Šta je novo?

uTorrent- trackers

filipfg

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2007
Poena
320
Koristim uTorrent ver 1.7.7 koji je podesen prema upustvu sa ovog podforuma.

Kada skidam nesto sa trackera zamunda.net nezavisno od broja seedera imam gotovo max download i sto je najbitnije konstantan, probao sam da skidam torent i kad je 3 seedera a i kad je 300.

Medjutim koji god drugi tracker kada koristim, demonoid, piratebay, download mi bude izmedju 3 i 10 kbs i konstantno varira. Probao sam da skidam razlicite torente sa razlicitim brojem seedera.

Da li je neko imao slicnih problema?

poz

Da, demonoid i piratebay su krs! :d

Probaj testa radi neki linux tracker sa puno seedera, cisto da budes siguran, ali ako ti zamunda radi ok, onda nije do tebe verovatno. Recimo http://linuxtracker.org/

Takodje, proveri da li mozes da primis incoming konekcije, imas test u utorrentu.

Savet, drzi se privatnih trackera.

EDIT: evo sad sam probao neki linuxMint sa 300 seedera i pici preko 1.5MB/s opusteno, tako da je ok za test sajt...

Poslednja izmena:
Probao sam da skidam sa http://linuxtracker.org/ i radi super.
U uTorrentu mi stoji zuta ikonica i pise da mi je port zatvoren, al onda tom logikom verovatno ne bi ni moglo da radi uopste?

Drzao bih se ja privatnih trackera, samo kad bih imao veci upload da mogu da odrzavam ratio...

Ako ti je port zatvoren, onda znaci da ne mozes da primis konekcije od drugih korisnika, vec samo ti mozes da iniciras konekciju ka drugima, cime umanjujes ukupan broj peer-ova sa kojima mozes da komuniciras, jer takodje i sa druge strane postoje peer-ovi koji ne mogu da prime konekciju od spolja.

Ako imas adsl, procesljaj malo forum, kao i http://portforward.com/ i podesi port forward za svoj ruter (ili ga podesi u DMZ), ovime ces malo poboljsati sansu za vecim brzinama na kilavim trackerima. Ovo dosta znaci i za emule.

uradio sam forward porta i sad se brzina povecala globalno, medjutim i dalje ima oscilacija.
dok skidam sa nekog servera brzina je konstantna

Skidam na Zamunda trakera i koristim wireless.
Kako da odrzavam rating posto nikako nemogu da otvorim port. Ima li neki program za lazan rating.

Inache,na Zamundi je jasno naglasheno u pravilima da se ne koriste takve akrobacije,jer odma' sledi baN.Pa sad,kako hotjesh,probaj :smoke:

Ima raznih modova za azureus i ako znas da ih koristis ne mogu da te provale nikad.
Mada za te š trackere ti ne treba to uopste.

Pa ako ti trakeri gde ti/neko drugi to koristis ne mogu da te provale nikad, onda su i to sh trakeri ;)

Poslednja izmena:
Pa zavisi sta ti treba al' moja lista ovako ide :)

1. TL - sve sto mi treba + uvek full brzina :)
2. HDbits - HD materijal (ali se dan dva kasnije sve to postavi i na tl)
3. What.cd, Waffles.fm - Muzika
4. BitmeTv, mvgroup - Dokumentarci.

ljudi, ma bugari su zakon :D

Pa ako ti trakeri gde ti/neko drugi to koristis ne mogu da te provale nikad, onda su i to sh trakeri ;)
Aj onda daj ti neki A trackere gde mogu da provale ?
Evo ova prva 3 sto si naveo ne mogu da provale nikako znaci to su š trackeri ?to si hteo da lazes ? naravno da nisu
sh trackeri su demanoid zamunda i slicni gde pozivnice mozes da dobijes gde god pozelis.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da mogu svakog odmah da provale, ali veruj mi da provale ogroman broj. Ti jesi gore naveo da ako se pametno koristi, skoro pa se vecno moze koristiti. Ali znam par slucajeva gde je par ljudi uspeno koristilo po dve godine razno razne trikove ali su na kraju opet flipnuli :) Sto znaci, veci trackeri sa vecom bazom tipa demonoid, zamunda itd itd , skoro pa nikad ne kontrolisu propuste te vrste. Tl i ostali isto retko ali kontrolisu,ali da ne mogu nikad da te provale ... sorry ali to su price za trece oko. Nek se neko od pametnijih modova zakaci na tvoj account i kontrolise ga par puta mesecno i videces da moze da se provali ;)

Poslednja izmena:
kolko znam o 'sistemu torentovanja', teze ce te provaliti ako varas na torentima sa puno leechera.
i naravno po malo..

nekada davno sam se zezao sa prepravljanjem source koda torrent-client-a i stavio mu da prijavljuje par puta veci upload i par puta manji dl. nisu me provalili ali to je bilo pre nekoliko godina.
naravno treba biti pazljiv ne samo zbog tvog ban-a, jer moze da na*ebe i onaj sto ti je slao invite..

