Šta je novo?

Vase mislenje

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Da li je ELSA najkvalitetnija firma,sto se tice Grafickih kartica ?
Mislim dali pravi najkvalitetnije proizvode ?boom FX

Stanke mislim da to sada i nije toliko bitno jer je firma presusila :( , ali su svakako spadali u najbolje proizvodjace - svojevremeno.

Slava im. (D)

A sta je sa Number 9 ?
Trenutno mislim da je GAinward i Asus broj1, kao na Olimpijadi u klizanju?!

A Silicon Graphic?
:)
Gainward. Uzevsi u obzir odnos cena/kvalitet.
Inace bio sam jedno krace vreme vlasnik Gainward M-64 modela. Kad ovde jos nisu ni culi za njega. Prelepa kartica, crni pcb, odlican kvalitet. Sad su jos bolji.

Imao sam i ja Cardex sa S3 868 (pocepala je konkurenciju).
Number 9 je odavno mrtav; izdali su zadnje serije karata sa svojim Ticket2Ride GPU-om i izdahnuli.

Stanke, lepo je saslusati "gainward ovo, gainward ono". Ako si se vec opredelio za nVidiu, proceni svoje potrebe na skali MX-GF4 i onda uzmi to od Else, Asusa, Gainwarda, Herculesa ili Leadteka, ako vec ganjas kvalitetnu kartu. Bila Elsa mrtva ili ne, ono sto su napravili jeste i dalje vrlo kvalitetno, a support nismo ni do danas koristili. Dakle, gianward jeste vrlo kvalitetan, ali je malo kod nas izvikan pa ispada jedini kvalitetan (sto nije).

Po ko zna koji put tvrdim da je ELSA firma sa najkvalitetnijim grafickim kartama. Stavrno sam i vise nego zadovoljan sa tri modela

stanke je napisao(la):
Da li je ELSA najkvalitetnija firma,sto se tice Grafickih kartica ?
Mislim dali pravi najkvalitetnije proizvode ?boom FX

Definitivno najkvalitetnija zavrsna obrada! Rame uz rame sa Asusom!

U 3dMarku 2000 je brza od istog modela za 370poena.
Ali na istoj konfiguraciji.

borab je napisao(la):
A sta je sa Number 9 ?
Trenutno mislim da je GAinward i Asus broj1, kao na Olimpijadi u klizanju?!

Jes' ti bas siguran da je taj Gainward toliko dobar da se moze svrstati u isti kos sa Asusom, ne bih rekao...

ELSA je fantasticna (ah ti nemci), ali zna se sta je apsolutni TOP- ASUS!- kod njega nema masenja.
Cudo niste pomenuli Diamonda. Jes da ih je prokleti CL ubio ali njeihove karte su uvek bila mala remek dela. Sta bih dao da imam Diamond Viper(nagadjam)GF2Ti200 ili GF3Ti200. Eh, puste zelje...

Moja prva 3D kartica je bila Diamond Stealth 2000 3D... Virge (prvi) sa 2MB ... Platio sam 280DM samo da predjem na nju sa Diamond Stealth 2000 Video (S3Trio 64V+)... Kada sam pokrenuo Tomb Raider 2 Demo koji sam nasao na CD-u nekog stranog casopisa, pola tekstura je nedostajalo... Imao sam opciju da predjem na Matrox Mystique sa 4MB koji je bio daleko brzi od Virge-a, brzi nego sto je to bilo potrebno igrama tada (Terracide, Screamer - koji je imao patch za Mystique, 3dfx i Permedia kartice) ali nije imao bilinear filtering zbog cega sam se odlucio da uzmem Virge DX sa 4MB u izvedbi Cardex-a :) Tip me je ubedjivao kako je to ok kartica bez obzira sto je Tajvanska... I u pravu je bio, bila je sasvim ok... Danas je ta firma u posedu Gainward-a...

Posle toga je dosao Voodoo 1 u moj sistem... pa Voodoo 2, pa drugi Voodoo 2... Ostalo je istorija....

MAD_MUzzY je napisao(la):
ELSA je fantasticna (ah ti nemci), ali zna se sta je apsolutni TOP- ASUS!- kod njega nema masenja.
Cudo niste pomenuli Diamonda. Jes da ih je prokleti CL ubio ali njeihove karte su uvek bila mala remek dela. Sta bih dao da imam Diamond Viper(nagadjam)GF2Ti200 ili GF3Ti200. Eh, puste zelje...

GF3 - Viper V1100
GF3Ti200 - Viper V1010
GF3Ti500 - Viper 1110
GF3Ti500 Vivo - Viper 1110+
GF3Ti500 Deluxe - Viper 1110DE

GF4MX 420 - Viper A420

GF4MX 440 - Viper A440

GF4MX 460 - Viper A460

GF4Ti4400 - Viper V1200
GF4Ti4600 - Viper V1220

Toliko o Diamondu....

Nazad