Šta je novo?

Uvoznik Epoxa

Zilezile

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2006
Poena
300
Zanima me dali postoji uvoznik za SiM za maticne ploce i graficke karte marke Epox.

Sta je SiM 😀 ?

Uvoznik za Epox je bio Sintex, ne znam da li ga oni jos uvek uvoze.

SiM ti je sabanski naziv za SCG 😉

Negde mi se pricinilo, da Leadtek i Epox MB su zapravo jedno te isto.... :d Seti se starih dobrih nForce2 ploca. 🙂

E sad, ako Epox graficke pravi Leadtek, t.j. ako je to isto... pa onda i nisu tako lose . 😉

Poslednja izmena:
Ko uvozi stvarno neznam,ali ih u ponudi imaju Sinteh,BSProcessor i video nesto u HGSpotu-to su uglavnom MB.Graficke ces naci jako tesko.
Imao sam u rukama Epox9250 i bio je...pa recimo da je 80% reklamirano u roku od mesec dana.Od tada ne,hvala.Ali je kutija bila bas lepa,crvena sa vitezom.

drfedja je napisao(la):
E sad, ako Epox graficke pravi Leadtek, t.j. ako je to isto... pa onda i nisu tako lose . 😉

Ma jok nemaju ni veze, Epox ima i Ati, Leadtek se zna kome je privrzen.

Jako im je tesko da u istoj fabrici proizvode bilo kakve kartice, sa razlicitom nalepnicom. Ni prvi ni poslednji put. Sve je to isto, bez obzira da li je na plocama pisalo Epox, Leadtek ili mozda Mercury.
Valjda i sam znas kako posluju Kinezi sa brandovima....

Ma jok nemaju veze, Epox je bas low entry, gore nema, Leadtek je vrh.

Uvoznik je i dalje Sinteh, Bulevar Vojvode Misica 37b.
Telefon 30-63-900

Pozdrav:guitar:

fullmonty je napisao(la):
Sta je SiM 😀 ?

Uvoznik za Epox je bio Sintex, ne znam da li ga oni jos uvek uvoze.

1. Sintex i Sinteh nemaju veze
2. Epox i Leadtek nemaju veze
3. Leadtek je brend Hon Hai konglomerata koji izmedju ostalog proizvodi i Foxconn ploce
4. Iz 3. sledi da Foxconni Leadtek imaju veze
😉
5. Epox i dalje prolazi kroz zzescu krizu uzrokovanu finsijskim malvrzacijama njegovog osnivaca (bilo je svojevremeno na Digitimesu, cini mi se, u vezi sa tim slucajem - lik je pronevrio neke siln milione).
6. Iz 5. sledi a Epox danas nije ni "e" od nekadasnjeg Epoxa koji je pravio cuvene 8RDA+ ploce!

A sta to toliko fali danasnjim Epox plocama da nisu ni "e" od nekadasnjih?

pa recimo tvoja ploca iz potpisa uvek overvoltuje CPU za 100 mV, po defaultu. Generalno slabije overklokuju "problematicnije" perocesore, BIOS joj ima nekoliko bas bezveznih propusta... Tradicionalno imaju "cudan" layout i sto je najgore kvarljive su!
Osnovni problem njihove slabe zastupljenosti na ovdasnjem trzistu je nepovoljan procenat kvarljivih ploca i ocajna RMA politika proizvodjaca (koja, opet ima veze sa njegovim finasijskim stanjem prouzrokovanim gore navedenim malverzacijama). Na posletku za iste ili manje pare se mogu kupiti druge, u dosta slucajeva bolje ploce!
P.S
Extra je ova nova opcija "Moja masina" koju si ubacio u forum! 😉

Poslednja izmena:
Mali update informacije vezane za Epox.
Od prethodnih distributera poput BS Procesora i Sinteha, niko vise nije distributer. Novi i jedini distributer je Sea&Sky, prve kolicine bi trebalo da stignu u zemlju krajem meseca pa cemo videti kakve su. Uvesce i ploce i graficke, kao i bluetoothove itd...

Nedjo je napisao(la):
pa recimo tvoja ploca iz potpisa uvek overvoltuje CPU za 100 mV, po defaultu. Generalno slabije overklokuju "problematicnije" perocesore, BIOS joj ima nekoliko bas bezveznih propusta... Tradicionalno imaju "cudan" layout i sto je najgore kvarljive su!
Osnovni problem njihove slabe zastupljenosti na ovdasnjem trzistu je nepovoljan procenat kvarljivih ploca i ocajna RMA politika proizvodjaca (koja, opet ima veze sa njegovim finasijskim stanjem prouzrokovanim gore navedenim malverzacijama). Na posletku za iste ili manje pare se mogu kupiti druge, u dosta slucajeva bolje ploce!

