Ajde neko ozbiljan da odgovori
Makar neki link ka podesavanjima
Konkretno za µTorrent i tvoju vezu podesi u/l na 9 KB/s (ne guši vezu, možeš da probaš i manje ali vodi računa da ne preteraš*) i broj u/l slotova na 4 (iz nekog razloga uvek koristi jedan slot manje). Tako je kod mene podešeno i radi vrlo dobro. Međutim, brzina koju ćeš izvući zavisi od mnogo više faktora. Koliko god neozbiljno zvučalo, primetio sam da veći delići skoro uvek znače manje brzine, zatim zavisi i od doba dana, a da zavisi i od "zdravog" swarm-a ne moram da ti pričam. Sam µTorrent po sebi nema neku manu zbog koje su ti brzine loše.
*) Neki bi rekli da d/l brzina kod torrenata nikada ne zavisi od u/l, a ja ti kažem da najviše podataka dobijem baš od klijenata (peer-ova) kojima ja šaljem. Ako u svarm-u ima najviše ljudi koji koriste fer programe onda ćeš od većeg u/l samo profitirati. A lično i nevezano za ovu diskusiju mi je muka od klošara koji ništa ne dele, a žele uvek najviše brzine.
Jako puno zavisi od odnosa seeder/leecher, dzabe tebi 20 seedera ako ima 500 leechera, jer ce oni posisati celu UL mocu seedera a tebi ce ostati sipak. Na ovom trakceru gde sam uclanjen, u pocetku odnos bude los ali posto vecina ljudi ima uber linije od +10Mbps DL i +5Mbps UL, za 10-ak sati od postavljanja torrenta isti se rascisti i dodje se do situacije da mi se nakaci npr. 100 seedra i 1 do 2 leechera, a tada nema diskusije o brzini, ukupna brzina torenta bude i po 15-ak MB/s.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari