Šta je novo?

Valjda Photoshop pitanjce

• Začetnik teme Začetnik teme Kiwy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Kako da uradim efekat preliva iz jedne u drugu boju (gradient) ali da budu na sredini oni postepeno povecavajuci krugovi (kao Coca_cola reklama na Svetskom Prventstvu)?

Ako sam dobro razumeo sta ti treba, kruzni gradijent dobijes u Options bar-u da izaberes, kada izaberes alat gradient tool...

Ajde da ne postavljam novi thread...

...kako da u photoshop-u izbjegnem da mi se u C/Windows/Temp-u pojavljuju veliki file-ovi (reda 1,5Gb-2,5Gb) sve dok je file u kom se radi aktivan, tj. otvoren. Sam file u kom se radi je ogroman jer je višeslojan (dok se na kraju rada ne prebaci u jedan sloj) i jer je velikog formata.
Pozdrav

Re: Ajde da ne postavljam novi thread...

sitl je napisao(la):
...kako da u photoshop-u izbjegnem da mi se u C/Windows/Temp-u pojavljuju veliki file-ovi (reda 1,5Gb-2,5Gb) sve dok je file u kom se radi aktivan, tj. otvoren. Sam file u kom se radi je ogroman jer je višeslojan (dok se na kraju rada ne prebaci u jedan sloj) i jer je velikog formata.
Pozdrav
Tako sto ces posle svake izmene da stisnes save. Veliki fajl se napravi jer ti u svakom trenutku mozes da ponistis odredjenu operaciju koji si uradio a sve to mora negde da se cuva. Znaci sto vise operacija vrsis fajl je sve veci. Kada stisnes save nema vise vracanja na staro, znaci nema ni potrebe za tim fajlom.
To je ranije bio problem kada se radio plakat B1 na PentiumI i disku od 1GB, sad bar nije problem sa prostorom na disku.

cekaj, mislim da je odgovor sa kruznim gradijent suvishe prost. pretpostavljam da njemu vishe treba nesto kao riples...mislim na one kruzne talase vode. Jesam li u pravu?

Riples pravi efekat uznemirene povrsine vode a kiviju treba gradient....
Probaj kombinaciju ova dva alata samo stavi riples na nizu vrednost da ne bi bilo previse `ustalasanosti` 🙂

Tako sto ces posle svake izmene da stisnes save. Veliki fajl se napravi jer ti u svakom trenutku mozes da ponistis odredjenu operaciju koji si uradio a sve to mora negde da se cuva. Znaci sto vise operacija vrsis fajl je sve veci. Kada stisnes save nema vise vracanja na staro, znaci nema ni potrebe za tim fajlom.

Ali je onda problem na sporijim računarima pri radu sa velikim formatima to što i samo čuvanje traje dugo.
Pozdrav

Pa zato se i kupiju brzi racunari. Neverujem da bi danas neko i pokusavao da uradi veliki plakat na 486.

Jedno pitanje . kako da uradim flatten layers preko tastature.. koja je kombinacija...

Nije definisana precica za flatten layers ali to mozes i sam da uradis, recimo meni je F2 za to namenjeno. Da ja ne bih prepricavo evo dela iz helpa.

Creating a new action
--------------------------------------------------------------------------------
When you create a new action, the commands and tools you use are added to the action until you stop recording.

To create a new action:

1 Open a file.

2 In the Actions palette, click the New Action button (), or choose New Action from the palette menu.

3 Enter a name for the action.

4 (Photoshop) Choose a set from the pop-up menu.

5 If desired, set one or both of the following options:

Assign a keyboard shortcut to the action. You can choose any combination of a Function key, the Ctrl key (Windows) or Command key (Mac OS), and the Shift key (for example, Ctrl+Shift+F3).
(Photoshop) Assign a color for display in Button Mode.

6 Click Record. The Record button in the Actions palette turns red ().

Important: When recording the Save As command, do not change the filename. If you enter a new filename, Photoshop records the filename and uses that filename each time you run the action. Before saving, if you navigate to a different folder, you can specify a different location without having to specify a filename.

7 Choose the commands, and perform the operations you want to record.

8 To stop recording, click the Stop button, choose Stop Recording from the Actions palette menu, or press the Escape key. To resume recording in the same action, choose Start Recording from the Actions palette menu.

Covek je pitao za flatten layers a ne za merge a tu ipak postoji razlika.

Merge ili Ctrl + E ce spojiti samo layere ispod i onaj koji je aktivan i to bas u aktivan layer.

Merge Visible ili Shift + Ctrl + E ce spojiti samo one layere koji su vidljivi ali ce nevidljivi layeri i dalje postojati.

flatten layers ce spojiti sve vidljive layere ali ce obrisati sve nevidljive!!!!

Posto su za merge napisane skracenice pored komandi u padajucim menijima smatrao sam da covek nije ni pitao za takvu banalnost.

Znaci za flatten layers ne postoji kombinacija tastera (bar je ja ne znam a ako neko zna nek javi) sem ako je sam ne napravis.

cheers

Leksa

jes'l ti mislio na efekat kojim se dobija kao Target (svi smo meta) iz Nato 99? Nisam na to mislio...pogledaj malo fucu sutra pa vidi Coca-Cola reklamu...

Nazad
Vrh Dno