Šta je novo?

Uzeo sam sledece komponente: Sta vi mislite

DUNCHECK

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
304
Ploca: asus maximus formula
procesor: intel core 2 duo e6850 (Na cekanju)
memorija: Kingston hyper X 4gb pc2 9600 1200mhz
grafika: asus en 8800 GTX
HD: WD caviar 500gb
kuciste: Thermaltake Armor full chassis 25cm side fan
Napajanje: Corsair 620w (na cekanju)
monitor: Samsung syncmaster 971p
mis: Logitech G5 battlefield edition
tastatura: Neka..logitech slim

Zanima me vase misljenje, i koliko je ovo bila dobra kupovina. Koja je razlika izmedju maximus i maximus SE ploce.

Sviđa mi se što si se odlučio na odličan monitor, koji se retko kupuje i nisi srljao za što većom dijagonalom. Prikaz tog PVA panela je prva liga. Nadam se da se puno igraš, pa si se odlučio za žičnog miša i tastaturu, jer bi ja u suprotnom išao na neki bežični set (kad je već bal).

Ostatak konfiguracije je, za mene, tipična bolest potrošačkog društva (danas platiš 200, stutra vredi 50), ali ovo nije sociološki forum, a i ja nisam sociolog, tako da neću da ti kvarim momenat :).

Hm za monitor sam se odlucio...pravo da ti kazem bilo je dvoumljenja izmedju 971p i 226cw ali ipak sam se odlucio za prikaz boja uglova i gradijenata nego za dijagonalu. Puno se igram a i kablu(ima dobru duzinu) vise verujem sto se brzine tice nego wirelesu ili cemu vec.
Novac 10K dolara sam nenadano zaradio u USA na interexchange programu. pokupovao sam gomilu garderobe i gedzeta(I pod x4 mobilni itd) ostatak sam odlucio da sevnem u komp jer am oduvek zeleo da imam dobar komp samo nisam mogao da priustim.
Mene samo zanima koliko je je sve to (a posebno graficka) dobra investicija za neki naredni period od 3 - 4god. a za monitor ja mislim da si mi bas ti pomogao pri odabiru ranije.
hvala

Sa tom grafikom & tim monitorom (1280x1024) još dugo vremena ćeš uživati. Iako je visoke cene, ta grafika je dobra investicija na duže staze. Ne žali novac koji si uložio jer je to super računar sa odličnim brand name komponentama.

Poslednja izmena:
Hvala i nezalim pare bas naprotiv trenutno sam vrlo srecan. Jes da trenutno sve to stoji jos zapakovano pored mene jer cekam napajanje, procesor, i neki kombo DVD (neznam jos koji)

Odlicne komponente (jeste da je sve to uzasno skupo ali svako sam odlucuje sta ce sa svojim parama), samo mi nije jasno sta ce ti kombo DVD uredjaj.

Odlican izbor, razmisli cime ces da hladis i procesor.

Pardon

Ne kombo dvd nego dvd rezac, greska u izrazavanju

Kao sto je Bane rekao ja bih samo tu ubacio neku wireless varijantu tastature i misa (kad je bal neka je bal). I ta tastatura, ako mislimo na istu, Multimedia slim je po mom ukusu malo "tvrdja". No to su sve sitnice u odnosu na ostale komponente koje si pazario.
Pa neka te sluzi dugo!

@DUNCHECK

Džaba nas sada pitaš. Saveti se traže pre a ne posle kupovine. :)

Ovako mi stvarno nije jasna poenta teme, osim ako si hteo malo da se pohvališ i da ti se divimo koliko si para prs'o na sve ovo.

ja mislim da si bacio pare jer za tu rezoluciju ti je sasvim dovoljna bila i 8800GT koja kosta upola cene 8800GTX, a tek je malo sporija. sa tom 8800GTX ces se igrati najvise jos godinu dana kao covek u toj rezoluciji a onda ces morati da menjas graficku ili da spustas detanje.

ja mislim da se hvališ... ;) a imaš i čime, bravo.

Komp je stvarno vrh ali 8800gtx mi stvarno nije jasan u ovom trenutku si verovatno mogao da zavrsis dve 8800gt za slicne pare pa da ih stavis u sli ako vec oces performanse.

E bedak za graficku...cujem da izlazi i 8800GTS__koji ce biti jestinij a bolji od GTX-a a uskoro ce i 9 a serija n vidie, pa ne znam..a sad sta je tu je...ja sam puca na one delove koji su trenutno medju najboljima. A sad to je tehnika, nekad u buducnost nece nista da vredi...pa samo nekretnine ne gube vrednost. A opet, vodio sam se mislju da je bolje jednom uzeti vrh iz trenutne ponude pa da komp traje duplo duze (narvno ako se ima mogucnosti), nego npr sad uzmem sredinu__neki 8600gt ..ta klasa. pa da opet za godinu dana uzmem opet neku srednju klasu ili predhodnu visoku. U sustini dodje mu na isto.

Ma nista ne brini, komp ti je do jaja:D, i jos dugo ce tjerati sve na max;)!
Jedina zamjerka, koju su i drugi spominjali, je grafa, trebao si uzeti 8800gt, al' sad sta je tu je! U svakom slucaju, extraaa...

Da, grafa definitivno i trebalo je uzeti nesto u USA kada si vec bio tamo. Mis i poneki kuler, pa i CPU - sto da ne, i sve sto ne zauzima mnogo prostora!

Uzeo sam ja tako prošle godine 6600gt... majkala posle par meseci... ne kažem da bi i njemu, al ako se već plaća, onda treba da ima i garanciju...

heh, pa raspitao sam se ja tamo..2 meseca pre kupovine sam krenu da se raspitujem oko kompa i zkljucio da ja tamo jedino isplativo uzeti memoriju, jer su vrhonske DDR 2 memorije dosta jeftinije nego kod nas...npr 4 giga najbrzeg Kingston hyper X-a (1200mhz) su me kostale 360 dolara - na kingstonovom sajtu, a kod nas cak i nema da se kupe, a gledao sam i CORSAIR dominator maaa on - ne znam koliko je kod nas i dal ima da se nadje ali tamo je 650$ kit od 2giga. ostale stvari su manje vise tu negde recimo proc e6850 nije 250e nego 270 - 300$

Ostatak konfiguracije je, za mene, tipična bolest potrošačkog društva (danas platiš 200, stutra vredi 50)

ovaj komentar sam procitao istog dana kada je napisan i moram da priznam da jos uvek razmisljam o recenom. cini mi se da je ovo jedna od najinteligentnijih izjava koju sam procitao na forumu u zadnje vreme.

Nazad
Vrh Dno