Šta je novo?

Utisci o Abit BH7

Sale_Fanatic

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2003
Poena
619
Posto sam postao ponosni vlasnik Abit-a BH7 interesuju me utisci i koliko ste uspeli da klokujete vase masine. Sa ovim sto sam ja uspeo sam prezadovoljan. [email protected] memory@200MHz 2.5-5-2-2NCP PC2100

Po mome najbolji moguci primerak ploce za P4 procesore naj o/c ploca a ne i preskupa.Inace ja sam P4 2.4@ 3492 mhz ili fsb 194 memoriju na 480mhz Corsair pc 3500.Ploca zvanicno podrzava fsb 200 odnosno nove intelove cpu-e na 800 mhz.Malo je siromasna sa opremom ali ako bas zelis i treba ti raid i ostalo mozes uzeti i posebno.Moja ocena 10.

Kokos je napisao(la):
Po mome najbolji moguci primerak ploce za P4 procesore naj o/c ploca a ne i preskupa.Inace ja sam P4 2.4@ 3492 mhz ili fsb 194 memoriju na 480mhz Corsair pc 3500.Ploca zvanicno podrzava fsb 200 odnosno nove intelove cpu-e na 800 mhz.Malo je siromasna sa opremom ali ako bas zelis i treba ti raid i ostalo mozes uzeti i posebno.Moja ocena 10.

Ubicu te majke mi, kako se gadjas sa tim ciframa za memoriju. Memorija radi na 240Mhz-a FSB-u, a ne na 480.

Sta zna kokoska sta je Double Data Rate😀

Jeli ljudi, koliko u stvari ti P4 mogu da se klokuju? U stvari da li treba da se gleda da se kupi neki P4 posebno ili to nije toliko bitno?

Hm paz to kakav ti komad upadne ali retko sa kojim 2.4b ces biti razocaran

milenkoc23 je napisao(la):
Jeli ljudi, koliko u stvari ti P4 mogu da se klokuju? U stvari da li treba da se gleda da se kupi neki P4 posebno ili to nije toliko bitno?
Pa bitnoje da kupis c1 steping a dalje ti zavisi od srece.

Pa i nije bas tako, ima citava teorija o stepinzima, ako ubodes pravi ode taj 2.4B na 3.4Ghz na default naponu. Koga ovo vise interesuje neka malo roni po http://forum.oc-forums.com/vb/index.php

Alexandar je napisao(la):
Pa i nije bas tako, ima citava teorija o stepinzima, ako ubodes pravi ode taj 2.4B na 3.4Ghz na default naponu. Koga ovo vise interesuje neka malo roni po http://forum.oc-forums.com/vb/index.php
Slusaj bre ti novokomponovani!! 😀 😀

Nemoj opet da te zaboli glava od teorije jer ako tako trazis nikada neces naci pravi primerak.I kada ga konacno nadjes ,odmah se pojavi 16 novih steppinga ,boljih,brzih... 😀

Generalno gledano BH7 je namenjena iskljucivo OClockerima.Na defaultu ima mnogo,mnogo, brzih ploca.IT7Max2 v2.0 je najverovatnije najbolja I845PE ploca i tu nema dileme.Nudi mnogo opreme,fenomenalna za OC,brza na defaultu i definitivno najstabilnija I845PE ploca od svih koje sam probao.Nisam joj nasao ni jednu jedinu manu a maltretirao sam je do besvesti.
U svakom slucaju BH7 je izvanredan izbor za entuzijaste.

Da ploca stabilno i brzo radi, RADI! Da se dobro klokuje KLUKUJE SE! Moja prethodna ploca bila je MSI 6398 Ultra ARU i to je bila relativno dobra ploca, stabilog rada ali nije mogla mnogo, do 135MHz ne vise uz podizanje napona i njeno cuveno spustanje odnosa mem/fsb 1:1 a ne 3:4 kako bi bilo postavljeno.

simpson H je napisao(la):
...

Slusaj bre ti novokomponovani!! 😀 😀

Nemoj opet da te zaboli glava od teorije jer ako tako trazis nikada neces naci pravi primerak.I kada ga konacno nadjes ,odmah se pojavi 16 novih steppinga ,boljih,brzih... 😀

😀 😀 Navika od AMD-a.

Nadje li sta ili i dalje samo gledas BH7?

Idem u cetvrtak u BGD da kupim, vec mi je dosta da gledam praznu plocu i Cely-a 300A 😀

Drzim ti palceve da izdrzis do cetvrtka, vec sam se plasio da ces da bodes celerona u bh7 🙂

Imam doticnu jedno mesec dana i sa PIV 2.4 radi - sto je meni najvaznije - NEVEROVATNO stabilno. Na default naponu sam najvise uspeo da izvucem 3.1 - posle toga nisam ni testirao - kome i treba vise od ovoga ?

Pozdrav

PS: SVIMA je preporucujem - za te pare nema ni jedne ploce koja moze da joj se priblizi !!

Sve se slazem ali ja imam jedan problem memorija nece da radi na 3/4 memorija je corsair 3500 xms i to sam probao na tri ploce,na stranim forumima se isto zale na taj problem.Kovac ti si prosli put iscackao onaj bios 13 ajde nadji negde 14 😀 mozda su ispravili to.

Teško, to je više problem čipseta nego ploče.

Kokos je napisao(la):
Sve se slazem ali ja imam jedan problem memorija nece da radi na 3/4 memorija je corsair 3500 xms i to sam probao na tri ploce,na stranim forumima se isto zale na taj problem.Kovac ti si prosli put iscackao onaj bios 13 ajde nadji negde 14 😀 mozda su ispravili to.

Kako nece??? Meni je radila i na BE7 i sada na BH7...

Pozdrav!

student je napisao(la):
...

Kako nece??? Meni je radila i na BE7 i sada na BH7...

Pozdrav!
Nece neznam ni ja kako i to imam dve ploce i nece ni u jednoj a u trecoj kod druga sam probao isto nece,ali samo sa corsairom 3500xms ne znam ni ja sta je i kod simpsona nece sa corsairom ali sa xyper x om mu radi.bio je i aca kod mene gledali smo zajedno sta je verovatno neki bag u bios-u ne bi se slozio sa alexandrom da je do cipseta.Pozdrav!

Abit?

Gigabyte je mama
Ultra stabilna ploca, mozda ne za extremno OC-nje ali za rad nema bolje.
Mislim da nije bitno dali ce da radi na 192 ili 188 MHz magistrali kao sto moze ABIT ali kome je dosta da mu 2.4 radi na 170 ili 175 stabilno onda netreba da fantazira a usput jos dobije na ploci par sitnica koje ABIT nema. 😀

:?
Mislim da ce ljudi iz Abita malo sacekati sa izbacivanjem novog biosa jer ko da je i ovaj 13 izbacen na brzinu i pod pritiskom ljudi koji su se zalili na raznorazne nedostatke a iskreno nije doneo bog zna sta.
Sto se tice memorije - probao i radi na 3/4 - neznam sta da ti kazem - cudno !!

Pozdrav

PS: Koliko ste vi uspeli da OC procesor na BH7

Slabo nešto, jedva radi na 2.8GHz superstabilno...

Moj CPU je najvise isao koliko mu ploca dozvoljava jer chipset nemoze vise a to je radilo na 188 sto sam uspeo sa watter cooling.

Probaj da hladis chipset, jer se u toku rada značajno zagreva. Jedan 40x40mm ventilator rešava sve probleme.

nije do hladjenja chip seta
citao sam na netu da nemoze vise
trebalo bi voltazu podici na cipsetu ali to se meni neradi sada

Tekman je napisao(la):
nije do hladjenja chip seta
citao sam na netu da nemoze vise
trebalo bi voltazu podici na cipsetu ali to se meni neradi sada

Gde si to pročitao, u politikinom zabavniku? 😀

Ploča ide bez problema preko 220Mhz sa dobrim cpu-om. (Pentium 4-M jezgro u svim desktop pločama množilac spušta na 12x .Sa tim se može lepo nasvirati FSB)

Nazad
Vrh Dno