Šta je novo?

VA panel i smearing pri gledanju filmova/serija

Stiletto

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
Pozdrav,

Razmišljam se o svom prvom VA panelu koji bih koristio isključivo za gledanje filmova, serija i strimovanog sadržaja. Monitor bih koristio sa dve udaljenosti — oko 80 cm i preko 2 metra. Na većoj udaljenosti verujem da "smearing" kod VA panela neće biti problem, ali me zanima da li je primetan kada se gleda iz bliza
Do sada nisam koristio VA panele, pa nemam baš jasnu predstavu kako to izgleda u praksi. Znam da smearing ume da bude problem kod bržeg sadržaja, ali me konkretno zanima da li se primećuje kod gledanja filmova i serija, posebno na panelima sa nižim refresh rate-om od 60hz

Dakle, da li je VA smearing aktuelan i primetan kod video sadržaja u realnim uslovima gledanja

Hvala unapred

Dakle, da li je VA smearing aktuelan i primetan kod video sadržaja u realnim uslovima gledanja
Imao sam pre sadašnjeg neki LG sa VA panelom. Istina na 144Hz. Smearing se pojavljivao JEDINO u veoma brzim stvarima u igrama, a pošto takve igre ne igram, onda Smearing nisam ni primećivao. Što se tiče video sadržaja tu se uopšte ne primećuje. Famozni "smearing" se javlja samo u video igrama kod brzih scena i kretanja i to je sve. KO je to video na video snimcima taj laže.

Nazad
Vrh Dno