gmlale
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.12.2003
- Poena
- 630
Moja oprema
- Mobilni telefon
- 063626864
- Pristup internetu
- Optički internet
Potreban mi je savet za proveru digitalno potpisanih dokumanata koja će mi stizati na mail. Znam proces potpisivanja svojih dokumenata u Adobe Readeru međutim nisam potpuno siguran da znam da proverim validnost digitalnog potpisa. Potpisao sam jedan pdf sa svojom LK (sertifikat MUP-a) i kad sam ga otvorio i kliknuo na potpis pokazuje mi da je validacija UNKNOW.

Kopiju istog dokumenta sam promenio i sačuvao. Kada taj dokument otvorim pokazuje mi upozorenje At least one signature is invalid, a kad kliknem na sam potpis pokazuje mi sledeće:

Reader očigledno prepoznaje kada orginalni dokument menjan i daje jasno upozorenje a i kada nije izmenjen ali ne može da izvrši validaciju potpisnika.

Kopiju istog dokumenta sam promenio i sačuvao. Kada taj dokument otvorim pokazuje mi upozorenje At least one signature is invalid, a kad kliknem na sam potpis pokazuje mi sledeće:

Reader očigledno prepoznaje kada orginalni dokument menjan i daje jasno upozorenje a i kada nije izmenjen ali ne može da izvrši validaciju potpisnika.