Šta je novo?

Vampire: Bloodlines Resurgence

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
815
[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HYuDYgRf5fo&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HYuDYgRf5fo&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

http://wiki.thedaedalus.net/mediawiki/index.php/Main_Page

-The Bloodlines Revival Project is a community effort to update the original Vampire Bloodlines game, bringing it to the current Source engine.

-To achieve this, a dedicated team of hobbyists are working on converting the original content into the new engine. This has the following benefits:
-Fixing all of the bugs still found in the original games (the original developers were only able to release one patch - it's up to us!)
-Among these bugs were slowdowns, bad framerates, quest issues, graphical problems/glitches, and a serious control issue present for most people that locks up all controls for several moments periodically.
-To bring the fans of the game an SDK to work with.
-This allows fans to make their own Bloodlines content - maps, textures, quests, npcs - anything and everything.

Na ovoj igri uvijek neko nesto radi :) Ovo je do sada najozbiljniji projekt.

Ovde nema šta da se vidi, smo enterijer i eksterijer zgrada...

ja bih ovo odigrao ako ga srede da radi kako treba :)

Stvarno nam fali jedna Vampire igra - mislim da bi dobro prošlo nešto na nivou Bioshocka, jer je tamo setting bezveze - neka True Blood action/light RPG bi se prodala u ogromnom broju primeraka!

Meh...bolje bi bilo nesto kao

ti si mladi vampir opterecen tegobama zivota i vremenom u okolini Sijetla i odjednom na casu biologije neka novopridosla sedne pored tebe...i onda WHAM - nelinearni openvrld close combat linear rpg / fps...
Pa onda neki vukodlaci u nastavku...ih. Ko secer.

A mogli biste igru da prvo pređete sa svim likovima pre nego što krenete da kukate kako nema šta da se igra. Za razliku od 99.9% igara izdatih u ovoj deceniji ovu ima smisla prelaziti više puta jer je igranje sa različitim klasama kao u Diablu, potpuno različito iskustvo. Naravno za razliku od Diabla ova igra ima mnogo više da ponudi od pukog budženja i tepanja monstera.

Meni još fali da pređem sa Brujahom. Jednom sam probao ali me brzo smorio.

A mogli biste igru da prvo pređete sa svim likovima pre nego što krenete da kukate kako nema šta da se igra. Za razliku od 99.9% igara izdatih u ovoj deceniji ovu ima smisla prelaziti više puta jer je igranje sa različitim klasama kao u Diablu, potpuno različito iskustvo. Naravno za razliku od Diabla ova igra ima mnogo više da ponudi od pukog budženja i tepanja monstera.

Meni još fali da pređem sa Brujahom. Jednom sam probao ali me brzo smorio.

Slazem se, ali meni igra jednostavno ne radi. Previse je bagovita. Ovi najavljuju ispravku svih bagova+poboljsanu grafiku, sto je za mene super opcija(jer je nikad necu odigrati u suprotnom)

Slazem se, ali meni igra jednostavno ne radi. Previse je bagovita. Ovi najavljuju ispravku svih bagova+poboljsanu grafiku, sto je za mene super opcija(jer je nikad necu odigrati u suprotnom)

Pffff, to je ništa! Kad je igra izašla, bila je toliko zahtevna da sam imao 5 frejma u sekundi kod onog indoors dela sa zombijima.. i pored toga je bila najbolja igra ikad. :D

Po tvojim standardima nikada neće biti dovoljno zakrpljena. Ako meni nije bio problem da je pređem u vreme kada je tek izašla uz gomilu game breaking bagova onda ne vidim kakav ti problem imaš danas kada za igru postoji gomila pečeva oficijelnih i neoficijelnih. Što je najgore ta verzija koju sam igrao nije bila retail nego nekakva budževina što je procurela pre vremena.

Pffff, to je ništa! Kad je igra izašla, bila je toliko zahtevna da sam imao 5 frejma u sekundi kod onog indoors dela sa zombijima.. i pored toga je bila najbolja igra ikad.

Nije bila puno zahtevna samo je bila katastrofalno optimizovana za Radeone (i danas je). Taj deo koji pominješ je deo na groblju (ne indoors) i on je totalno neoptimizovan nezavisno od sistema na kome si igrao.

Bugovi! Pa u ovakvoj igri i bugovi su odlicni :)

Ovakvu atmosferu i imersivnost ne mogu niti bugovi pokvariti. Ovakve igre rade ljudi entuzijasti, ljudi koji hoce nesto posebno da stvore.

Ova igra je unikat.

Po tvojim standardima nikada neće biti dovoljno zakrpljena. Ako meni nije bio problem da je pređem u vreme kada je tek izašla uz gomilu game breaking bagova onda ne vidim kakav ti problem imaš danas kada za igru postoji gomila pečeva oficijelnih i neoficijelnih. Što je najgore ta verzija koju sam igrao nije bila retail nego nekakva budževina što je procurela pre vremena.