Ma daaaaaj bre Nedjo, kakve su ovo ocene? "Cudan layout", "slabije klokuju 'problematicnije' procesore", "nekoliko bezveznih propusta u BIOS-u"?!
Ma fakat nisu ni 'e' od Epoxa :d
A da se ne obaziremo na zastupljenost necega na trzistu Srbije kao validni pokazatelj - nije nego 🙂

Jedan jedini konkretan tehnicki aspekt koji si ovde naveo je 0,1V overvolt. Koji i nije neki problem sa danasnjim procesorima koji se klokuju nenormalno na default voltazi; da je situacija takva da treba da potegnes plocu na granicnu vrednost, pa da te sad ploca kao *****e za tih 0,1V i izazove nestabilnost, pa hajde i da razumem ovo kao kritiku. U krajnjem slucaju, u BIOSu mozes Vcore i da undervoltujes, ako te to bas toliko nervira.

Poslednja izmena:
Pa "cudan" sam upotrebio da ne kazem glup! No, glavna poenta je ono sto sam rekao na kraju. Za iste ili manje pare mozes kupiti bolju ili barem ravnopravnu plocu Epoxu.

Srbijansko trziste definitivno nije pokazatelj, ali pogledaj malo po netu, Epox-a maltene nigde nema, a pre dve godine se samo o 8RDA+ pricalo... Razlog za ovo je zaostajanje Epoxa po pitanju kvaliteta i inovacija, stvari koje su ih karakterisale u proslosti.

Ma tako mozemo da uzmemo bilo koju plocu i nadjemo joj tako vazne zamerke kao sto je layout ili neka opcija u BIOSu. Da su ostali tako savrseni, niko ne bi radio BIOS apdejtove.

To sto nema gomile testova na netu ne znaci da Epoxa nema (osim u Srbiji) - ovde kod mene je ziv i uvelike se koristi i dalje uziva dobar glas (ne znam odakle ti uopste informacija o primetno povecanom globalnom procentu crkavanja Epoxa u odnosu na ostale proizvodjace). To sto se pricalo (samo) o 8RDA+, pricalo se o vrlo konkretnom modelu, ne o Epoxu generalno; kada se osvrnes unazad, uvek je u nekom periodu postojao jedan odredjen model maticne ploce koja je vazila za fejvorit (UT nf4D-ultra, P4C800-E, VNF3-250, 8RDA, NF7, KR7A-133, A7V, P3BF, CUBX-E, itd). So what? Smenjuju se u krug modeli; do pojave LanParty serijala, gomila ljudi nije ni cula za DFI - bio je ko Zida Tomato, a sada seku vene.
Da nema nesto posebno mnogo inovacija kod poslednjih Epox modela - nema, najverovatnije zbog para. Ali, nesto se ni ostali nisu ubili od inovacija - sta to drugi toliko inoviraju, recimo u oblasti obicnih NF4 mainstream ploca? Kad pogledas ploce u istoj klasi, sa istim cipsetom, ploce su manje vise iste - mada sam siguran da bi ti mogao da napises elaborat sa ovakvim "manjkavostima" na deset strana za svaki model bilo kojeg proizvodjaca.

"Za iste ili manje pare mozes kupiti bolju ili barem ravnopravnu plocu" - sta je tu novo, kad je bilo drugacije stanje?
U naj-najgorem slucaju Epoxove ploce su prosecne. Uopste ne doziras jacinu svog komentara - ne znam sta zelis time da postignes. Ako kazes da Epox nije ni "e" od nekadasnjeg Epoxa, onda to znaci -=*drastican*=- pad, sto uopste nije slucaj. To je moja poenta.

Poslednja izmena:
silverglider je napisao(la):
U naj-najgorem slucaju Epoxove ploce su prosecne. Uopste ne doziras jacinu svog komentara - ne znam sta zelis time da postignes. Ako kazes da Epox nije ni "e" od nekadasnjeg Epoxa, onda to znaci -=*drastican*=- pad, sto uopste nije slucaj. To je moja poenta.
Prihvatam ovu poentu. Moj komentar jeste bio (pre)drastican. Slazem se da je Epox u sustini prosek. Nekada je ipak bio dosta vise od toga. A razlog njegove drasticne oseke na ovdasnjem trzistu sam naveo gore i on stoji. Videcemo da li se u medjuvremenu nesto promenlo na bolje.

Nazad
Vrh Dno