Šta je novo?

V3 2000 i Shuttle AK31

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B450 Gaming Plux Max
RAM
2 x Kingstom KHX3200C 8GB DDR4
GPU
GeForce RTX 3080 Founders Edition
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Hegel H95 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-850G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovih dana treba da zamenim prastari ZM6 sa maticnom plocom Shuttle AK31 Rev 3.1. Na ZM6-ici sam koristio Voodoo 3 2000, potpuno sam zadovoljan i nisam mislio da je menjam jos neko vreme. Medjutim cuo sam da Voodoo 3 kartice mogu da ne rade ili cak ostete novije maticne ploce zbog napona AGP-a. Zna li ko nesto o ovome?

Ajde momci pomozite malo danas uzimam Shuttle i voleo bih da dobijem neku povratnu informaciju pre nego sto ubodem Voodoo-a.
Mogu se zakleti da sam negde na forumu citao o ovakvom problemu, cini mi se da se radilo o 845 chipsetu.

Bogda je napisao(la):
Ovih dana treba da zamenim prastari ZM6 sa maticnom plocom Shuttle AK31 Rev 3.1. Na ZM6-ici sam koristio Voodoo 3 2000, potpuno sam zadovoljan i nisam mislio da je menjam jos neko vreme. Medjutim cuo sam da Voodoo 3 kartice mogu da ne rade ili cak ostete novije maticne ploce zbog napona AGP-a. Zna li ko nesto o ovome?
Ubadao sam tog Voodoo-a u tri nove AGPx4 ploce (MSI6163Pro, ASUSU TUSL-C, Gigabyte 6-oxt, sve sa Intel-ovim chip setom) i nikakve paljevine nije bilo. Radi perfektno.

Danke,
obradovao si me. Jos samo da Shuttle ne crkne sam od sebe.;)

Bogda je napisao(la):
Danke,
obradovao si me. Jos samo da Shuttle ne crkne sam od sebe.;)
Ok, ali ako se radi o i845 i meni se cini da je pisalo da 5v karte ne mogu u AGP slot.

Vrh Dno