Šta je novo?

Uzasan problem, laptop mi pali desktop racunar!

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Naslov sve kaz3... Ne UVEK ali vecinom kad upalim laptop a na istoj smo mrezi, pali mi kompjuter u sobi!

Na kompu sam probao poiskljucujem sve, narocito wake on lan kao i sve uredjaje ono u power opcijama i device menager... Da bude uredjaji komp, sve disabled i mis i tastatura i mreza.... Ne znam vise sta da pokusam, izludjuje me!
POMAGAJTE!

E da, i ja uzmem ugasim ga... On se opet upali! A isao na SHUT DOWN, ne sleep i slicno

Neki programi znaju da dozvoljavu da bude preko lana, npr Team viewer, proveri podešavanja.
Proveri u biosu da li je uključeno Wake up by Lan ili slično, ako nije uradi Clear cmos, možda nešto zaglupilo.

Provericu sutra, imam Any Desk, ali kolko se secam nije ukljucen da se dize preko mreze vec samo kad je ostavljen upaljen komp... Inace nije do ploce sigurno, skoro sam je menjao, desava se jos od prosle nego ga retko palim u stanu u istoj mrezi pa zato i nisam primetio...

Vidi i uvu komandu, možda pomogne:
powercfg -lastwake

Naslov sve kaz3... Ne UVEK ali vecinom kad upalim laptop a na istoj smo mrezi, pali mi kompjuter u sobi!

Na kompu sam probao poiskljucujem sve, narocito wake on lan kao i sve uredjaje ono u power opcijama i device menager...
Da bude uredjaji komp, sve disabled i mis i tastatura i mreza.... Ne znam vise sta da pokusam, izludjuje me!
POMAGAJTE!

E da, i ja uzmem ugasim ga... On se opet upali! A isao na SHUT DOWN, ne sleep i slicno
Da, kompjuter koji je ugašen je nemoguće da upali neki drugi kompjuter osim preko wol. Kod tebe se to dešava i sa isključenim wake on lan u biosu.
Probaj reset, probaj i update biosa ako postoji noviji, probaj i neki stariji bios.
Javi šta je bilo ako rešiš, stvarno je neobična situacija.

Za sada pronasao u event viewer da je gasenjenizazvano intel ethernet 2.19 tako nesto... A ugasen mi u device menager allow this device to wake...

Isao sam i na advanced i iskljucio i nesto wake magic pocket i jos jedno slicno, bilo enabled... Videcemo sad...

Vrh Dno