Šta je novo?

Uzasno spor P2P

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
Pozdrav,
od pre nekoliko dana imam Beotelova ADSL.

Instalirao sam BitTorrent i skiidam pet filmova.

Nazalost download ide po 1-2 kilobajta u sekundi ako uopste i ide.
Kad god pogledam, svi fajlovi su na 0kbps.

U cemu je problem i sta da radim?
Da promenim p2p softver?

Hm,p2p odnosno BitTorrent radi na principu seed-era....koliko ljudi deli fajlove i koliko si se ti zakacio za njih,a i kolika ti je brzina linka......dosta je tu faktora....

P.S.Cini mi se da samo zasli u ilegalu :(

ljtruba je napisao(la):
Pozdrav,
od pre nekoliko dana imam Beotelova ADSL.

Instalirao sam BitTorrent i skiidam pet filmova.

Nazalost download ide po 1-2 kilobajta u sekundi ako uopste i ide.
Kad god pogledam, svi fajlovi su na 0kbps.

U cemu je problem i sta da radim?
Da promenim p2p softver?

Da ne koristiš slučajno ruter koji si ti oni dali na upotrebu, ili neki soft firewall?

BTW. Jedan ortak mi se žali da kada je došao da raskine ugovor i da vrati ruter da mu nisu vratili "depozit" za ruter. ODgovor je bio "depozit" se ne vraća.

Ja im ne bih vratio opremu. Zapravo još im nisam vratio modem :), prešao sam na yubc. Vratiću samo kad nađem vremena.

Povedite računa da vam vrate revers koji ste potpisali ili nek vam izdaju neku potvrdu da ste vratili opremu. Da kasnije ne otpuste Peru pa bude gde oprema i slično.

Da li si se konektovao username/ip@beotel
Time dobijas dinamicku, ali JAVNU ip adresu i p2p radi ok. Imam ADSL kod beotel-a od sep i ovako uvek radi dobro. Koristim EMule i prosek mi ide oko 20-22 kb/s (tj oko 2 Gb) dnevno. Korisno bi bilo da instaliras neki program koji ce da ogranici upload ( npr ja koristim netlimiter) jer ako ti je upload veci od 4 kb/s (za 256 paket) download ce biti mali. Ja sam ogranicio upload za emule na 4kb/s, download nisam i sljaka ok

poceo sam da koristim username/ip zato sto mi nije radio FTP na Veratu.
Vratio sam se na eMule i download mi je isao na 10kbps, sto i dalje mislim da je malo za paket od 256

probacu da smanjim upload - to moze i u emuleu, sta ce mi netlimiter???

Ako smanjis upload u Emule, automatski ti se smanjuje i download(npr 4 kb upload 16 kb download). Ako to uradis preko netlimitera i u Emule ostavis bez ogranicenja imaces upload od oko 3kb i download od oko 22 kb. Ne bi ti preporucio da vise smanjujes upload jer ces ostati bez kredita za download

@ Ljuba jel koristis XP SP2? Ako koristis onda :

Windows XP SP2 limits the number of TCP connection attempts to 10 (quite small ). If there are more concurrent TCP connection attempts, Windows generates a warning: EventID 4226: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts. You can go to Xp's Admin tool, event viewer, look in system tab and notice tcpip entry (with yellow warning sign). The detailed discription can be found in Microsoft documentation: Event 4226, EVENT_TCPIP_TCP_CONNECT_LIMIT_REACHED

In Windows XP SP2 there are only 10 concurrent TCP connection attempts possible, while in SP1 it has not been limited. (A connection attemp is a query to a computer, if it accept the TCP connection or not. If the computer is for example no more existent, it will be waited for a few seconds, until a timeout occurs and the connection attemp get canceled. )

Ovaj patch ce te resiti problema limita na mali broj konekcija u sp2.

Prilozi

• EvID4226Patch223d-en.zip
    39 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Taj patch + gomila podesavanja i eksperimentisanja DA, ali samo patch nece. Koristim BitCommet(na ptt-u sam), u pocetku mi je DL iso sa 10-20KB/s , nakon modifikacija i raznih cuda radi const. sa 50+KB/s...

modifikacije koje se odnose na podesavanje torrent klijent programa, windows-a i firewall-a mozete naci ovde + instalirao sam i program PortTrigger jer nisam uspeo na ruteru da namestim port fw.

E sad pitanje je dali taj port forwarding uopste vredi ista posto ima provajdera(konkretno recimo ptt , ostale nismo istestirali po ovom pitanju) koji ne dopustaju otvaranje porta na dinamickom IP-u.

Kako to mislis da PTT ne dozvoljava to?

Vec sam pisao da mi u eMule-u radi, dok u DCu moram iz nepoznatog razloga rucno da podesim externu IP adresu, a ista (dinamicka) nije mi promenjena otkad sam se nakacio na PTT, tj. 5 dana.

chmi je napisao(la):
Ako smanjis upload u Emule, automatski ti se smanjuje i download(npr 4 kb upload 16 kb download). Ako to uradis preko netlimitera i u Emule ostavis bez ogranicenja imaces upload od oko 3kb i download od oko 22 kb. Ne bi ti preporucio da vise smanjujes upload jer ces ostati bez kredita za download

Nemo' bezveze da plasis narod! :)

"Kreditni sistem" u eMule/eDonkey vazi samo za odredjenog klijenta na serveru ili KAD mrezi, a ne vazi globalno.

@Delija
Zaboravio sam to
Ali nekako mi se cini da sve sto skidam, skidam od odredjenog broja ljudi. A i cuvena formula ukupan download=ukupan upload. Ako bi smo svi ukinuli upload odna nemi ni download-a

@delija , jel si probao ovo ? http://btfaq.com/natcheck.pl

@chmi , nisam u emule fazonu ali kontam da je i emule osnovan na sistemu seeder-leecher , ako je tako nemoj mesati seed-ere i leech-ere.

Ja koristim azureus i to najnoviju verziju 2.4.0. OVo je iskustvo od godinu dana. Brzo idu torrenti samo ako odnos seedera i leechera nije veci od 1:3.5. Pod brzo mislim na preko 24 kb. Nikada ne uploadujem preko 4 kb zato shto se gushi veza. Takodje samo jedan torrent skidam i uploadujem istovremeno. Sve preko toga se ponasha hirovito. Otvorio sam 50 konekcija u azureusu, a uz pomoc ovog patcha odozgo 100. Svako korishcenje veze za bilo shta drugo, net, drugi p2p, itd. obara brzinu. Ja sam na Beotelu 256. Kada se biraju torrenti po mom misljenju treba ici na one koji imaju preko 100 peerova i odnos 1:3 ili 1:2. Treba biti strpljiv i pretraziti sve ponudjene javne pretrazivache. Trenutno skidam neshto od 1.7 gb, ima 51 seeder i 126 leechera, prosechna brzina swarma je oko 10 kb, a moj download je oko 75 Mb po satu otprilike.

@Dado
Jok ja :) (nemam nijedan torrent za probu, posto ih ne koristim), al' test portova u eMule radi perfektno + imam High ID, a u DCu sam active user, tako da to MORA da radi. ;)

Vrh Dno