Šta je novo?

VA2216W Problem

Koprian

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2008
Poena
319
Juce sam kupio 2216, sad problem je sledeci, cini mi se da imam ghostove sto se slova tice, sama slova su ok ali pored njih kao da ima svetlija senka... jurcao sam se po podesavanjima i nije mi jasno kako da resim problem. Mada palo mi je na pamet i to da nije mozda problem do toga sto na kartici imam dvi izlaz, pa preko konvertora idem na vga do leadtec-ove tv karte (externa) a onda na monitor, da li to moze da pravi problem? Na prethodnom monitoru nisam imao taj problem, doduse CRT je bio u pitanju a ja sam novajlija sto se TFT-ova tice...

...eh, da u podesavanjima mi je sharpnes disableovan, tj ne mogu da pristupim toj opciji i probam da tu resim problem...

nemoguce mi je da njakavi LG L1953S ima jasnija slova od ViewSonica...

Mislim da je problem upravo u sharpnessu tj. trebalo bi malo da se poigrash sa podeshavanjima u driverima. Ja sam imao taj problem i resio sam ga sa povecavanjem image sharpening-a na 14%.

driverima za monitor....a kako ulazim u podesavanja?

Провери каблове, лабав контакт хоће да прави такве проблеме.

Ne u driverima za monitor vec u driverima graficke...Meni je ovo odradilo posao.

iz nekog meni nepoznatog razloga mi je u setovanjima za nvidiu disableovano podesavanje sharpnes-a isto kao i na podesavanjima na monitoru ?????

Pozdrav, da li neko ko ima va2216w moze da mi napise svoja podesavanja za contrast, brightness i color jer sam sve pobrkao, a kad vratim na default slika ocaj. Bas sad poredim sa nekim Asus 22" i mnogo zivahnije deluje slika na asusu...

Vrh Dno