Šta je novo?

Vasa iskustva sa ASRock plocama

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Da li je neko imao/probao neku od ovih ploca u skorije vreme. Preciznije zanima me 939 sa PCI-Ex16 varijanta. Vidim da su dosta povoljnije od drugih proizvodjaca pa to budi sumnje u meni
Kakve su po pitanju dizanja frekvencija i stabilnosti?
Planiram u skorije vreme da pazarim Venice pa me zato zanima

Poslednja izmena:
ASRock + Venice ? :D

da kupujes neki sempron 2200+ i sl. pa da razumem ali bas je greota za venice uzeti asrock plocu.

Imao sam prilike da probam ECS plocu 939, kosta nekih 81 eur. FSB maksimalno do 250MHz, nema promene mnozioca, paket nikakav, ali je cinjenica da radi. Mada ne znam koliko je dobra odluka kupiti 20 eur jeftiniju plocu kada mb i cpu kostaju oko 250 eur...

Nije za OC, ali radi. Jeftina varijanta.

pa upravo su svi rekli ono sto bi i ja. znaci ako bas hoces da ustedis i ne zanima te oc slobodno uzmi. ali ipak da zelis da ustedis ne bi uzeo venice vec neki sempron i sl.:) tako da ipak savetujem da uzmes nesto malo bolje. za nekih 100€ koliko vidim moze sasvim ok ploca da se nadje.

ja sam imao jako losa iskustva sa ASRock-om ali za K7 platformu! A za K8.... pa ajd nek neko javi :)
i koliko je to ona jeftinija u odnosu na druge ?

Ja bih ti takodje preporucio za tih 20-tak evra sto bi ustedeo kupovinom te ASRock ploce da ipak uzmes nesto kvalitetnije i provereno, pogotovo sto uzimas Venice. E, sad pitanje je samo tvoje odluke. Ja sam svoj izbor napravio i veruj mi jeste me kostalo ali nijedna komponenta me nije izdala za ulozen novac.

Poslusaj ljude gore i zayeb1 se kineskog shita od ploca. Dodaj 20-30 evra i kupi kao covek nekog DFI-ja, Epoxa, MSI-ja ili Asusa...

Ploca je jedna od stvari na kojoj ne treba nimalo stedeti!

Ja recimo na mom drugom racunaru imam ASRock ali moram priznati da taj racunar jako slabo koristim, ali ono sto to mogu reci je da radi....

ToxiC je napisao(la):
ja sam imao jako losa iskustva sa ASRock-om ali za K7 platformu! A za K8.... pa ajd nek neko javi :)
i koliko je to ona jeftinija u odnosu na druge ?
A na osnovu cega iznosis ovakvu tvrdnju?
Ja sam ih ugradio XYZ i do sada se nije ni jedna pojavila za reklamaciju.
Ploce nisu nista specijalno, ali su najjeftinije stabilno resenje za klasicne niskobudzetne konfiguracije. Konkretno u K7 varijanti najbolja kupovina za klasicne ili neOC masine.

Ma daj Gedza begaj. Mi ovde pricamo o ASROCKU! I naravno da nije najbolja kupovina za niskobudzetne, a narocito klasicne masine! X puta je bilo bolje za 5-10 € vise uzeti MSI KT400, a da ne pricam o Abit NF7. Mislim Gedza ASRock, ploca koja se ne pokrece ako nema Primary Master, i da evo 2 od 2 u igraonici su se pokvarile (konkretno integrisana mrezna, pa zvucna i idemo dalje...)

Dobro de begam od ASRock-a. Izbor mi se svodi na Abit Asus i MSI. Posto cu uzeti Venice pogadjate sta cu da mu radim.
Ovde u NS mi je izbor manje vise sledeci
Abit AN8-V,,AN8-ULTRA,KN8-ULTRA
MSI K8N-NEO4 i K8N-NEO4-PLATINUM sudeci po pinovom cenovniku.
U uzi izbor bi usle ABIT AN8-V,KN8-ULTRA i MSI K8N-NEO4.
E sad kako preseci?
I jos jedno pitanjce. Kakva je razlika izmedju raznih varijanti nforce4 cipova. Da li je samo u opremi ili i u brzini

@gedza
samo sam izneo moje iskustvo i pri tome nisam ni preporucio plocu za kupovinu niti je odbacio takvu stavku! OK :wave:

uNesc0 je napisao(la):
Ma daj Gedza begaj. Mi ovde pricamo o ASROCKU! I naravno da nije najbolja kupovina za niskobudzetne, a narocito klasicne masine! X puta je bilo bolje za 5-10 € vise uzeti MSI KT400, a da ne pricam o Abit NF7. Mislim Gedza ASRock, ploca koja se ne pokrece ako nema Primary Master, i da evo 2 od 2 u igraonici su se pokvarile (konkretno integrisana mrezna, pa zvucna i idemo dalje...)
To tvoje X puta nikako nemogu da razumem, das 10e vise i ne dobijes SATA kontroler. Sta je tu bolje? :wall: Po pitanju reklamacija Asrock ima kod mene mnogo manji procenat reklamacija od KT4V (Asrock ni jednu, MSI vrlo mali broj u odnosu na kolicinu prodatih). Do duse moj zakljucak sam dobio na "nesto" vecem broju komada od 2. ;) Mogu ti nabaviti podatak uvoznika za broj reklamacija za Asrock, a znam da su izuzetno zadovoljni sa njima. Tvrdim da vecina kvarova se desava zbog nestucne ugradnje ili su izazvana drugim losim HW (tipa napajanje). Naravno sve ovo govorim o K7 platformi. Pitanje je sada kolika je dugovecnost ovih ploca, mada kvalitet komponenti je slican kao kod KT4V, tako da ...

Moja iskustva su kao i Gedzina...... Jednostavno radi.

uNesc0 je napisao(la):
Poslusaj ljude gore i zayeb1 se kineskog shita od ploca. Dodaj 20-30 evra i kupi kao covek nekog DFI-ja, Epoxa, MSI-ja ili Asusa...
Ploca je jedna od stvari na kojoj ne treba nimalo stedeti!

Gde se prave DFI, EpoX,MSI , ASUS i skoro sve ploce koje se ovde prodaju ? :d

98% MB su made by china !

Vrh Dno