Šta je novo?

Uzmi račun i pobedi, nagradna igra - skeniranje QR koda

N3n0

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
405
Probao sam da skeniram QR kodove kroz aplikaciju nagradne igre, ali svaki put izlazi poruka da QR kod "nije čitljiv".
Da li postoji neki trik ili način da se očita QR kod kroz aplikaciju "Uzmi račun i pobedi"?

Ima, racun mora biti perfektno ostampan, i da je sto veceg formata...
Sustina, jako lose uradjen skener...
Skines tax core, on skenira 90% racuna, pa onda kopiras deo koda i paste u uzmi racun i pobedi

Da, mora biti savršeno ravan. Malo da je papir zakrivljen ili još gore prelomljen na mestu QR, neće pročitati.

Na stranu što gomila kasa (štampača), ne radi baš najbolje i ima dropove u štampi. Takve račune ne može da pročita uopšte.

Ja ga "hvatam" iz daljine (30cm) ali opet treba vremena, strpljenja i što ravniji da bude. Jako loše odrađen skener.

Osnovni problem je u samom QR kodu - prevelik je jer sadrži previše informacija.
U Crnoj Gori, minimalni QR kod je veličine 21*21 mm, i sadrži mnogo manje informacija, pa se lakše i štampa i čita.
Još jedan "fail" digitalizacije kod nas.
Pozdrav l

Ima, racun mora biti perfektno ostampan, i da je sto veceg formata...
Sustina, jako lose uradjen skener...
Skines tax core, on skenira 90% racuna, pa onda kopiras deo koda i paste u uzmi racun i pobedi
Da li ima neko rešenje za nove instalacije TaxCore, samo preuzima licencu i neće da uđe u program

Za "problematične" QR kodove, ukucajte ručno broj računa i vreme izdavanja

ja sam instalirao pre 10 dana, nisam imao problema.
aplikacija se zove TaxCore Invoice Verificator

Da, samo da se ispravi sto vise ravan da bude i probajte malo dalje, nekad nece kad ste blizu koda.

Kako god, zabavno je. Meni je oko 70% prošlo skeniranjem, ostalo sam ukucao ručno.

Meni čita, kada se račun zategne i ako je dobro odštampan, bez dropova.
Ove što baš neće da pročita, jednostavno bacim. Smaralo bi me da to kuckam ručno.

Poslednja izmena:
Ne treba ti stan znači😁

Preko aplikacije za nagradu mi nije nijedan očitao
preko ovih drugih skenera radi lepo

Meni nece da skenira a imam samnsung A52s 5g
A vi koje telefone imate

Hoce da skenira sad sam probao i skenirao 50 racuna
Caka je mora racun gde je bar kod da bude prav ravan i da se udalji telefon i skenira
Priblizite telefon kodu i postepeno polako ga udaljavajte i telefon da bude prav uz kod i skenirace dok uhvatite foru

Fabrički Realme skener uhvati kod u letu dok spuštam telefon ka kodu, ni mrvu se ne moram truditi da izravnavam telefon ili račun, a sa skenerom ugradjenim u aplikaciji često ni posle minut cinculiranja neće da uhvati kod. Mada, nisam od ekipe koja ovo organizuje ništa bolje ni očekivao.
Kako planiraju da izvlače dobitnike, zna li se?

Kuglice iz bubnja

Da, QR reader implementiran u aplikaciju je očajan.

Reklo bi se da je zakrivljenost najveći problem. Ako ima dropova u štampi, ajd onda još ok, ne mogu se pročitati podaci kojih nema. Ali ovo sa zakrivljenošću se rešava softverski,
Dobri QR reader-i mogu da hendluju zakrivljenost površine na kojoj je QR odštampan. Ovaj "domaći", jok! :(

Može se desiti da to reše nekim updateima kasnije. Treba im drobiti gde god se stigne. Podbuniti penzionere da galame... :p :D

Da li je uopšte moguće u "Uzmi račun i pobedi" aplikaciju uneti QR skaniran nekim drugim QR čitačem?!?

Definitivno moj telefon Redmi Note 8 skenira skoro sve kodove na dnevnom svetlu a na veštačkom neće... 🤔🤣

Izvlačenje je podložno prevarama. Slovne oznake se izvlače elektronski i svaka numerička kombinacija (unapred nameštena) se može dodeliti slovnoj kombinaciji. Zašto se ne izvlače 10 brojeva iz bubnja? Zašto se ne izvlače slova (slovne kombinacije) iz bubnja?
Prvo da se izvuče prvo slovo (npr. A-C), pa drugo (A-Z), pa brojevi.

Izvlačenje je podložno prevarama. Slovne oznake se izvlače elektronski i svaka numerička kombinacija (unapred nameštena) se može dodeliti slovnoj kombinaciji. Zašto se ne izvlače 10 brojeva iz bubnja? Zašto se ne izvlače slova (slovne kombinacije) iz bubnja?
Sve je tako ako si racunao da ces dobiti stan hoces isto ko i ja sto dobio haha
Ajde skeniram ako bude bude ne verujem u to nista me ne kosta, sedim kuci i skeniram pa sta bude.

Zato što se izvlačenje mora tako regulisati sa svaki "tiket" ima istu verovatnoću dobitka.
Takođe, ne treba da postoji mogućnost izvlačenja nepostojeće kombinacije.

Slovne oznake su do sada, za ovo kolo, stigle negde na CA....

Ako bi u bubnju za prvo slovo ravnopravno bile loptice A, B i C (za prvu oznaku sada u ovom kolu ne vredi stavljati loptice D, E, F...), izvlačenje slova C kao prvog, eliminiše mnogo veći broj kombinacija nego da je prva izvučena loptica A. Zapravo bi u bubnu moralo da bude proporcionalno onoliko više A i B loptica, koliko više ima kombinacija koje počinju sa A i B.

Za drugo slovo, slično tome, moralo bi se proporcionalno broju kombinacija sa početnim već izvučenim slovom, prilagoditi broj loptica tako da verovatnoća izvlačenje preostalih kombinacija koje ostaju u igri bude jednaka.

Dalje, ako su do sada podeljene kombinacije stigle do CA....., izvlačenje C kao prvog slova, eliminiše potrebu za izvlačenjem drugog slova, jer još ne postoje kombinacije CB... CC..., postoje samo CA.... Ako neposredno pred izvlačenje korisnici navale da šalju krene i podela i CB..., izvlačenje CB... bi protekcionisalo te kombinacije kojih em može biti jako malo, em svakako nisu podeljeni svi brojevi CB...

Ako se želi zaista pošteno izvlačenje po pravilnicima igara na sreću, mora se izvlačiti tako da verovatnoća dobitka na početku bude jednaka za sve podeljene kombinacije, a zatim da proporcionalno i linearno opada kako se izvlače delovi dobitne kombinacije. To može samo elektronski, uz pažljivu analizu softvera od strane nezavisnih analitičara.

Ne znači ni da jeste ni da nije namešteno, ali jeste tačno da se sa elektronskim sistemom izvlačenja i podele kombinacija, mogu mnogo lakše fejkovati potencijalni dobitnici.
:(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno