Šta je novo?

Utisci o Meda Plus internetu

• Začetnik teme Začetnik teme Ralex2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Znam da je sigurno negde pisano vec o tome ali nemam vremena. U Novom Sadu sam i kablovska televizija mi je Media Plus. Cuo sam da ima flat paket koji mi omogucava mesecno surfovanje sa 128 kbit/s, neoigranicen download i da kosta 1500 din, samo sto se instalacija placa jos 1300 din i nisi normalno zakacen na telefonsku liniju. Samo neka mi odgovore oni koji su ovo probali i kakvi su njihovi utisci. Trenutno skidam maksimalno 5.5 kb/s, a sa ovim bi trebalo oko 14-17 kb/s, sto je meni dovoljno.

Media plus = SBB
Znachi ok je, ali nemoj da se nervirash kad ti nestane signal 🙂))

Tako je to je verovatno SBB.
Download ide izmedju 13-20 mada to zavisi od slucaja do slucaja.

Ja sam platio anex a sutra mi TO-NET (rade za SBB) od 11h ugradjuje flat 128k , ja se nadam da ce biti ok, meni ne treba nesto vise od 10-12k...daj boze da funkcionise ok 🙂

Kiwy je napisao(la):
Ja sam platio anex a sutra mi TO-NET (rade za SBB) od 11h ugradjuje flat 128k , ja se nadam da ce biti ok, meni ne treba nesto vise od 10-12k...daj boze da funkcionise ok 🙂
Caka je uglavnom oko signala.
Znaci ako je signal kablovske dovoljno jak (posto se koristi isti kabl) imaces internet bez problema za pola sata. A ako nije dovoljno jak tj. slab onda ce covek koji instalira net morati da zove tehnicku ekipu (koja je uvek pretrpana poslom) da dodju i pojacaju signal u vasoj zgradi. A to po ugovoru moze potrajati do 30 dana. Nadaj se samo da nece morati da dolaze.
Pozdrav

Pa ono, signal nije los...malo se u poslednjih par dana slabi na trenutke ali eto videcemo. nadam se da ce moj sledeci post doci sa flat-a 🙂

Evi instalirao se za manje od pola sata, signal (LIman I) je super i furam. Pa da vidim kolko cu da ustedim na telefonu 😀

Zavidim ti... nama kao kopaju kanal |[ (petrovaradin)

evo ja sam prebacen sa 64k na 128k (sto je naravno za pohvalu 🙂 i ono zadovoljan sam mada mi ovaj 128k paket palo stuca tj opao je download bio je oko 15-14.5 a sada se krece 13-14 ali daleko od toga da je lose 🙂 sve u svemu sve pohvale sbb-u

Vidis, ja ti maznjavam bandwidth 🙂

Samo da te pitam Kiwy, koliko si platio prikljucenje i koliko ti je trebalo otprilike najduze za neku stranu da ti ocita?

Ma sve je ok samo sto recimo retko nestane signal pa treba da gasim ZoneAlarm da ga ponovo uhvati a kada iskljucim komp on izgubi signal tj. nesto bedno pokusava modem da ga uhvati. E sada kada ga izvadim iz stuje i ukljucim nazad modem (jer nem neko power dugme kolko ja vidim) on signal uhvati super brzo za nekih desetak sekundi. Jel postoji nacin da ga on hvata stalno ili je to tako uradjeno da se smanji bandwidth providera. I jos jedno pitanjce ako smo svi grupno iza firewall-a na SBB jel mi uopste potreban ZoneAlarm?

p.s. Anex ugovora tj. prilkljucenje je 1300 i od toga ne moz pobeci. Iskreno "podesavanje modema" koje kosta u tih 1300, pola tj. 650 je smesno tojest to je postavljanje DNS servera a fazon je to sto tu info samo oni imaju...

P.ps. u editovanjuu ovog posta nestade mi signal 🙂

A video sam na sa na Motorolinom sajtu pojacivac signala za 99$, specijno napravljen za pojacivanje do 15 puta signala TV i Interneta

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novi thread,samo da pitam da li neko koristi usluge KDS NS-a,kakav je njihov kablovski? vec dugo sam prikljucen na njih ali im je net bruka skup pa sve cekam kad ce pasti cena...64 k flat je 4500 dinara!!??? jel ima neko? Pozdrav

I ja da ne otvaram thread : jel pao mail server SBB u NS tj. ns.sbb.co.yu? Nesto danas popodne mi ne radi..jel to ucestala pojava? 🙁

mail server sbb-a u NS-u je sve sem pouzdan, svaki treci mail ne stigne na destinaciju iako se u mail klijentu prijavi kao uredno poslat...

Zato ja prelazim na gmail 😀

Kiwy je napisao(la):
I jos jedno pitanjce ako smo svi grupno iza firewall-a na SBB jel mi uopste potreban ZoneAlarm?

Treba, treba 😀 Taj njihov firewall (koji je hmm..., tj. nisu ga verovatno dobro podesili, oce da prekida konekcije koje ne treba, doduse ja sam u bg-u) te ne stiti od ljudi koji su na sbb-u. Dakle, taj "lokalni" saobracaj je slobodan. Takodje mi se desilo da prodju neke incoming konekcije koje nisu od sbb servera, kako je to moguce ne znam... Neke od ip adresa sam proveravao u log-u, neki makedonci ladno :d

meni sada sa ovim 128k cesto ZAP javlja neke pokusaje upada ne znam zasto al eto. Inace i meni se desi da signal ne stane ali se ubrzo vrati retko kad duze od par sekundi da ga nema

Ma meni signal nestane i na duze pa resetujem modem i ponovo ga uhvati bez frke...

Kiwy je napisao(la):
Ma sve je ok samo sto recimo retko nestane signal pa treba da gasim ZoneAlarm da ga ponovo uhvati a kada iskljucim komp on izgubi signal tj. nesto bedno pokusava modem da ga uhvati. E sada kada ga izvadim iz stuje i ukljucim nazad modem (jer nem neko power dugme kolko ja vidim) on signal uhvati super brzo za nekih desetak sekundi. Jel postoji nacin da ga on hvata stalno ili je to tako uradjeno da se smanji bandwidth providera. I jos jedno pitanjce ako smo svi grupno iza firewall-a na SBB jel mi uopste potreban ZoneAlarm?

p.s. Anex ugovora tj. prilkljucenje je 1300 i od toga ne moz pobeci. Iskreno "podesavanje modema" koje kosta u tih 1300, pola tj. 650 je smesno tojest to je postavljanje DNS servera a fazon je to sto tu info samo oni imaju...

P.ps. u editovanjuu ovog posta nestade mi signal 🙂

A video sam na sa na Motorolinom sajtu pojacivac signala za 99$, specijno napravljen za pojacivanje do 15 puta signala TV i Interneta

Imash pozadi reset rupicu 🙂 (pored kabla za napajanje)

zverkons je napisao(la):
ma brzo ucitava stranice

ja sam u beogradu, al' da ne otvaram novi thread...

na sbb-u sam, flat 128, download super radi, ali mi veoma sporo ucitava stranice... sporije nego preko dial up-a...

je l' zna neko u cemu bi mogao da bude problem?...

Gde cu u tu rupicu da turam neshto 🙂

Ja sam u Somboru flat 128,download je zakucan na 15kb/sec i ni da mrdne tako da sve pohvale!

Nazad
Vrh Dno