Šta je novo?

Vasa prva igra ikada?

DOOM II - Hell On Earth... oh yeaaaaaaaaaahhhhh.......

Posto je tema preimenovana u prva igrica ikad onda je to bio neki fudbal na commodore-u kod tecinog sina, imao sam nesto sitno godina i secam se da me je pustio da pobedim :D:D:D:D

driver je napisao(la):
Manic miner za ZX Spectrum tamo 1983. godine.

evo ga jedan vrsnjak :D

Manic miner i Fred (avanturista u piramidi, lavirint, penje se uz i niz uzad i sl.)

evo i slicice ;)

zxscreen2.gif

Poslednja izmena:
Doom 2 ili Raptor(ne secam se sta sam pre upalio) 1995 kada sam dobio PC...

A ranije sam se kod komsije igrao na amigi(adams family, neku voznju gde si policijacac i imas neko vreme da izlupas kola kojim se voze kriminalci da bi stali, onda isto tako neku pucaljku gde imas 20min da onesposobis neke bombe koju su teroristi ostavili isl...), c64 i na 386-ci kod drugarice(indiana jones and the fate of the atlanstis kao i gp500cc)

Poslednja izmena:
Mislim da je to bio Xenon 2 kad drugara na tek izasloj 386-ici... Nije bio moj komp ali je bilo prvo iskustvo!
Kasnije je izasao Princ of Persia i smejao sam se pre neku godinu kad sam isto to igrao na mobilnom :D Cudo!!! Nisam mogao ni da sanjam o tome...

Brate, vi niste nishta videli :)

Vecina je preskochila zlatno doba igranja, retko ko je imao ZX spectrum ili Amigu, neki su imali C64 kada se PSX pojavio sa 75x jachim hardverom i 3D igrama sa texturama :), niko nije imao konzolu, i svi uskochili odma u PC, nije ni chudo shto ga toliko volite :)

Poslednja izmena:
Kad smo već kod toga čije ćune veće, aktivno & intenzivno sam se igrao na sledećim platformama: C64, Atari 2600, Nintendo, Sega MegaDrive, PlayStation, PC, i par puta na N64, Super Nintendu, PS2, Xboxu i GameBoy/GBA (GBC nikad nisam video).

C64 - Klax, Lady Tut, Terry's Big Adventure, Aztec Challenge i Bubble Bobble

Poslednja izmena:
bio je vec ovakav thread..al' ajd'..u moje vreme nije bilo kucnih racunara...igrao sam na automatima Phenix,Don king kong....etc.

Zlatna vremena!!

Prvu igru koju sam igrao je na C64 kod druga, najjaca igrica po meni tad LAST NINJA!!! Satima smo je ortak i ja igrali, a ucitavala se sa velikog flopija po 10ak min... Na 386ici svojoj bio je to Monkey Island, originalni prvi deo... :type:

sad sam se setio neke GhostBusters sa C64, i to bi trebalo da je ubedljivo prva igra koju sam igrao...

bilo je to nesto sa Amige, History Line, Bomberman, Flashback, Lost Vikings...

Kod druga na ZX Spectrum +, '86, Renegade, kasnije kod sebe na C64 Mikie, cini mi se da se tako speluje ta stara shvalerska igra

Godina 78-79 prva igrica sa nekakve konzole koja se kacila na TV( imala i 2 nazovi dzojstika).
To je bio kao neki tenis dva pravougaonika guraju "lopticu" preko "mreze".
Nezaboravno iskustvo!
I tako je sve pocelo ...

kod buraza na C64 - neka "pucačina", ne sećam se imena... uglavnom odvijala se na divljem zapadu, di sam bio neki šerif ili nešto sl. i jurio bad guys-e...

a moja prva igra na mom kompu, bila je Xenon 2

937597066-00.gif

btw. dobar dan :)

Poslednja izmena:
Wizard Of War na C64 (1985 valjda).
To su bila vremena... :) :) :)

Prilozi

• wizard.gif
    wizard.gif
    3.7 KB · Pregleda: 50
Neskica je napisao(la):
Godina 78-79 prva igrica sa nekakve konzole koja se kacila na TV( imala i 2 nazovi dzojstika).
To je bio kao neki tenis dva pravougaonika guraju "lopticu" preko "mreze".
Nezaboravno iskustvo!
I tako je sve pocelo ...

