Šta je novo?

Vase mobilno resenje - anketa

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
dakle, sada kada ima mobilnih Gizmo-a da ti se zavrti u glavi, mnogi biraju odredjenu kombinaciju resenja, dok neki pokusavaju da sve stave u jedan uredjaj. koje je vase resenje ?

1. TS Smartphone + tablet - ovo je ekstremno resenje, ali mnogi ga koriste. ja licno ne razumem zasto, ali ajde - valjda im je multimedijalni sadrzaj + browsing pristupacniji na tabletu, sto zapravo moze da se resi sa jednim >4.0 inch telefonom

2. QWERTY smartphone + tablet - retko, ali smislenije reshenje. ljudi koji koriste qwerty, znaju zasto ga koriste, i koliko je svaki input olaksan tako, pa cak u poredjenju sa skupim capacitive ekranima ostalih uredjaja.

3. samo smartphone - ili velikog ekrana, ili qwerty formata, i dovoljan vam je za sve potrebe - muzika, mediji, javljanje, SMS, itd.

4. dumbphone + tablet - moje reshenje. nokia 3100 - poruke 300 na sat, a tablet sve ostalo - media, muzika, interneti, digitalni transferi i koje tu jos cega. telefon zaista sluzi samo za SMS i pozive.

5. samo dumbphone - tehnologijo ish od mene.

6. nemam ni punjac ni karticu ni mob - pitanje je dal ovakvi ljudi imaju i komp ..

koji je vas izbor ?

Smartphone, samo, bateriju unistavam. 2 puta moram da punim telefon dnevno.

6. nemam ni punjac ni karticu ni mob - pitanje je dal ovakvi ljudi imaju i komp ..

A i da imaju pitanje je da li prate forume uopste a tek ovakve teme.. kako ce neko da glasa za 6. ? :trust: :d

Nisi ubacio moju kombinaciju, a kapiram da mnogo ljudi koristi bas ovo : dumbphone + smartphone :smoke: Znaci nekad kada imas stari dobri glupi telefon, imam neku staru karticu sa exita a planiram da uzmem i vip pripejd, i tako menjam Samsung X600, Nokiu 1112 i Siemens m35i.

Ali ajde glasacu samo za smartphone.

Nokia e61 koja ima savršenu qwerty tastaturu + tablet APAD FR-809.

A i da imaju pitanje je da li prate forume uopste a tek ovakve teme.. kako ce neko da glasa za 6. ? :trust: :d

Nisi ubacio moju kombinaciju, a kapiram da mnogo ljudi koristi bas ovo : dumbphone + smartphone :smoke: Znaci nekad kada imas stari dobri glupi telefon, imam neku staru karticu sa exita a planiram da uzmem i vip pripejd, i tako menjam Samsung X600, Nokiu 1112 i Siemens m35i.

da, cinjenica da sam zaboravio, izvinjavam se. u mojoj okolini retko ko fura to resenje, manje vise zbog prakticnosti broja i pamcenja, odnosno dostupnosti te osobe. u mojoj glavi je lakse dobiti an telefon coevka koji ima jedan fon, nego onog ko ima 3 fona, a sva tri broja mu znas :)

Mogao si umesto tableta da ubacis i net/notebook kao takodje mobilno resenje. Moja mobilna kombinacija je:

dumbphone Samsung D600+smarthphone Samsung Galaxy S+Netbook Acer aspire one happy (plavi:))+Stari laptop kada mi zatreba nesto veci ekran i malo brza mobilna makina (u odnosu na netbook) Acer aspire 5530G (koju izbegavam da vucaram kad god mogu posto je teska 3kg.)...

Poslednja izmena:
brate, jel si ovo ti:

image.axd

da neko nosi dva moba + dva laptopa - e to nisam cuo :)

Ne bre rekoh ti da izbegavam da vucaram veci laptop,jedino kada mi bas zatreba veci ekran i malo bolje performanse... Every day kombinacija mi je samo dva telefona,netbook kada zatreba uleti... a laptop na njegovo mesto kada pomenuti malisa ne moze da ispuni ocekivanja.:p

K'o sto rece xcentric, fali netbook + smartphone :D .

Dva smartphone-a:

LG Optimus One + HTC Snap.

Prvi vise za multimediju i net, drugi za "poslovnu" upotrebu (preko njega proveravam poslovni mail, cesce kucam duge poruke i tako to, qwerty je majka).

Sem toga, imam i 15.6" laptop, ali njega ne nosim sa sobom standardno, samo na posao ili kad mi bas treba.

P.S. Glasao sam za smartphone.

Poslednja izmena:
Za sada samo HTC desire. Da je nešto bilo od webOS-a, hteo sam da ubacim kombinaciju HP touchpad + HP veer. Ovako ništa. :D

nokia 3100c.

SE J105i+Samsung Galaxy Mini.
Naravno da mnogo vise koristim Mini al dobro dodje ovaj SE za muziku dok se mini puni :d

3 smartfona + laptop a naradije bih sve to bacio i bio osoba pod 6. iskreno, radim na tome..... ima mnoooogo lepših i važnijih stvari nego biti "online" u svakom pogledu....

p.s. da, otprilike kao na slici

Poslednja izmena:
Hm...ja koristim onu nelogicnu kombinaciju...nook color tablet od 7incha i SGS2 od 4.3 incha, a planiram i tablet da uvecam za 0.7, a galaxy za celih 1 inch, pa mozes da zamislis kako ce izgledati buduca kombinacija...

