Šta je novo?

Vasa iskustva sa sledecim telefonima:

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Ericsoon T65
Ericsson R600
Alcatel OT311
Siemens C/S35

Interesuju me prijem signala, vek trajanja baterije i kvalitet softvera, kao glavni parametri.

Hvala! cheers

Moj brat ima Alc. 311. Nov kosta oko 100e, a radi perfektno - odlican prijem, baterija mu drzi oko 7 dana, softver je lak za upotrebu i ima brdo raznih dzidzabidza. Uglavnom, za te pare mislim da nema boljeg telefona osim polovne Nokie 7110 :)

Nedjo je napisao(la):
Ericsoon T65
Ericsson R600
Alcatel OT311
Siemens C/S35

Interesuju me prijem signala, vek trajanja baterije i kvalitet softvera, kao glavni parametri.

Hvala! cheers

Odnedavno imam T65 pa ću ti izneti neka dosadašnja iskustva. Kvalitet signala OK, mada ga još uvek nisam koristio van grada ili u nekim uslovima sa problematičnim prijemom. Baterija mu drži ko pitbul :) evo upravo izvlači 11. dan !!! (gasim ga noću).
Što se softvera tiče, nakon 4 Nokijina telefona još uvek mi je teško da se naviknem na neke stvari, ali je u principu OK.

Smetaju mi:
1.premali tasteri koji nisu baš zgodni za duže kucanje.
2. Imam čudan utisak da je telefon previše gladak (mada i nije toliko) i da vrlo lako može da izleti iz ruke.
3. Fora sa fijokicom za SIM.
4. Ne skida se baterija (osim imbus-ključem) što možda i nije loša zamisao, ali mi je ipak čudno.

Bez obzira na navedene mane, sve u svemu veoma sam zadovoljan telefonom. O njemu imaš dva threada ovde na forumu (u njima je dosta poređen sa T39) pa ih potraži.

Re: Re: Vasa iskustva sa sledecim telefonima:

ivo.r je napisao(la):
Odnedavno imam T65 pa ću ti izneti neka dosadašnja iskustva. Kvalitet signala OK, mada ga još uvek nisam koristio van grada ili u nekim uslovima sa problematičnim prijemom. Baterija mu drži ko pitbul :) evo upravo izvlači 11. dan !!! (gasim ga noću).
Što se softvera tiče, nakon 4 Nokijina telefona još uvek mi je teško da se naviknem na neke stvari, ali je u principu OK.

Smetaju mi:
1.premali tasteri koji nisu baš zgodni za duže kucanje.
2. Imam čudan utisak da je telefon previše gladak (mada i nije toliko) i da vrlo lako može da izleti iz ruke.
3. Fora sa fijokicom za SIM.
4. Ne skida se baterija (osim imbus-ključem) što možda i nije loša zamisao, ali mi je ipak čudno.

Ja ga imam nekih 4 meseca i mogu ti reci da sam zadovoljan telfonom do maximuma. Prodajem ga sticajem okolnosti pa mi vise nije potreban ukoliko si zainteresovan evo ti kontakt mail

Nedjo je napisao(la):
Siemens C35

Hvala! cheers

Prijem signala je stvarno jako dobar. Evo jednog primera. Bio sam skoro na putu negde u Srbiji gde 064 ima slab siglal. Pored mog telefona bila su jos 2 Nokia 3210 i Siemens A35.
C35 je uvek poslednji gubio signal.
Software je jako intutivno uradjen i nema vecih bagova. Sada ih i skoro nema, software je dogurao do verzije 24.

Sto se tice baterije. Tacno je jedno Siemens telefoni bar x35 generacije dosta vuku energije iz baterija mada nije nista iritirajuce. Tako da ako se ugasi svetlo telefon moze da drzi oko 100 sati stand by -a mada je to sve relativno. Stvari ovako stoje kod x35 serije:

Jedan minut telefoniranja smanjuje "stand by" vreme za jedan do dva sata, zavisno od jačine prijema signala
Jedan minut osvetljenog ekrana smanjuje "stand by" za jedan sat
Deset sekundi rada sa menijem smanjuje "stand by" za 15 minuta
Uključenje aparata i registrovanje na mreži smanjuje vreme "stand by" -a za 2 sata

Paremetre pogledaj na www.c35smart.cjb.net/spec.htm

Re: Re: Vasa iskustva sa sledecim telefonima:

Artz je napisao(la):
Jedan minut telefoniranja smanjuje "stand by" vreme za jedan do dva sata, zavisno od jačine prijema signala
Jedan minut osvetljenog ekrana smanjuje "stand by" za jedan sat
Deset sekundi rada sa menijem smanjuje "stand by" za 15 minuta
Uključenje aparata i registrovanje na mreži smanjuje vreme "stand by" -a za 2 sata

Paremetre pogledaj na www.c35smart.cjb.net/spec.htm
i kad se sve to sabere i oduzme, baterija jedva izdrži dva-tri dana
:(

A koliko smanjuje trajanje standby vremena drndanje java aplikacija? Da li se to tretira kao upaljeno svetlo ili...

Siemens S-35,
njega sam imao, i to najduze od svih modela i o njemu sve najbolje.
Prijem signala i zvanicno mu je jedan od najboljih, i na 063, nisam nikada ostao bez prijema, i na mestima gde su drugi telefoni gubili signal.Inace u odnosu na C-35 ima bolji signal i neuporedivo bolji displej-veci,i izuzetnu rezoluciju (mada je sada C-45 dosta blizak S-u, a priblizna mu je cena kao C-35 posto ih je sve teze naci pa su nerealno skuplji).
Softver je odlican i mnogo brz i praktican za upotrebu samo dok se malo naviknes posto na prvi pogled ne izgleda bas tako, ali skoro da smem da tvrdim da je prakticniji i brzi od toliko hvaljenog Nokiinog (uporedjivao sam ga za upotrebu sa 3310 i definitivno mi je Siemens bolji i ima dosta bolja resenja).
E baterija je tu jedini slabiji element.Meni je drzala 2 puna dana, ali sa stvarno mnogo razgovora i upotrebe, internet,sms,igre, i puuuno razgovora.Ali da napomenem da sam uzeo vec solidno star telefon, tako da mu je baterija verovatno vec bila na izdisaju, nova verovatno moze da drzi 3-4 dana.
E sada, jedini je problem sto je S-35 dosta stariji od ovih ostalih modela koje si naveo pa su ga mozda malo i presisali, ali meni je bio savrsen i opet bih ga uzeo, posto je sve perfektno.

Alcatel 311 je ODLICAN telefon za svoju cenu od oko 100€!
:)
I sve bi bilo savrseno sa Alcatelom kada bi moglo da stoji samo ovo, ali zalosna je istina da veliki broj Alcatela koji dospe na nase trziste prosto voli da krepa, uglavnom su neki SW problemi!:(
Ali zato ako ti uleti dobar primerak na konju si!

:wave;

T65 je zakon, ja imam Nokiu 3330 i vrlo sam zadovoljan, ali u skorije vreme planiram da ga zamenim za T65!

Nazad
Vrh Dno