Šta je novo?

vase misljenje

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
imam sledecu konfiguraciju:
asus A7V266-c , 256 ddr pc2100 NPC , AMD 2000+, g-force4 MX 440 128mb.

resio sam da nabudzim komp posto je ovaj star 3 god.

da li je bolje da: kupim neku bolju grafiku i malo memorije ili
da kupim niv plocu recimo sa pce slotom i pce grafiku i novu brzu memoriju a zadrzao bi procesor?

sta mi vi preporucujete, mozda bih za ovo drugo izdvojio 200-250 eura, za za samo grafiku 100 tinjak eura?

koliko bi mogao da dobijem za moju polovnu plocu grafiku i memoriju?

A gde da nadjes PCI-E plocu za taj procesor!?Ipak ti gledaj da skupis jos neku paru pa pojuri nesto bolje a sve to tvoje prodaj!Za 250 evra mozes da uzmes to sto hoces za za ona sto evra neznam sta da ti kazem,za oko 120 mozes da uzmes obicnu 6600 pa ako imas uzmi nju a ako ne potrazi neku 6200 ili X700!
Ovo tvoje mozes da prodas za oko 100-110 evra PLAFON za sve!I kad na to dodas jos ovih 350 sto si planirao mozes da uzmes sasvim dobar procesor,plocu,memoriju i graficku!
Pozdrav ,)

nisam znao da mi treba i novi procesor, jel treba neki brzi u cemu je caka?
mislo sam da za 200 evra uzmem grafiku i jos malo memorije. recimo tu 6600
isplati li se i koliko ce to bitri aktuelno.
hteo bi da igram recimo half life 4, far cry 5....

Najbolje sto mozes da uradis sa tim je da dodas 256MB memoriije, i zivnuce ti malo racunar. Za sve ostalo moraces da menjas sve komplet ukljucujuci i kuciste i napajanje pa ti je u tom slucaju bolje da prodas ovo sve djuture i da kupis ceo nov racunar. HL4 i FC5 ces se nacekati, ako do tada budes stedeo pa tek tada kupio racunar, mozda ces moci i da ih igras :D

Ne treba ti brzi procesor zbog ploce,mada jeste brzi svaki noviji od tvog,vec drugacijeg podnozja (na auto ne mozes da stavis gusenice sa tenka) pa,ako vec hoces masinu za duze vreme,gledaj da nabavis bar AMD64 3000 S939 i nForce 4 plocu za taj procesor,za pocetak 512MB memorije da bi imao da kupis malo jacu graficku,koju opet nemozes da uzmes pa da bude dobra 10 godina,ako hoces da ustedis malo onda uzmi obicnu 6600 a,ako mozes da priustis,bolje je resenje 6600GT,uz naravno odgovarajuce kvalitetno napajanje!To ce ti biti dovoljno za neko vreme!
Naravno ako nemozes da priustis AMD64 i S939 onda nije lose resenje ni Sempron 64-bitni procesor i nForce 4 ali S754 ploca (ovo S939 i S754 je,najprostije receno,oznaka"podnozja"procesora,ako vec nisi znao) uz 6600GT i sve ostalo sto sam gore naveo samo sto ce te ovo jeftinije izaci ali opet ce da"vrsi posao"jedno par godina a nije nesto losije od AMD64 resenja!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno