Šta je novo?

Vaša prva igra!

Prvi original : Battlefield 2 :D

Prva igra : neke kasete za Spectrum ZX, davno, davno... :D :D

prva igra koju sam kupio : diablo
a original koji sam kupio prva igra : warcraft 3

Strumfovi za ZX Spectrum! Kupljeni '86 ili '87 na sajmu tehnike, zbog lepe kutije. Mislim da su ih hrvati pravili, ne secam se... Znam samo da je igra tesko njesra. :)

prvi orginal je Destruction Derby 2 za PC

2Agilni: Original iz Švabije, ćale je išao specijalno po to i disketnu jedinicu :D
Nažalost, zato što nikad nemam baš onoliko para koliko mi treba, pri svakoj novoj kupovini kompa, rastosiljam se starog za sitne pare. Tako je C64 otišao sa svim diskovima zarad A500, monitora i mem proširenja od 512Kb.

pazi sad na datum-godinu!

1978 godina (hiljadudevetstosedamdesetosma)!!! - "Moon landing" - ishla uz HP29c

Poslednja izmena:
stari dobri commodore 64 i pacman. Verovali ili ne ja sam se plasio da ga igram jer sam bio u jako losem tripu kad me neko juri :)

e onda dolazi pc i UGH, Cyclones... i da ne nabrajam

prvi original bi bio neki freeware kao onaj skocko ili mario 4ever...
a prva koju sam igrao je bio neki tupavi arkanoid jos '97...
i naravno prva "prava" je bio HL 1 ...

Hyperaction za Zx spectrum.
Leasure suite Larry 1 za Pc.

Incoming
Stigao uz dobru staru Asus V2740TV, davne '99-e.

Dalekih osamdesetih neka pucacina (zaboravio sam kako se zvala) koja je bila na eprom modulu za ATARI 800XL, posle nje je doslo jos gomila nekih igrica koje su bile napisane u BASIC-u i koje sam ja kao klinac prekucavao :type: i igrao, u pocetku nisam znao da moze da se snimi to sto sam otkucao pa sam svaki put morao celu igricu da prekucam da bi igrao, koja je to sreca bila kada sam skapirao da mogu da ih snimim na kasetu :banana:

Manic Miner - Spektrum 48k (1984)

Nikada ni jedan original nisam kupio. Jesam razmisljao o tome, da mozda nije fer sto ih ne kupujem i tako to, ali sam posle zakljucio da mnogo toga nije fer u zivotu, tako da za sada nista od toga.

prva igra......hmm......c-64......ne zam naziv....davno je to bilo......uglavnom neki vijetnam......rat.......dzungla........pticija perspektiva i rokaj :)

Za ZX i C64 ne znam jer sam sve "nasledio" od brata.

Za PC:
Lost Eden and Iron Assault (obe na 1 cd-u, s tim sto sam igrao samo ovu prvu). Godina 1995. Kol'ko sam je bese platio... valjda oko 30 DEM.

Najbolja fora - u knjizici iz kutije pise:

System requirements

MINIMUM..........................RECOMMENDED
486SX 33MHz....................486SX 50MHz
CD-ROM single speed..........double speed

memory
game + voice + music = 520K min
game + voice = 480K min
game only = 470K

:D aah... uspomene.

Poslednja izmena:
Moja prva legalna igra je COMBAT, na Atari VCS.

Ne mogu samo da se setim da li je Tito tada još uvek bio živ... Mož' lako da se desi da jeste. :D

Igrica:
https://www.atari2600.com/item--Combat--PROD265.html

Konzola:
http://en.wikipedia.org/wiki/Atari_2600

Ali najviše sam kasnije igrao Pac-Man i neki tenis. Pokušaću da iskopam negde neku staru fotografiju gde oko mene sede matorani opčinjeni televizorom, čekaju na red da ih napenalim u tenkićima - ja sam imao recimo 5 godina, a oko mene svi 30+. :D

Battlefield 2
Call of Duty + Expansion
Call of Duty 2
Need for Speed Most wanted
Pro Evolution Soccer 5
Warcraft III + Frozen Throne
World of Warcraft

Neki Gold Games kertridz za Game Boy, Yoshis Island za SNES i Homeworld (Sold Out) prosle godine u Platou. Interesantno je sto jos uvek nisam odigrao taj Homeworld:)

Prva igra koju sam igrao bila je space invaders na automatu pocetak 80tih
cale me je oveo negde i dobro se secam da sam ja pucao a on igrao.

prvi original super hang on koji je cale kupio zajedno sa amigom u nemackoj.

Nesto za ZX, davno je to bilo, ne mogu da se setim tacno kaja je bila igra u pitanju ali znam da je bila original :)

Prvi PC originali koje sam nabavio su bili Wing Commander 2, Strike Commander, Ultima 8 i Syndicate davne 1994. Zatim Overseer, Jagged Alliance 2 itd.

"Space Pilot" za C64, na kaseti, daleke 1985., ne secam se koliko je placena.

Vrh Dno