Šta je novo?

uvlachenje ili izvlachenje vazduha?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Zdravo.

Brat mi se zali na buku napajanja...Mashina je tu i tamo smeshna (giga ddr1, a7v8x-x, athlon 2000+, 7600GS agp)...E sad, poshto imam napajanje vishka (Ms industrial 400w, bilo u mom pokojnom kucistu), kontao sam da umesto postojeceg fana u njega metnem cooler master ultra silent (80mm)...caka je...

Napajanje ima dva fana, jedno pozadi (kod konektora za napajanje), a drugo ispod (znaci, uvlachi vazduh sa procesora). Takodje, ima proreze sa prednje strane (ka npr optickom uredjaju...)...

Pije li vodu varijanta da jedan fan skroz izbacim, a na mesto drugog ubacim taj ultra silent? I na mesto kog da ga ubacim? Onog shto izduvava, ili onog shto uduvava sa procesora? Ne bih se toliko razmishljao da nema one proreze iza..

Et` pa tako...Ako neko ima neki predlog..nek` kaze ;)

Ako ćeš da ostaviš samo jedan fen - onda bolje da ostane onaj sa donje strane napajanja (iznad procesora) - i to tako da usisava vazduh u napajanje - ali bi tada bilo poželjno da to bude 12-ica a ne 8-ca.
Da je mene pitao - rekao bi mu da kupi tiho napajanje.

Poslednja izmena:
Right!

Ostavi sa donje strane vent tj. zameni ga nekim silent. I pazi da ti se u tom slucaju vazduh koji gura "ne raspe" kroz proreze sa prednje strane (ka npr optickom uredjaju).

ja se ne bih slozio sa vama dvojicom,
jel kada pogledate napajanja koja imaju samo jedan vent.
imaju bas taj koji izbacuje vazduh,
mislim da ce se bolje ohladiti napajanje tako sto
ce vent. da izbacuje topao vazduh,
nego da ubacuje topao iz kucista u i onako toplo napanje.

da,bolje je da ostavish samo ovaj koji izbacuje vazduh iz napajanja,jer ce se u suprotnom topao vazduh zadrzhavati u napajanju,shto jelte ne valja..

ne znam,ovo je moje mishljenje..

I ja kontam da je bolje da izbacuje pozadi, mada posto je napajanje zatvoreno, sasvim je svejedno gde ga stavish, onoliko koliko udje vazduha toliko mora i da izadje, a nema kud vec vani. Mada opet kako me je deda uchio, lakse je vuci nego gurati:-devil-:

ma bolje je da ostavi ono unutra da izvlaci vazduh od procesora i da duva u napajanje. samo proveri da nema nekih otvora koji vracaju topao vazduh nazad u kuciste, vec da sav vazduh koji cooler ubaci izadje kroz otvor gde je skinut cooler koji izbacuje vazduh.

80mm silent ostavi da izduvava vazduh iz napajanja i kucista.
A zasto ne bi ostavio i taj fan koji uvlaci vazduh, na recimo 5v? Buka bi bila minimalna, a dobio bi nesto jaci protok vazduha. I hard disk ce ti biti bucniji od tog fana :)

ja se ne bih slozio sa vama dvojicom,
jel kada pogledate napajanja koja imaju samo jedan vent.
imaju bas taj koji izbacuje vazduh
Chieftecova napajanja sa jednim ventom imaju bas onaj koji ubacuje vazduh a ne onaj iza...

Nazad
Vrh Dno