Šta je novo?

Vantec Tornado?

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Gde se kod nas moze naci gore pomenuti ventilator i po kojoj ceni?
Interesuje me kako se pokazao? Jel bas mnogo bucan? Jel on ne moze da se spusti da radi na manje od nekih 5500rpm?
I naravno preporucite neki ako znate koji je manje bucan a da dobro hladi. Razmisljao sam i o Dual Storm?

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Bio je nedavno na oglasima u paketu sa Thermalright-om SLK 947U.
U pitanju je vrhunski fan koji na 5500rpm isporucuje 119CFM. Sa njim sam svojevremeno sampionski 1700+ drzao na 2.5GHz, ali je buka bila neverovatna. Tada sam se odrekao ~200MHz, stavio ga na 7v (~3000rpm) i dobio podnosljivu, ali ipak buku (subjektivan osecaj). Daljim smanjivanjem na 5v se dobija nestabilnost sistema, buduci da full bakar u kombinaciji sa sporom 92-kom jednostavno ne voli muski OC.
Kao manje bucno resenje se namece Panasonic Panaflo 120mm (H ili M serija u zavisnosti od preferencije), ili Sanyo Denki od 120mm. Minus strana je sto to tesko moze da se nadje kod nas :(

Poslednja izmena:
od onoga sto se moze naci kod nas jedino sto imas je thermaltake a2016. nije dobar kao vantec ali ne verujem da ces nesto bolje naci ovde. ide do 4800rpm i pri toj brzini ima nekih 72 cfm. dobijas i potenciometar za regulaciju brzine pa mozes da ga spustis do 1300rpm.

Meni inace trebaju osmice.

ovaj thermaltake je osmica. kosta 10€.

A gde moze da se nabavi?

U cenovniku pise da ga imaju.
Hvala na brzim odgovorima.

ma cenovnik ne menjaju po mesec dana. pola tt proizvoda nemaju ali nadam se da ljudi nisu bas grabili ventilatore od 10€ pa ih valjda jos ima. a ako ga nema onda cekaj jos nekih 10tak dana posto najavljuju neku isporuku od tt-a vec mesec dana, nikako da stigne ali valjda ce uskoro.

vantec torndo sam uzeo pre oko 2 nedelje preko oglasa.
super hladi,istina preko regulatora napona sam ga spustio na 1800rpm.
Gde ga kod nas uzeti,ne znam.Ovaj je sa hladnjakom termallight,donesen iz USA

Vrh Dno