Šta je novo?

utorrent i sezampro

Na torrentu ne mozesh imati konstantan download 50 kb sa 512 kb/s!!!!! U stvari ne mozesh ni dotji do njega uopshe, a kamoli imati konstantan protok. Uradi to i dobitjesh nobelovu nagradu.

Ovo sam bio ja ... Sluchajno se regovao dvaput ... Znachi 100% sam ozbiljan ... Mislim, shta si ti ochekivao?

Poslednja izmena:
Evo ja sam prvi kandidat za nobelovu nagradu. :d

Kako da podesis? Kao prvo blokiraj upload u Netlimiteru na jedno 5kb/s. Odaberi torente sa dosta seeder-a, stavi jedno 5-6 komada i eto ti 50ak kb/s.

*bo vas adsl ako na 512 ne izvucete 50kb/s...

ja sam na sbb-u sa 512kb/s imao 55-57 skoro stalno... lokal mi taj mesec nije ni trebao...

Konkretno za µTorrent i tvoju vezu podesi u/l na 9 KB/s (ne guši vezu, možeš da probaš i manje ali vodi računa da ne preteraš*) i broj u/l slotova na 4 (iz nekog razloga uvek koristi jedan slot manje). Tako je kod mene podešeno i radi vrlo dobro. Međutim, brzina koju ćeš izvući zavisi od mnogo više faktora. Koliko god neozbiljno zvučalo, primetio sam da veći delići skoro uvek znače manje brzine, zatim zavisi i od doba dana, a da zavisi i od "zdravog" swarm-a ne moram da ti pričam. Sam µTorrent po sebi nema neku manu zbog koje su ti brzine loše.

*) Neki bi rekli da d/l brzina kod torrenata nikada ne zavisi od u/l, a ja ti kažem da najviše podataka dobijem baš od klijenata (peer-ova) kojima ja šaljem. Ako u svarm-u ima najviše ljudi koji koriste fer programe onda ćeš od većeg u/l samo profitirati. A lično i nevezano za ovu diskusiju mi je muka od klošara koji ništa ne dele, a žele uvek najviše brzine.

zato i ne ocekujem 60kb/s na adslu, ali bi 50 MORAO da dobaci, osim ako
1. si vuna pa si lose podesio klijenta
2. provider te zavrce...

Dzaba vam niko ziv koga znam nema konstantan download od 50 na 512 ... Max 35 ... Nashi provajderi chesto ogranichavaju p2p ...

Pa neka drugari onda promene provajdere. Ili neka podese kako treba ako nije do provajdera. :)

Konkretno za µTorrent i tvoju vezu podesi u/l na 9 KB/s (ne guši vezu, možeš da probaš i manje ali vodi računa da ne preteraš*) i broj u/l slotova na 4 (iz nekog razloga uvek koristi jedan slot manje). Tako je kod mene podešeno i radi vrlo dobro. Međutim, brzina koju ćeš izvući zavisi od mnogo više faktora. Koliko god neozbiljno zvučalo, primetio sam da veći delići skoro uvek znače manje brzine, zatim zavisi i od doba dana, a da zavisi i od "zdravog" swarm-a ne moram da ti pričam. Sam µTorrent po sebi nema neku manu zbog koje su ti brzine loše.

*) Neki bi rekli da d/l brzina kod torrenata nikada ne zavisi od u/l, a ja ti kažem da najviše podataka dobijem baš od klijenata (peer-ova) kojima ja šaljem. Ako u svarm-u ima najviše ljudi koji koriste fer programe onda ćeš od većeg u/l samo profitirati. A lično i nevezano za ovu diskusiju mi je muka od klošara koji ništa ne dele, a žele uvek najviše brzine.

Upload za sada stoji na 7KB/s i da kucnem u drvo :smash: radi super.

