@Cika Pera@
To shto prichash ima istine i mislim da si u pravu.Nemoze se sigurno generalizovati na sve artikle ali ta pojava postoji.
Primer:
intel northwood kupljen u Svajcarskoj je kostao oko 900 svajcaraca.Ovde taj isti je kostao nesto preko 100eu(menjale se cene ali tu je negde da ne budem bash bukvalan).I sad se ja smejem mom prijatelju zasto je dao sve pare od otpremnine iz firme i kupovao plochu,cpu u CH.On odgovara da je njegov CPU isti kao i ovaj mnogooo jeftiniji ovde ali da je prve klase(ili beshe A klase-ne secam se).Ja pochnem da se smejem:'kakve choveche A klase???".Tako to prodje i ja doneo istu mashinu jednog dana kao sto ima i on kod njega(on je elektronichar i zaludjenik kao i ja).Kad ja pogledam temoperaturu njegovog cpu u standardnom kineskom kucistu(jedino to nije kupovao u ch

) i vidim da je se ona vrti od 26c do 33c.Pomislim da je neka greska u ocitavanju(pc probe).Ma nije,provereno na vishe nachina.Hladan- prosto fakt.Isti takav u kucistu koje sam doneo sa istim box kulerom ima temperaturu od 48 do 51 c na stand by ili normalnom cackanju po desk topu. Hm,onda je pocela sumnja da se javlja.On pocne da mi pricha o kvalitetu jezgra,elektronskim komponentama i sl.Ja samo blenem i cutim..