Moguce je da ce mi note biti dovoljan, pa ostanem samo na njemu, ali onda uzimam obavezno jedan netbook...

Sad zavisi gde idem...
U kafanu i na fudbal idem bez icega (dobro u kafanu ponesem pare :D)
Na posao i slicna mesta sa TS telefonom
Na duza putovanja ponesem tablet i telefon....

Jedan note bi mogo da mi bude dovoljan skoro za sve...
Negde kad odem na par dana laptop ili tablet mi je obavezan jer 4-5" je muecenje za vecinu stvari.

Poslednja izmena:
BB 9780 za text, email I chat a uskoro uzimam i BB Playbook...

Sent from my BlackBerry 9780 using Tapatalk

Koliko ćeš samo da se usrećiš sa playbookom. :d

Ne verujem da postoje ljudi koji posecuju bench a nemaju ni mobilni telefon - mislim da su dva glasa pod 6 zezanje, ne znam sto si uopste uvrstio tu opciju.

Ja imam iphone 3gs (uskoro menjam za iphone4) + ipad 1. Tablet zaista premalo koristim, a bas sam se trudio da mu nadjem primenu i skidao aplikacije za sve i svasta. Ideja je bila da ga uzmem primarno za citanje stripova i e-magazina/knjiga, i za opusten surf, mozda pomalo i outdoor... Od svega toga, koristim ga samo kao digitalni ram koji strimuje slike i radio. :,,: Pored 2 konzole nemam neku zelju ni da se igram na njemu. Apsolutno genijalan i savrseno nepotreban uredjaj. :D Ali mislim da trazi samo malo ozbiljnije navikavanje u sustini. Kod tableta stvari ne mogu bas da kliknu na prvu loptu, da se tako izrazim, iako su tako zgodni i ne ispustaju vam se iz ruku. Tu su godinama sticane navike koje je tesko promeniti. Zbog toga razmisljam da je jedan Macbook Air mozda ipak bolje prenosno resenje, malo konvencionalnije i dosta upotrebljivije.

Ja jos uvek furam dobri stari SonyEricsson P1i

Mislim da je anketa dosta suplja, iskreno. Fali dosta opcija. Mobilno resenje je realno i bilo koji netbook/subnotebook. No nema veze.
Ja imam SGS2, 4.3" u dzepu i biti sam zadovoljan. Ali planiram da kupim tablet iako do sada iskreno nisam imao pojma cemu bi mi sluzio. Medjutim, ukazala se potreba da imam dovoljno jak 10" uredjaj na kojem mogu da obavim osnovne stvari koje se ticu posla (recimo da mogu da se normalno zakacim putem VNC-a/RDP-a na neku masinu ili da zavrsim konzolno na nekom serveru) a koje ne mogu na 4.3" ekranu mog telefona (realno, raditi RDP na 4.3" je ubistvo).
E sad taj 10" uredjaj moze da bude i netbook ali to je realno krs i nesto sto meni ne odgovara jer tablet mogu bolje da iskoristim za mlatimediju.

Tako da to nije toliko ekstremno resenje. Jeste za one koji realno nemaju dve blage koji ce im sve to a za mali procenat nas kojima to zavrsava bitan posao je sasvim prihvatljivo.

E i ja sam u ovoj kombinaciji. Kao poslovni koristim neku jeftinu Nokiu i koristim ga za pozive i SMS. Smartphone mi je na privatnom broju. Nisam ga ubacio kao službeni jer mi treba da brzo pozivam i ne vodim računa o njemu (bacam ga po stolu, po autu, ispada mi svuda...).

Slična priča ko kutija: smartphone, doduše sa qwerty, a tablet koristim povremeno. Početna euforija je splasla i uglavnom je ostao kao kućni uređaj koji neko od ukućana prvi do'vati da nešto zvirne na netu da ne otvara laptop. Drugi tel je isto smartphone, ali realno se ne koristi nizašta više sem za pozive i SMS (M600i). Neverovatno je koliko tom SE posle maltene 5 godina baterija ovoliko traje, pogotovo koliko se samo brzo napuni. Strašan telefon.

Slična priča ko kutija: smartphone, doduše sa qwerty, a tablet koristim povremeno. Početna euforija je splasla i uglavnom je ostao kao kućni uređaj koji neko od ukućana prvi do'vati da nešto zvirne na netu da ne otvara laptop. Drugi tel je isto smartphone, ali realno se ne koristi nizašta više sem za pozive i SMS (M600i). Neverovatno je koliko tom SE posle maltene 5 godina baterija ovoliko traje, pogotovo koliko se samo brzo napuni. Strašan telefon.

Slazem se za m600i, imao sam ga dva puta, i jednom p1i, koji ima istu tastaturu, po meni najbolja tastatura ikada napravljena na mobilnom...

SGS II powered by Lite'ning 6.1

Vrh Dno