Nije bila puno zahtevna samo je bila katastrofalno optimizovana za Radeone (i danas je). Taj deo koji pominješ je deo na groblju (ne indoors) i on je totalno neoptimizovan nezavisno od sistema na kome si igrao.

Sto pricas napamet kad ne znas o cemu je rec?

Koji god sam patch instaliao, izletala mi je uvek na istom mestu, na samom pocetku kad se prodju neka vrata(ne secam se vise). Probao sam i 3-4 verzije, i opet isto.
Vi ako ste mazohisti igrajte nezakrpljeno i ponosite se kako ste hard-core playeri, ja necu ;)

Možda je trebalo da koristiš krek za 1.2, umesto onaj originalni?
Igrao sam Bloodlines jedno desetak puta u raznim verzijama i na raznim računarima, nikad mi se nije desilo da puca na istom mestu. Nešto radiš pogrešno.
Probaj za svaki slučaj da staviš čistu instalaciju igre, najnoviji patch 7.0 u basic varijanti (ne treba ništa pre njega) i krek 1.2. Ako i tad puca, ne valja ti kompjuter :p

Niko se ne hvali time da je hard-core, samo se kaže da ovde vredi zažmuriti na tehničke nedostatke, jer je igra stvarno odlična.

Pa da, nek stave novi engine i otklone bagove i nishta mi vishe ne treba! :)

Pa da, nek stave novi engine i otklone bagove i nishta mi vishe ne treba! :)

Bas sam na to mislio. Sto se tice patcheva, to sam isprobavao pre par godina, vise se ne secam koji su bili. U svakom slucaju, cimao sam se 2-3 dana, nista nisam uradio, uninstall, i to je to. Nisam bas n00b pa da ne umem da se snadjem ;) radila je meni igra, nekih 10-15 min, secam se da sam birao Nosferatua, on se krece kroz one sahte valjda...kanalizaciju...secam se samo nekih fragmenata, i po necega sto sam procitao

Ja sam je i onako bagovitu presao jednom jer je pravo remek delo, ali nisam zeleo da je ponovo igram jer su me te stvari nervirale. Ako odrade ovaj projekat kako treba bice mi pravo zadovoljstvo da se opet pozabavim istom! :)

Ja je isto presao bez patcheva, nesecam se ijednog veceg problema... fps je bio igriv (los ali igriv..) cak mi se cini da sam tad imao 8600GT

i ja sam je presao bez patcheva kada je izasla, bio je neki bug neka vrata nisu mogla da se otvore tako nesto svaki put, ali posle par reloadovanja bilo sve ok.. ko ce cekati sve te patcheve :)

Uff ja sam igrao Vanilla verziju, i prešao sam istu, sećam se da je bio neki problem kada treba pobeći iz neke pećine čamcem, ali je igra pucala svaki put kada bi se do istog stiglo. Developer je taj problem rešio tako što je na oficijelnom forumu ostavio uputstva za enablovanje konzole i konzolnu komandu za preskakanje te porcije igre. :d

Uff ja sam igrao Vanilla verziju, i prešao sam istu, sećam se da je bio neki problem kada treba pobeći iz neke pećine čamcem, ali je igra pucala svaki put kada bi se do istog stiglo. Developer je taj problem rešio tako što je na oficijelnom forumu ostavio uputstva za enablovanje konzole i konzolnu komandu za preskakanje te porcije igre. :d

To je, ako se ne varam bio upravo kraj nivoa, tako da ništa nije propušteno. :d

Da, sećam se toga :)

Slobodno odigrajte i sa ovim postojećim nezvaničnim patchem :)
Kažem, igrao sam previše puta i ni na jedan bag nisam naleteo (čak mi je CTD-ovala ukupno jednom ili dvaput za sve prolaze, i to posle maratonskih sesija). Ovaj projekat ko zna kad će i da li će uopšte izaći (ionako su krenuli da ga rade "otpozadi", bakću se nivoima a ne znaju ni da li će uspeti da prebace NPC-ove, misije i skripte). Igra je i u postojećoj verziji potpuno igriva, eventualno ko je baš paranoičan nek snima u različite slotove i to je to.

Isti problem, rjesen na isti nacin. :D

I da je bila 100 puta bagovitija ne bih se zalio, jer ovakva igra se ne srece cesto... Daj Boze da bude sta od ovog projekta...

Skoro sam probao igricu na mojoj masini, i leti na max detaljima pri 1280*1024 :)
Doduse igra je imala gadan trip. Naime kad sam zbog vrucina undervoltovao procesor iz potpisa na 1.3V, igra je pocela nenormalno da secka... Dok je sve ostalo normalno radilo... Cim sam vratio voltazu na osnovnu vrednost igra je poletele :)

Nazad
Vrh Dno