Šta je novo?

V-Mod (ASUS 9550GE)

Optimus Prime je napisao(la):
Jedan pin na VR-u tj. srednji je uvek uzemljenje(ground) i njega spajas sa ground pointom,kao sto su npr.srafovi na grafickoj kartici.Drugi spajas(zalemljujes) na cip na kome trenutno radis,a svejedno je da li ces koristiti levi ili desni pin na samom trimeru.Jedino je bitno da ne zaboravis uzemljenje...

Čekaj, bilo koji krajnji na pin 5 a srednji na pin 7? Opet ostaje 1 neiskorišćen pin na VR-u? To me buni.

...Savetovao bih ti da uzmes varijabilni rezistor pre nego fiksni...

Zbog čega?

...Dakle trazi trim pots,tj.trimere koje mozes podesavati u malim koracima,cime se smanjuje mogucnost da sprzis nesto.Naravno ne zaboravi da podesis maksimalni otpor na potenciometru pre bilo kakvog lemljenja.Jos da dodam da bi uvek trebao da uzimas najkvalitetnije komponente kada se bavis lemljenjem i radom na PCB elementima,a to podrazumeva i kvalitetne trimere.Preporuka za Bourns trim pots(Made in Costa Rica) koji su izuzetno kvalitetni,ja ih vec neko vreme koristim,a dovoljna je preporuka kada ti kazem da ih top o/c-er Shamino takodje koristi.Ako ih ovde nema,pokusaj da pronadjes adekvatnu zamenu u prodavnicama elektronske opreme(iste nisam primetio u Radio klubu)..

Osim u Radio klubu, gde da tražim. Poželjno da bude što bliže centru grada.
Znam za JAP, NBG Pariske Komune 59, 699-388
i BG Elektronik, Bulevar Revolucije, preko puta TAŠ-a.
Još neka lokacija?

Nazad
Vrh Dno