moguce... Mani se toga!
Mislim, 50 evra za M64?!?! Pa sve da ga je pravio ASUS u kooperaciji sa Gainwardom i Leadtekom, kojih bre (skoro) 100 maraka?! Znam da si rekao da ti sama brzina karte nije primarna karakteristika, ali mozes mnogo bolje da nadjes za te pare... Zato i gadjaj ATi-ja.
I nije mi jasno ovo za cenu. Mislim, sta ti je tu cudno? To sto kosta (po meni) astronomskih 48 evra, ili zbog toga sto se dobija u paketu... Super im je oprema, ali to je karta koju je vreme pregazilo... I to poodavno...
Zato i gadjaj ATi-ja...

Pa nisam neki poznavalac kvaliteta hardvera [pogotovu grafichkih]... tako da mi je bilo chudno kako za 48 eura da se dobije 32 rama i tv out i full pack
...nisam znao da je to u stvari "32 rama", losh tv out i nebitan full pack ... sa dodatkom uopshte ochajnog kvaliteta

Sada znam i hvala vam puno svima

Poshto niko ne spominje nekompatibilnost ati-ja i samo ga hvalite i preporuchujute, zakljuchujem da tako necheg ni nema

i konachna odluka - opredelio sam se za ati

Josh jednom puno hvala svima

Pa nisam neki poznavalac kvaliteta hardvera [pogotovu grafichkih]... tako da mi je bilo chudno kako za 48 eura da se dobije 32 rama i tv out i full pack
...nisam znao da je to u stvari "32 rama", losh tv out i nebitan full pack ... sa dodatkom uopshte ochajnog kvaliteta

Sada znam i hvala vam puno svima

Poshto niko ne spominje nekompatibilnost ati-ja i samo ga hvalite i preporuchujute, zakljuchujem da tako necheg ni nema

i konachna odluka - opredelio sam se za ati

Josh jednom puno hvala svima

Pa eto... Moze to "za samo 48 evra", ali ako je matoro... Dobro da ti neko nije trazio vise...
A vezano za ATi i kompatibilnost, tu vec nisam kompetentan, znam da ove nove (8500 i LE verzija) imaju neke zvrcke sa drajverima i to je to. Ja licno sam ti ga spomenuo zato sto si rekao da ti treba dobra slika, TV-out, a ne toliko brzina, plus sto je to napravio licno ATi... To ti je najbolje za te pare...
Pozdrav

vanta+krsina

Inace samo da naponenem da je ta inno m64 najverovatnije vanta lite
jer su se takve uglavnom prodavale kod nas,dok je tnt2 pro(eagle)
najobicnija krsina(daleko sporija od prave m64) i ima los kvalitet slike

Ako imas dobar monitor nema smisla uzimati ovakvo nesto,pa da ti slika
izgleda ko na nekoj krsini

Re: vanta+krsina

vvv je napisao(la):
tnt2 pro(eagle)
najobicnija krsina(daleko sporija od prave m64) i ima los kvalitet slike

Ne znam koliko si tih karti probao, ali ovo sto kazes jednostavno nije istina. Tnt 2 pro Eagle su odlicne karte (proslo ih je najmanje 5 kroz moje ruke), sve su imale odlican 2d (bolji od vecine MX-eva), a i klokovale su se odlicno (na taktove MX-eva). Naravno sve ovo provereno vazi i za M64 modele...

Tnt2 pro VS MX?

Probao sam ih isto toliko

Sve su radile daleko sporije od noname m64 i msi m64

I da napomenem da ljudi koji rade sa tim su mi rekli da je to
neki zbudjena kartica koja je u rangu vante lite

Inace za m64 si u pravu da su ok,samo sto sam ja rekao da je ta inno m64 u stvari vanta lite(neke sam video da im cak ni bios nije promenjen
pa ih windows vidi kao vantu lite) samo je odstampano m64

Nazad
Vrh Dno