Šta je novo?

uTorent pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme exste
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Pozdrav svima,
Prikljucen sam na net preko WDSL veze. Bazna stanica za sve stanare u zgradi je na krovu (antena 54Mbit link) a mi smo povezani kablom. nema niakvog modema i sl. vec kabl direktno u mreznu kartu (provajder je MadNet). Adresa je staticna privatna IP.

Instalirao sam uTorent i pri instalaciji trazi da se proveri da li je port forwardovan.
Koji port i koji ruter bre kad nemam nista osim kabla u mreznoj karti?

Da li ja treba uopste da forwardujem port i kako?

Hvala!

Evo izvoli, ovo ce ti pomoci.

Kliknite na NETWORK STATUS ikonicu (moze biti , ili u zavisnosti od statusa vase mreze), tu imate opciju TEST IF PORT FORWARDED CORRECTLY, kliknite i pogledajte da li imate "incoming connections" na tom portu. Ako nemate, onda morate da odradite PORT FORWARD.

....

Nije meni to problem znam gde su setovanja i gde se proverava port forvarding.
Meni je status pokayao datreba da forwardujem port, ali ja nemam router, kapiras, samo kabl u mreynu kartu..gore je bayna stanica...itd........help!

Pa onda ti (najverovatnije) ne možeš ništa da podešavaš. Može biti da je admin sve podesio, tako da ti nemaš pristup menjanju parametara.

Da li si probao da ukljucish enkripciju protokola?

e pa druze ako ti pise da ti portovi nisu otvoreni onda je verovatno blokiran p2p saobracaj od strane provajdera. Ja sam u Sapcu imao isto takav net kao ti i kad sam keshirao jos 700 dinara za javnu IP i sve servise odjednom se otvorili portovi, tako da...

Moj predlog ti je da umesto dodatnog placanja za p2p i javni ip, ti i jos para drugara iz zgrade placate po 150din mesecno za newz. Brzi je, stabilniji od torrenata i moze da ide preko porta 80, koji provajder ne moze da ti blokira. Svi cete skidati full brzinom jer je link 8mbita, sto znaci dovoljno za sve vas.

Poz

...

enkripcija je ukljucena a p2p saobracaj nije blokiran jer je paket takav 400/400 WDSL sa omogucenim p2p-om (ko hoce moze da vidi na madnet.co.yu)...

Osim toga DL bi teoretski trebao da ide oko 45 Kb/s ali je oko 25-30 kb/s iz uTorenta.Setovao sam UTorent prwema upustvu sa bencha (vidi sticky) sve je to ok....jedino pitanje ovde je da li sa ovakvom vezom (WDSL) je potreban port forwarding...da li to nesto doprinosi DL-u ili ne...

Poslednja izmena:
Ne treba ti nikakav forward, meni torent radi 90 kb/s na tom istom provajderu.

Kakav OS koristis?

Ja sam neko vreme drzao na kompu neki tinyXP i pored omogucenog p2p i javne ip nisu mi portovi bili otvoreni, jer u tom tinyXP nije postojao UPnP.

...

nemam pojma koja je verzija ali je xp sp2 to znam.
btw povecao sam brzinu dl-a.Kako?
smanjio sam broj conected peers per torrent sa preporucenih sa sticky-ja 30-tak na 10.Dalje smanjenje se nije odrazilo na brzinu pa sam ostavio 10. Sada je Dl oko 45 kb/s sto je odlicno obzirom da je teoretski maximum oko 50kb/s.port forward i dalje stoji da nije forwardovan ali sada to nije ni bitno...mada bih voleo da znam..kopka me...

Nazad
Vrh Dno