Šta je novo?

V-Stream Terminator Tv karta gubitak sinhronizacije prilikom snimanja

papa d.j.

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
309
Dakle, potpuno je jasno da je karta najgora moguća, ali da li je moguće da sa njom nije moguće napraviti snimak duži od 5 minuta bez gubitka sinhronizacije slike i tona. Konkretno, na snimku od 40tak minuta ton beži 5 - 10 sekundi. Sve moguća setovanja sam probao, snimanje u sve posojeće formate, reinstalacija drivera, jok, isto. Da li je u pitanju konkretan primerak kartice ili - kol'ko para - tol'ko muzike?

papa d.j. je napisao(la):
Dakle, potpuno je jasno da je karta najgora moguća, ali da li je moguće da sa njom nije moguće napraviti snimak duži od 5 minuta bez gubitka sinhronizacije slike i tona. Konkretno, na snimku od 40tak minuta ton beži 5 - 10 sekundi. Sve moguća setovanja sam probao, snimanje u sve posojeće formate, reinstalacija drivera, jok, isto. Da li je u pitanju konkretan primerak kartice ili - kol'ko para - tol'ko muzike?

jeste jedna od najgorih , ali i najeftinija je. Probaj divx 6 verziju i procitaj uputstvo koje autori navode bas za live capture. Mada je mozda bolja varijanta snimati u segmentima od po 15-20min, pa posle sve spojiti u jedan fajl.

Nisam probao sa divX 6, probaću i to mada... Vic je u tome što do asinhronizacije dolazi bez obzira u koji format radim capture, ne samo u divX.
Snimao sam i iz Movie Makera, Pinnacle Studia, svuda isto.
Segmente nije problem praviti, samo ja koristim capture baš za snimanje programa kad nisam kući, tako da nema ko da secka snimak.

koji hardware imas u kutjistu ?

imao sam par slucajeva gde hw nije bio dovoljno brz za sve to...
isto tako, na par masina je sve proradilo ok tek posle sveze instalacije win-a

Naravno, prva ideja mi je bila da je do mašine. Medjutim, Abit AI7 (uzgred budi rečeno najlošija od svih Abit ploča koje sam imao), Prescott 2.8, Kingston value 512, Chieftec Dragon 360W (stara serija) itd. deluju sasvim dovoljno i za ozbiljnije stvari (igrice me ne zanimaju). Pinnacle PCTV pro i Leadtek Winfast PVR rade sasvim normalno na mojoj mašini. Bez obzira što sa Acronisom redovno radim image repair na osnovnu instalaciju, probao sam na rezervnom hardu novu instalaciju, driveri, TV karta, ista priča.
Bez obzira što ću ovih dana uzeti nekog novijeg Leadteka, baš me zanima u čemu je problem sa ovim Terminatorom, ne znam nikog ko je ima, pa da uporedimo iskustva.

Ja imam v-stream 883. Ista stvar apsolutno. Plus, imam kao neku slajfnu (koja je providna80%+blur+noise) sirine kao shestina ekrana koja prelazi polako sa leve na desnu stranu konstantno, kakav god da je signal. Kartica je upotrebljiva samo kada smanjis TV prozor na otprilike 320x240 da malo pratis tekmu dok nesto radis. Cim pazljivije gledam, popi@#$@@#!!@#dim od strafte.
Na poslu imamo v-stream usb model koji nema pomenute stvari, ali na njemu se i snima po 30sek-1min u cugu maksimalno (samo odredjene reklame). Mada, mozda nisam ni pazljivo gledao, ionako se snima u najmanjoj rezoluciji.

Što reče moj kapetan iz vojske: "Zaključak je jasan i sam se nameće", ne kupovati djubre, pare u džep, Leadtek ili sl. i voljno problemima.

Brate ja je imam i sa njom sam prebacio brdo kaseta na DVD bez problema.Imas na forumu potrazi isto i Leadtek pravi probleme sa zvukom nije to do karte.Karta je sasvim OK pre nje sam imao Asus i MSI pa sam zamenio za ovu.
Probaj da capture radis sa Nero vision express(imas opciju da direktno rezes na DVD)moze na pisi-brisi radi probe.Prvo pusti materjal malo da ide(nemoj odma da klikces na start)jedno 5-6 sekundi i izbeci ces problem sa sinhronizacijom.

@dok
Moram priznati da Nero Vision nisam koristio, u paketu Nero6 ga i nema, a čitam komentare sa foruma da verzija iz paketa Nero7 ne briljira baš. Medjutim, prosto ne verujem da može da izvede nešto spektakularno što Pinnacle Studio ne može (***, nije Premier ali...).
Dosta ljudi u mom okruženju ima Leadtek kartice i nisam čuo da se nešto žale, konkretno, koristio sam jedno vreme Winfast PVR (starija serija), ta karta sjajno radi, moguće je da novije serije prave probleme.
Kako god, neće mi biti teško da privremeno instaliram Nero7, (probao sam ga i vratio se na šesticu), pa da vidim kako to izgleda sa Nero Vision-om.

Bolje instaliraj Nero Vision Express 3 (solo instalacija), bolje radi nego u paketu sa celim Nerom.Leadtek je dobar najvise zbog softvera koji dolazi uz njega.Pinnacle je odlican program ali za digitalnu obradu citaj DV kamere,isto i Premier ali za TV karte na zalost ne postoji dobar softver izuzetak je Leadtek.Kazem ti prebacivao sam sa video rikordera neke svadbe i imao odlican kvalitet snimka bez gubitka sinhronizacije na gore navedeni nacin,da ponovim direktno rezanje na pisi-brisi DVD disk u DVD formatu sa malim cekanjem (ne kliknes odmah na start vec posle nekoliko sec.)Ako si zadovoljan snimkom presnimis na normalan DVD i to je to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno