Šta je novo?

Uzeti Samsung 757p ili...

• Začetnik teme Začetnik teme 6600
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

6600

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2004
Poena
304
Dakle kupujem novi 17-incni CRT monitor pa sam u velikoj dilemi sta da kupim. Cini mi se da ovaj Samsung 757p nije lose resenje (p je valjda proffesional), pa ako je neko imao bilo kakva iskustva sa njim... Doduse video sam ga u cenovniku 2-3 firme ali nisam proverio imaju li ga na lageru.
Mozda ako njega nema da uzmem 797df ili... Svaki predlog je dobrodosao.
Naravno ne mora obavezno da bude Samsung - i druge firme dolaze u obzir (Philips, Nec,LG...)

U principu treba mi kvalitetan (koliko je to danas moguce) monitor koji korektno radi a pozeljna je i garancija na 3 godine.

Budzet za monitor mi je 150 eur.

Hvala unapred

Ako si spreman da das 150€ za 17" monitor, najtoplija preporuka za LG F700P, strasan monitor!

Jer postoji ovaj monitor u crnoj varijanti?

LG F700P je svakako odličan monitor, takođe preporuka.
Mislim da ga nema u crnoj boji, već je napravljen u kombinaciji sive i srebrne, ali sasvim bi se lepo uklopio uz konfiguraciju bilo kakve boje. Nadam se da ti boja nije preterano bitna u odnosu na kvalitet koji nudi.

Poslednja izmena:
Ma boja mi uopste nuje bitna, bitno je da je uredjaj koliko toliko kvalitetan, da mu je slika ok i kao sto sam rekao da ne bi bilo lose da ima garanciju 3 godine. A i sto se tice ovih garancija koje nasi (pre)prodavci daju olako na xy godina, ima li ko kakvih iskustava sa tim - tj da li je to zaista prava garancija na 3 godine ili je to ona varijanta - ne vazi ti garancija za ovo,ono;pa drzimo ga na servisu xy dana; pa da ti ga zamenimo ako hoces a ti doplati xyz eur-a...
E sad, gde u Beogradu kupiti ovaj monitor tj da bude neka pristojna firma (a ne nesto kod Mike u supi 😉 ,koja postuje garanciju i sa kojom je neko od vas imao pozitivna iskustva - mozete mi poslati i odgovor i na pm da ne bi bilo da reklamirate nekoga i sl.
pozdeav

LG F700P, jos jedan glas

Na monitore uglavnom ne ide garancija od strane prodavca, vec od strane distributera, tako da ti je svejedno gde ga pazaris, pa makar to bilo i u nekoj shupi😀 (koje licno preferiram u odnosu na velike nabudzene firme!)

Ma nisam ni ja neki preterani ljubitel velikih i fancy firmi, gde sve sljasti i sija (mermer, sis*te sekretarice u minicima :banana: a kad treba da ostvaris pravo na garanciju onda - e ne moze ovo, e ne moze ono 😡
Bitno mi je da je firma iole pristojna i da su korektni (pa makar bili i u supi - nek ide zivot 😉
Ovaj LG F700P izgleda zaista cool, a koliko sam video neke testove na net-u misljenja su podeljena - jedni su u fazonu da je extra hyper odlican, a drugi da nije bas najsrecniji izbor za te pare i sl. Al ko ce svima udovoljiti. Jel ga neko od vas koristi licno?

Pretpostavljam da je 757p dobar. Imam 957p godinu ipo dana i (da chuknem vo drvo) dobro me sluzi, a i lepu sliku ima. Jesi li razmisljao mozda da dodas jos desetak evra i da pazaris tu 19-icu (ili nemas mesta na stolu)?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pazario sam ga drugarici sa likovne akademije pre 6 meseci i svaki put kad odem kod nje, razocaram se u moj matori Samsung 700p plus! :d

A drugarici si ga pazario, djavole 😉 . E stvarno sam u teskoj dilemi sta da uzmem... Dakle ovaj LG deluje sasvim ok. Takodje sam u medjuvremenu naisao na Philips Brilliance 107P50 koji je cak malo skuplji a izgleda da je dobar-zna li neko nesto ovom monitoru? A i Samsung 797df (posto mb nigde ne videh) deluje ok mada mi se uopste ne svidja dizajn ove nove serije samsung monitora.

Moram sutra da se bacim u temeljnu potragu za ovim lg-jem posto sam danas na 2 mesta dobio informaciju da "stize sledece nedelje" i sl.

Kizo, razmisljao sam i da uzmem 19-icu, ali zaista ne znam gde bih je smestio a i nekako mi frka da kupujem najjefiniji model iz serije 19inchnih monitora a za neki bolji trenutni nemam kinte. Mada taj tvoj 957p iako nije flat vidim da su na dosta mesta nahvalili... E sad sam u jos vecoj dilemi :wall:

Eh, muke su to...

LG 700p ili Philips 107P50.

moje misljenje

sta ce ti chicha reci ,)
sva ta fama oko vrhunskih 17'' monitora koji su kao najbolji u ponudi, ne pije vodu. A zasto - zato sto su to sve shitine - nemoj da se nadas da ces ako puknes dosta para dobiti nesto dobro. trebalo bi da je tako - ali nije (bar ne kod nas).
Sto se tice mojih iskustava sa Samsung monitorima - ona samo pojacavaju gore navedene zakljucke...
Sedeo sam ispred raznih 753s, 755dfx-eva, 765mb-ova...757nf-eva...i svaki je bio razliciti na svoj nacin - jednostavno nikako nisi mogao da ukopcas da su to isti monitori...Poslednje u sta sam buljio su 757nf i 765mb. sta da ti kazem - NF je katastrofalan, boje kontrast geometrija !? tri puta sam gledao da li je to stvarno taj monitor (onaj za koga svi pricaju da je najbolji!!)
765mb (ako je uopste ta oznaka) - buljim ja u njega...i mislim se, vidi ga pacer ladno nije promenio sa 60hz na neki veci refresh...kad ono na 85!? mene glava zabolela za 10min!!!
kuci imam krsha od Hansola 710d - on ih sije sve za klasu u slici (a ja ti kazem da je krs)
ortak ima 753s-a, bombona monitor - 1024x768 kristalna slika, geometrija perfektna, boje luude...

Najbolju sliku koju sam video ima SONY GS400 - *** to nemoze da prepisa, ja mislim, ni tft.. a ortak ga je uzeo polovnog (uvoz iz nemacke!!!)

mojih par saveta - koje sam nakupio tokom godina:

-IZBEGAVAJ Flat monitore, a da nisu TFT - ma koja cevka da je u pitanju pa makar i NF (ortak ima sony trinitron 17'' - nista specijalno...jedino sto je kod njega dobro je sto ima debeo ram oko ekrana!? (shala))
-Iz gore navedenog mozes zakljuciti da su CRTovi sa flat ekranima po gabaritima veci nego oni sa zakrivljenim...
-U nasim krajevima - ono sto je skuplje ne znaci i bolje!!!
-Kupi 19'' ekran i to zakrivljeni - em ces jeftinije proci em ces imati bolju sliku

Znaci na kraju - 957p juri ga sto pre dok ne nestane (posto je neki trend da se prodaju samo Flat monitori)

ajde javi sta si odlucio - i kako ti se cini moj savet...

6600 je napisao(la):
Kizo, razmisljao sam i da uzmem 19-icu, ali zaista ne znam gde bih je smestio a i nekako mi frka da kupujem najjefiniji model iz serije 19inchnih monitora a za neki bolji trenutni nemam kinte. Mada taj tvoj 957p iako nije flat vidim da su na dosta mesta nahvalili... E sad sam u jos vecoj dilemi :wall:

Znam... i ja sam na momente pomisljao "Gde cu ga smestiti" pre nego sto sam ga uzeo, ali... kad sam ga uzeo, naslo se mesto 😉 957p nije flat (jedini flat je NF) ali je ta P klasa (NEFlat) po svemu nadmocnija nad DF i sl. Samsungovim kvazi flat posalicama 😀 Sto rece Tom, skuplje nije i bolje 😉

Ako mozes da nadjes mesto, toplo ti ga preporucujem 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da, taj 957p mi se zaista cini kao ok monitor. Uostalomo ovde kod nas i nije neki fantastican izbor monitora tj svi maltene prodaju samsung i sl, a ovih nec, philips, lg i sl. malo boljih ni traga ni glasa.

@Notax
dobro, vidim da dosta hvale ta 2 modela koja si naveo - ali gde ja to u Beogradu da kupim? Zvao sam gomilu radnji i niko ziv nema i standardno "sledece nedelje..." a ja monitor treba da kupim sutra ili najkasnije prekosutra.

@ Tom and Kiza the smrt 😉
Pogledacu danas i sutra po radnjama da li neko ima navedeni samsung tj 957p. Kako stvari stoje pre cu naci njega nego ovaj LG 700p ili Philips 107P50.

Ako neko od vas zna gde se trenutno neki od pomenutih monitora moze kupiti neka mi posalje na pm ako nije problem.

Kupio sam 797df pre dva meseca.Presao sam na njega sa 15" stare 5 godina.Bio sam prezadovoljan...prvog dana.Ali cim sam se malo navikao na njega pocele su da mi upadaju u oci mane:Nije PRAVI flat,tako da postoji neki uvrnut osecaj(mada sam ja malo opsesivac) da horizontalne prave nisu bas "prave".To vecina ne primecuje,ali je mene nerviralo jedno 2 nedelje.Mislim da je u pitanju opticka varka koja potice od toga da ocekujes da je monitor flat,a on je u stvari blago zakrivljen,pa se linija "povija unazad" tj."od tebe"
Druga stvar-kako se udaljavas od centra,slika gubi ostrinu,tj fokus,i postaje nekako zrnasta,tj. vide se maleni romboidi.To sam u mnogo vecoj meri primetio kod 753s modela koji je u odnosu na ovaj monitor totalan krs.Tako da to moze da nervira ako radis dosta sa tekstom,ali opet zavisi koliko si da prostis *icajzla.God knows I am 🙂
Boje su po meni odlicne,tople.Za igre je odlican monitor.
Ide u 1024*768 u 100Hz,a 1280*1024 u 85 Hz,1600*1200 u 75Hz,nije da ce ti trebati mnogo ove poslednje dve rezolucije.
Nema disanja slike-barem kod mog -kupljen u Imtelu za 135evra.Za dizajn se ne slazem,mnogo je moderniji od npr 757dfx.Manje prostora,manji okvir oko ekrana.
Sve u svemu sasvim ok monitor za te pare.

Ja bih kupio philips 107p50,o njemu sam citao na internetu samo najbolje.To je pravi flat monitor.Mislim da je bolji od ovog lg-ja koji je opet bolji od ovog mog.Nisam kupio philips,jer nisam mogao nigde da ga nadjem.Svi ga kao imaju ali niko nema na lageru,bas me briga da narucujem pa da cekam da im stigne,pa i onda ko zna da li ce mi se svideti.

E moj Zekaleon-e, isti slucaj - nema bre ovih LG 700p ili Philips 107P50 nigde 😡 Sutra cu da probam jos prepodne al mi se sve cini da od toga nema nista 😡
Samsung 957p sam nasao i ako me nadjem nista od navedenog verovatno cu uzeti njega.

Nego kakvi su ovu Hyundai image quest? Vidim da je ovde na bench-u na testu 19ica q995 dobio best buy. A izgledaju zaista cool...

Malo je zeznuto sa njima oko garancije.

6600 je napisao(la):
E moj Zekaleon-e, isti slucaj - nema bre ovih LG 700p ili Philips 107P50 nigde 😡 Sutra cu da probam jos prepodne al mi se sve cini da od toga nema nista 😡
Samsung 957p sam nasao i ako me nadjem nista od navedenog verovatno cu uzeti njega.

Nego kakvi su ovu Hyundai image quest? Vidim da je ovde na bench-u na testu 19ica q995 dobio best buy. A izgledaju zaista cool...

Evo jos malo da ti pomognem - ovako pomazem i tebi, a i ja sebe malo odredjujem po pitanju novog monitora...

Sto se tice Hyundai - monitora, to je monitor koji me je u proslosti (doba 15'') najvise odusevljavao...ortak je imao neki model - koji je gurao TFT-oliku sliku od 1280x1024 na 75hz (ili tako nesto!!!!)...
U nazu zemlju ulazi veeeeelika kolicina Samsunga - i cinimi se da je marka nekako prenaduvana...tj. nije ona prenaduvana - nego je ovaj narod glup i napacen!!!!!!!!!!
Kada se kupuje cpu kupuje se AMD P4... Samsung monitor obavezan (zar iko drugi proizvodi tako nesto!?)

Da sam na tvom mestu - pazario bih Hyndai - ako ga ima u crnoj boji onda jos bolje!!! Ako je cena tu negde oko Samsunga ....najbolje... mislim da nemozes da kupis gori model monitora od loseg Samsunga, if you know what I mean... :,,:

Znas kako, Samsung monitori su pre 5-6 godina bili jako dobri. Tadasnja P serija se "klala" sa mnogo skupljim EIZO, Viewsonic, Mitsubishi... monitorima. Ali velika razlika je sto tada nisu postojale serije predvidjene za Istocno-Evropsko trziste. I sada su njihovi proizvodi za, recimo, americko ili nemacko trziste prilicno kvalitetni.

@Tom
Znas kako, ja zaista nemam tih predrasuda tipa mora Samsung i sl. Recimo burazer moje devojke imao je 15'' Daewoo-a koji ga je dugo godina odlicno sluzio i za ono vreme (a bogami kakva je situacija na polju CRT monitora 😉 i za ovo vreme je bio do ja*a. Evo danas sam zvao gomilu radnji i ispade da maltene svi na lageru imaju samo Samsung monitore. Neki po oglasima imaju LG, Philips, Nec i sl. ali toga kad nazoves uglavnim "nema trenutno..." ili "stize sledece nedelje..." i sl. 😡 Nadje se tu i tamo poneki al krajnje budjav model. 90% tih monitora koje stavljaju u svoje oglase nikada nisu ni videli a u oglasu stoje samo da bi oglas izgledao "puniji" a oni kao neka "ozbiljna" 😛 firma koja kao ima na ponudi od igle do lokomotive. E udjem danas u Philips radnju (u Srpskih vladara - blizu Slavije) i reko` sad cu da nadjem onaj 107P50 - kad cvrc :S: Tamo u radnji stoji neka budjava 15ica i to je to! Pitam ja ljubaznu prodavacicu-pa dobro (majku mu) kako nemate nijedan drugi monitor a ona mi rece da i ovaj drze "reda radi" i da je bolje da pogledam po nekim drugim radnjama koje su specijalizovane za kompjutere... E izem ti Philips shop 😡

@Delija
Kolika je uopste garancija na Hyundai monitore i zasto ima problema sa garancijom? Koliko sam video samo ih ComputerDream drzi u ponudi. nisam danas stigao da ih nazovem pa cu to uciniti sutra. A izgledaju zaista cool 😀

E Srbijo zemljo 😡 Imam utisak da mi ne dobijamo ni te proizvode namenjene za Istocno-Evropsko trziste, vec da za nas posebno prave shit tehniku. :wall: Ma sve je to deo medjunarodne zavere - hoce nasoj omladini da pokvare vid i "isperu mozak" 😉

Problem je bas u Computer Dream-u.

Sa ERC-om (uvoznik Samsunga) provereno nema problema.

@Delija

Sto, zavlace sa menjanjem/servisom monitora ili... Bio sam do njih pre nekih mesec/dva - brate obican kiosk (da tako nazovem lokal u kome se nalaze). doduse rede 100 godina, jos od vremena c64... Nisu valjda oni i uvoznici za Hyundai? Nemoguce da niko drugi ne drzi te monitore.

A inace zivo me interesuje zasto kod nas covek ne moze da nadje i neke druge kvalitetne marke monitora kao sto su iiyama i sl.

Mozda nece da prodaju nasima 😉

Poslednja izmena:
Ma oni su i uvoznici! :d

E onda `ebi ga. Sutra nastavlajam (uzaludnu) potragu, al` mi se vec javlja da nista osim samsunga necu ni naci... Sto mu gromova :d

Nazad
Vrh Dno