Šta je novo?

Uzimam nov komp...

• Začetnik teme Začetnik teme moca87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

moca87

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 8500G & Noctua NH-U9S
Matična ploča
Gigabyte B840M Aorus Elite WIFI
RAM
Kingston Fury Beast 2x8Gb 5600MHz
Storage
Corsair MP510 240Gb & WD RED 4Tb
PSU
Fractal Design ION+ 660P
Kućište
Chieftec BS-20B-OP
Monitor
Lenovo ThinkVision T22i-20
Miš & tastatura
Xiaomi & Logitech K360 wireless
Dakle zanima me kakvi su sadashnji primerci DFI LanParty UT nF4 Ultra-D i AMD Athlon 64 3000+ Venice Box S939 jel kupovao neko skoro,jel se CPU dobro klokuje,
sta mislite o Leadtek 7300GT?
Imam jos jedno pitanje,znam da nije vezano za ovu temu i izvinjavam se zbog toga ali nisam dovoljno dugo na forumu da bi postavio nesto u Procena vrednosti pa me zanima koliko bih otprilike mogao da uzmem kesha za moju plocu,procesor(biran primerak),napajanje,modem,dvd-rw,dva cd-rw i najobicnije kuciste?Na plocu bi dao garanciju 2 meseca,nije da imam nekih problema,radi ona extra al znaci puno s'obzirom da je stara 3 godine,a procesor ne vidim zasto ne bi radio ako se koristi isto kao do sad.
Po onim cenama sto sam video na pcberzi mislio sam da trazim preko 100e za sve zajedno ali stvarno bi mi dobro dosla pomoc oko ovoga.:wave:

Poslednja izmena:
Ne znam da li si već našao ploču, ali ako nisi teško ćeš, i za velike pare! Mozda ti je bolja kupovina A8N-SLi Premium/Deluxe ili A8N32-SLi Deluxe! Proc je dobar. Sto se tice grafike bolja je Gainward 7300GT GLH...

Pa nadam se da cu naci DFI,ako nema stvarno nigde onda cu da uzimam nesto potpuno drugo.Mozda neki AM2,ali sve zavisi koliko uzmem para na mojim delovima.

Jel zna neko kad stizu DFI ploce za AM2 kod nas?

Poslednja izmena od urednika:
Ima ih u Tehnicom PC outletu!

pa dobro ima vremena tek za nedelju dana,a mozda i vise cu da uzimam,ima jedna radnja gde sve kupujem pa ima i kod njih i to za 135e barem pise tako u cenovniku nadam se da nece nestati ili da se nece promeniti cena.

Poslednja izmena od urednika:
Cooler Master kuciste ne dam,a ni musketara,graficka i 256 RAM nisu moji,za zvucnu trebam jos da vidim da li da je prodajem,a zvucnike ne dam oni su novi.Koje je dobra ploca za AM2 do max 150e,a koja je dobra za intel 775?Kako se uporedjuju Intel i AMD po MHz npr. AMD 3200+ = Intel 3,2GHZ jel tako?

Poslednja izmena:
Jel zna neko kad stize kod nas DFI INFINITY NF550-M2/G?

Otprilike je tako, ako se upoređuju K8 odnosno A64 i NetBurst odnosno Pentium 4, al' Pentium ionako u principu ne vredi kupovati 😀 C2D se ne može tako upoređivati jer je još efikasnija arhitektura po kloku od K8 u pitanju.

Znaci uporedjuju se onako kako sam rekao osim u slucaju dva jezgra?

Znaci uporedjuju se onako kako sam rekao osim u slucaju dva jezgra?
Da, naravno postoje određene razlike, A64 bi trebalo da je nešto bolje u igrama, a Pentium u video obradi.

Trenutno AMD vredi kupovati u slučaju budget varijante, a Intel u slučaju performance varijante. Znači ko ima kinte C2D, ko nema A64 koji i dalje uopšte nije loš.

Da, naravno postoje određene razlike, A64 bi trebalo da je nešto bolje u igrama, a Pentium u video obradi.

Trenutno AMD vredi kupovati u slučaju budget varijante, a Intel u slučaju performance varijante. Znači ko ima kinte C2D, ko nema A64 koji i dalje uopšte nije loš.

Pa koju plocu mi preporucujes za AM2 ili mozda neki drugi socket?Jel znas mozda kad dolazi kod nas DFI za AM2?

Pa koju plocu mi preporucujes za AM2 ili mozda neki drugi socket?Jel znas mozda kad dolazi kod nas DFI za AM2?
Ako imaš kinte s775 odnosno Biostar Tforce 965PT za nešto ispod 120e i C2D E4300 koji uskoro stiže, ako je kinta problem i Biostar Tforce 945P za ~80e deluje kao OK izbor. Što se tiče AM2 ja ne bi' ulagao previše u takav sistem i zadovoljio bi se s MSI K9N Ultra-2F.

Poslednja izmena:
Ako imaš kinte s775 odnosno Biostar Tforce 965PT za nešto ispod 120e i C2D E4300 koji uskoro stiže, ako je kinta problem i Biostar Tforce 945P za ~80e deluje kao OK izbor. Što se tiče AM2 ja ne bi' ulagao previše u takav sistem i zadovoljio bi se s MSI K9N Ultra-2F.

Pa kinta je onoliko koliko uzmem od mojih delova i 300$.Ja mislim da to nije dovoljno za intel.

Nazad
Vrh Dno