Nisam rekao da mogu svakog odmah da provale, ali veruj mi da provale ogroman broj. Ti jesi gore naveo da ako se pametno koristi, skoro pa se vecno moze koristiti. Ali znam par slucajeva gde je par ljudi uspeno koristilo po dve godine razno razne trikove ali su na kraju opet flipnuli :) Sto znaci, veci trackeri sa vecom bazom tipa demonoid, zamunda itd itd , skoro pa nikad ne kontrolisu propuste te vrste. Tl i ostali isto retko ali kontrolisu,ali da ne mogu nikad da te provale ... sorry ali to su price za trece oko. Nek se neko od pametnijih modova zakaci na tvoj account i kontrolise ga par puta mesecno i videces da moze da se provali ;)
ja ne koristim uopste jer i neskidam sa torrenta skoro
na tlu skinuo 1 gb na hdbitsu 20gb znaci nemam potrebe za tim

ali neki drugovi koriste vec 2 godine na tlu i hdbitsu i samo pametno i ako ih provale tima za 2 godine **** im se al opet su male sanse da ce da ih provale.
Da se nakaci na moj ? sto na moj sto ne na nekom od ostlaih 25 000 ? :) u tome je i fora
Zanci koristili su vec 2 godine i nisu ih provalili nek ih provale za 10 godina %#$%#% im se tad ;)
Poenta na tim tvojim A trackerima isto moze da se vara ;)
I ja sam davno ko ti mislio to su dobri trackeri tu prate svakog usera e pa nije tako :)

Poslednja izmena:
Pa zavisi sta ti treba al' moja lista ovako ide :)

1. TL - sve sto mi treba + uvek full brzina :)
2. HDbits - HD materijal (ali se dan dva kasnije sve to postavi i na tl)
3. What.cd, Waffles.fm - Muzika
4. BitmeTv, mvgroup - Dokumentarci.
Pa dobro,posalji pozivnicu za TL pa da probam kako radi :)

Ima 3 pitanje nadam se da nije off>
1.Sta to ima na privatnim trackerima sto ne mozes naci na javnim svima poznatim?
2.Zasto vam je brzina DL-a toliko bitna? Mislim danas ili sutra - svejedno je?
3.Zar je toliko vazno dobiti DL filmskog hita par dana ranije nego na javnom?
Hvala!

1.Sta to ima na privatnim trackerima sto ne mozes naci na javnim svima poznatim?
Hvala!

Evo ja cu prvi :)

1. Nema nista na privatnim sto ne mozes naci na javnim, bar koliko ja znam
2. meni konkretno nije svejedno da li ce mi racunar raditi 3 sata ili 10 sati. Ne skidam non stop tako da mi je relativno bitno da skine sto brze. A kad skidas velike fajlove tj. filmove u HD formatu onda je itekako bitno
3. to mi uopste nije bitno

ot, ali moze li invite za waffles.fm ili what.cd?
naravno, planiram da budem fer i da odrzavam ratio bez varanja...

Hvala!

1)Mnogo stvari na primer za mene nema internal HD izdanja
ima scenskih ripova koji su odvratnog kvaliteta ali internal hdbits rlsa nema na javnim a to je jedino sto skidam od filmova i serija

2) zato sto hd filmovi mogu da budu po 10 i vise gb veliki a da skidam tako nesto sa javnog trackera bednom brzinom - neka hvala

pojedini javni trackeri imaju zarazene torente a moze se nacji i dosta fake torrenata,opet kazem pojedini,sto kod "privatnika" nije slucaj ;)

Na javnim tracker-ima nema seed-era i mnogo torrent-a stoji napusteno tj. bez seed-era pa ne mozes da skines ono sto zelis. Na privatnim tracker-ima uvek neko drzi seed pa torrent mozes da skines kad pozelis. Na tracker-u na kom ja, na primer, skidam muziku imas torrent-e postavljene pre dve godine koji i dalje imaju po
nekoliko seed-era.

Nazad
Vrh Dno