Mene je cale tih godina redovno vodio u hol bioskopa Partizan :), gde je bio automat sa onim "tenisom", dve shtangle i udaraj loptu :) To je valjda bla prva igra ikada napravljena. Posle toga sam visio po automatima Moon patrol, galaxians, i sve ono shto se prvo kod nas pojavilo. Secam se da sam u prvom osnovne (1980.) bezao sa chasova da bih ishao na automate, i naravno koristio sam legendarnu foru, zeton na koncu, pa za jedan imash koliko ocesh kredita, samo da te chika prodavac ne uhvati :)

Inache, omiljena igra iz tog pochetka mi je bila Ghosts'n'goblins. Nikada je nisam preshao iako sam potroshio ko zna koje pare na zetone, i kasnije na spectrumu i Amigi nisam to uspeo. Probao sam je vishe puta i na PCu preko MAME (znachi originalni), i neverovatno koliko je ono teshko.

Poslednja izmena:
3MaJ je napisao(la):
Wizard Of War na C64 (1985 valjda).
To su bila vremena... :) :) :)

uuu extra igra :) to je bila moja prva isto na c64
imao sam je na EPROMU
zabodes i igras odma :))))

driver je napisao(la):
Mene je cale tih godina redovno vodio u hol bioskopa Partizan :), gde je bio automat sa onim "tenisom", dve shtangle i udaraj loptu :)
A posto znamo kakvi su filmovi u Partizanu, jasno je zasto te je ostavljao u holu :d

Elem, prva igra, ali ne na personalnom racunaru, je bila neka portabl konzolica nalik na Nintendo GameBoy sa nekim coveculjcima i i bombama, negde 1984-85. U boji ,)

To su one "portabl konzole" sa jednom igrom, to je bilo popularno josh od pochetka osamdesetih, ja sam prvu imao tamo negde 83-84, secam se da je koshtala oko 100 maraka u nemachkoj. Unishtio sam joj zashtitnu plastiku na ekranu chisteci je Acetonom :D:D I pre nego shto sam je kupio, secam se da sam se sa ortakom lozio (u 1-2. osnovne) da napravimo jednu sami od kartona na principu zupchanika, imali smo chak i nacrte, ali ideju nikada u delo nismo pretvorili :D:D:D

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Inache, omiljena igra iz tog pochetka mi je bila Ghosts'n'goblins. Nikada je nisam preshao iako sam potroshio ko zna koje pare na zetone, i kasnije na spectrumu i Amigi nisam to uspeo. Probao sam je vishe puta i na PCu preko MAME (znachi originalni), i neverovatno koliko je ono teshko.
pacer.
možda da si pokušao na playstationu :D

Igrao sam kod drugova razne igrice i na 486 i na p1
ALi na svom racunarau prva igra koji sam igrao bila je Tiberian Sun ili Faraon ne secam se koja je prva :)
Sad kad se setim kolko sam bio happy kad sam dobio komp i instalirao prvu igru

RazbojNick je napisao(la):
A posto znamo kakvi su filmovi u Partizanu, jasno je zasto te je ostavljao u holu :d

Off: Mislim da se tih godina u Partizanu nisu davali 'TI' filmovi, vec kung fu, brus li i slicni, tek kasnije su promenili repertoar :eyebrows:

Podmornica koja zaobilazi mine commodore c116 :) , boulder dash na 64-ci.
PC Tomb Raider i povremeno neka pucachina ili strategija...

Poslednja izmena:
C 64 Rula

Joj moje prve igre, toga se nekako uvek rado secam.

Bilo je to neke 1984 ili 1985 malo pre nego sto sam krenuo u prvi razred osnovne skole :) kad je cale iz nemacke doneo c-64. Posle par dana doneo je od prijatelja i prvu kasetu sa igricama.

Neke od prvih igara koje sam igrao na njemu su bile:

Astec Challenge - zadavala nam je prave muke :wall:
B. C. Quest for Tires - valjda, moj brat i ja smo je zvali "Pecinko" :d
Burger King
King Kong
Wizard Of War - ili poznatija kod nas u kuci kao "Dva Svemirca" :d
Zaxon
neki fudbal i druge

Na pc posle je bio Princ of Persia, Another World i sl. ali mi to nije ostalo u tako dobrom secanju kao ti prvi dani igranja na C-64.

driver je napisao(la):
To je valjda bla prva igra ikada napravljena. Posle toga sam visio po automatima Moon patrol, galaxians,

Moon patrol, da covece kako se to vozilo.Sad se setih i Gyruss-a.
To je bilo vreme...

Prva igra mi je sigurno bila neka sa automata po luna parkovima, ali kao klinac tesko da se secam koja:)

Prva igra na kompu mi je bila Johnny Reb II za C64 zbog koje sam i kupio isti kada sam je video kod druga na rodjendanu.

Na PC je to bila Return to the Castle Wolfenstein jer sam je dobio te '93 kada sam kupio svoj prvi PC.

Igra "Combat", konzola Atari VCS, godina 1980. mislim.

Neka tipa "Space Invaders", Apple, kraj sedamdesetih :)

Vrh Dno