Probao sam da savim 9KB/s ali tada mi download pada na 22 neki put i na 15KB/s

Ja imam 256 kod sezampro i ide mi oko 24-25.Zadovoljan sam.

koristim 512k sezam i azureus,54kb/s max... zavisi od seedera... a oni što se nadaju 60kb/s i više na adsl-u mogu samo to i raditi jer za takvo nešto su potrebni idealni uslovi a toga kod nas nema...

Zavisi sa kog se trackera skida torrent, ako vuces sa public trackera, male su ti sanse da nabijes punu brzinu, no ako vuces sa privatnih... to je vec druga prica, dok sam bio na 512/128 paketu, sa jednog privatnog trackera sam vukao u proseku oko 49-50kB/s prosecne brzine, znaci nekada je padala na 45-46, nekada rasla do 55-56, no u proseku je bilo onoliko za ceo job.

To što postižete je već idealna brzina. Brže od 85% preko ADSL-a je tehnički nemoguće.

Ma ovaj Neobee izgeda ogranichava protok za p2p ....

Ma nije izgleda nego provereno. O tome se piše već koliko meseci... Sad je i Beocity počeo.

Aj dajete neku listu ili spisak privatnih trackera... ne mogu da predjem 2KB/s na 256 ADSL Beocity///

Ništa ti neće pomoći privatni tracker. Trenutna situacija na Beocitiju je da preko dana nije moguć bilo kakav download, igranje ili ne daj Bože P2P.

Sta ce da rade ljudi kad je lakse da ogranice nego da prosire mrezu.Ja sam za ovih 10 meseci kod sezampro skoro danonocno skidao maksimalnom brzinom.Ne gasim komp vec mesecima.I to sto sam skinuo nisam skoro nista ni odgledao niti sam slusao svu muziku.Nego sam isao onim kao nek se nadje ko zna da li cu da imam net kasnije...

Zanima me jedna stvar: Zasto mi torrenti sa ~ 10 seedera idu po 2KB/s a kad ocu da skinem onaj open office koji kao sluzi za test konekcije jer je uvek dobro seedovan ide oko 25KB/s ?

Jel moguce da je ovo do provajdera ( ne deluje logicno ) ili 10 ljudi ne moze da mi da vise od 2 KB/s ?

Epa i ja sam ga ufitiljio kod sezampro.Imam na stotine seedera i peersa al mi vise ne prelazi 12kb.Ne znam u cemu je stvar,ali mislim da su ipak poceli da mi ogranicavaju download.Imali neko skorije iskustvo sa sezampro?

Stavio sam kao i pre tj. 4kb/sec.Ne znam sta mu je zadnja tri cetiri dana.Pre toga je skidao oko 24-25.I samo da dodam da je protok kada ga testiram oko25kb/s.Ovo mi lici samo kao da su ga ogranicili na polovinu i manje.Pozdrav

Jako puno zavisi od odnosa seeder/leecher, dzabe tebi 20 seedera ako ima 500 leechera, jer ce oni posisati celu UL mocu seedera a tebi ce ostati sipak. Na ovom trakceru gde sam uclanjen, u pocetku odnos bude los ali posto vecina ljudi ima uber linije od +10Mbps DL i +5Mbps UL, za 10-ak sati od postavljanja torrenta isti se rascisti i dodje se do situacije da mi se nakaci npr. 100 seedra i 1 do 2 leechera, a tada nema diskusije o brzini, ukupna brzina torenta bude i po 15-ak MB/s.

Jako puno zavisi od odnosa seeder/leecher, dzabe tebi 20 seedera ako ima 500 leechera, jer ce oni posisati celu UL mocu seedera a tebi ce ostati sipak. Na ovom trakceru gde sam uclanjen, u pocetku odnos bude los ali posto vecina ljudi ima uber linije od +10Mbps DL i +5Mbps UL, za 10-ak sati od postavljanja torrenta isti se rascisti i dodje se do situacije da mi se nakaci npr. 100 seedra i 1 do 2 leechera, a tada nema diskusije o brzini, ukupna brzina torenta bude i po 15-ak MB/s.

Na kom si trackeru uclanjen i da li mogu ja da se uclanim?

Vrh Dno