Šta je novo?

utorent i surfovanje netom

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Pre par dana pojavio mi se problem koji nikako da otklonim!
Naime skidanje fajlova i surfovanje internetom radili su istovremeno bez ikakvih problema, ali od pre par dana vise ne mogu da skidam fajl i surfujem istovremeno. Kada mi u torent nije ukljucen i kada nista ne skidam sa njega stranice se otvaraju gotovo istovremeno, medjutim kada mi utorent skida neki fajl, stranice se otvaraju po 10-ak B/s, sto ce reci otvaraju se minutima. Cim zatvorim utorent stranice se opet otvaraju momentalno.
Kako da resim ovaj problem i da opet mogu istovremeno da surfujem netom i da koristim utorent.
Napomenuo bih da je ista situacija i sa Operom koju inace koristim, ali i sa IE i sa Mozillom!

Iz mog mrsavog iskustva - to zavisi od svakog pojedinacnog download-a. Neki zahtevaju vece iskoriscenje veze. Savet: kad surfujes - nek ti bude aktivan samo jedan torrent + ogranicis download/upload na 20/2 ili jos bolje 10/1. Ja to uradim i nemam problema.

Poenta je u tome da ja samo jedan fajl i downloadujem sa Utorentom tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem. Narocito imajuci u vidu da sam do pre par dana otvarao momentalno i kada sam imao vise downloada putem utorenta odjednom.

Nisam nesto iskusan u tome ali moje iskustvo je kao sto sam i rekao:
Skidao sam neke eBooks (jednu po jednu) pre par dana i nisam mogao da otvorim nijednu stranu u Operi. Sada trenutno ide jedan veliki zalogaj (od preko 3GB) i net mi radi OK ( da ne spominjem da mi je ukljucen Zion++ Green i da drugarica iz Slovenije skida film od mene dok ovo pisem).
Savet da ogranicis brzinu vazi i dalje.

A probaj da smanjis broj konekcija pa da vidis, a?🙂 Dzabe ti ogranicis DL ako ti on otvori 250 konekcija 😛

Download i upload su mi i pre toga bili ograniceni na 30/5 tako da sumnjam da je to problem i da bih trebao da ogranicavam tako drasticno - na 10/1. Ipak probacu i tako.
Ne znam da li bi problem mogao da bude u antivirus programu mada sam i tamo proverio sve opcije ali nisam nasao nista sto bi poboljsalo situaciju. Naime imao sam KAV 6 ali sam morao da ga deinstaliram. Nakon toga sam instalirao KIS 6.

Mozda si povukao neki torrent koji ima mnogo seedera a torrent klijent ti ima mnogo otvorenih globalnih konekcija i gusi ti vezu.
Proveri broj konekcija, kazem ti.

Sidera ima 12 (12) a peerova ima 14 (4803)!
Broj konekcija u podesavanjima je max 50, a max. br. povezanih peerova po torentu iznosi 25! Da li je potrbno da to smanjim?

To ne bi trebalo da je tako mnogo da ti gusi vezu. Probaj da smanjis da vidis kako ce da radi. mozes i da limitiras UL malo.. Nemoj da ti bude na unlimit

Smanjio sam UL sa 5 na 2, cisto za probu ali nema poboljsanja - i dalje mi stranicu otvara sa cak 4 B/s!

Probaj da iskljucis (ne da ga deinstaliras) taj KIS, pa vidi kako ce se tada ponasati.

Nazad
Vrh Dno