Šta je novo?

Uvrtnut problem sa novom grafickom

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
845
Kupio sam neke nove komponente (procesor, plocu, memoriju, graficku i ssd) i sve radi tu i tamo ok, treba jos nekih podesavanja, ali mi se uvrnuta stvar desava sa grafickom. Posle instalacije raznoraznog softvera i drajvera, svaki put se resetovao bez problema. Ali posle nekoliko sati sam ga ponovo resetovao, i desava se situacija kao na slici. Samo se to pojavi, i nece dalje. I na monitoru i na TV-u pre hdmi tv izlaza. Probao sam nekoliko puta da ga resetujem i isto se desava. Onda sam onako bezveze, ne znam ni sam zasto, probao da izvadim HDMI kabl iz tv izlaza i podigao sam sistem bez problema. Cak sam ubacio kabl ponovo cim je poceo da ucitava windows. Tv izlaz inace radi bez problema. Ali cim ponovo resetujem racunar isto se desava. Jedino sto sam uradio je sto sam disejblovao HDMI audio, jer mi je nonstop gurao zvuk preko hdmi-a sta god da podesim. Probacu kasnije da ga enejblujem. Ali ne vidim ni tu logiku.

EDIT: Nije pomoglo enejblovanje HDMI audia.

Prilozi

• 100_3329.JPG
    100_3329.JPG
    170.1 KB · Pregleda: 153
  • 100_3330.JPG
    100_3330.JPG
    253.3 KB · Pregleda: 161
  • 100_3333.JPG
    100_3333.JPG
    184.9 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
A koja graficka, meni se ovo desilo jednom na R9 280X i vise puta na 9600GT od MSI posle cega je crkla :/

Neverovatno, ali bio sam iskljucio u biosu full screen logo i zato nece da se butuje. ?!

Da. Slucajno sam naleteo na to na jednom forumu, gde je decko imao isti problem, ali sa nekom skroz drugom plocom, i uopste kombinacijom hardvera.

Ne znam sta je u pitanju, ali je bas to bio problem. Sreca samo pa sam igrom slucaja video na jednom forumu da je neko rekao da je tako resio slican problem, pa sam probao.

Stavi ti tu grafiku pod ozbiljno opterecenje, da ipak proveris ispravnost.

Ne znam sta je u pitanju, ali je bas to bio problem. Sreca samo pa sam igrom slucaja video na jednom forumu da je neko rekao da je tako resio slican problem, pa sam probao.

To je stvarno bizarno, ali je indikativno da su u pitanju ove novije AMD kartice. Znam jednog koji je vratio novu PowerColor R7 260X baš zato što nije nikakvu sliku davala, a nije smeo da prebaci BIOS reset džamper na ploči kad sam ga savetovao preko telefona. Nvidia mu sada radi bez problema, ali je bila skuplja :)

Nazad
Vrh Dno