Šta je novo?

Uticnica za PC

• Začetnik teme Začetnik teme r1stv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

r1stv

Cenjen
Učlanjen(a)
03.03.2014
Poena
160
Prilozicu sliku uticnice koju koristim za racunar, tacnije u nju ide produzni, pa racunar i monitor u taj produzni

Sustina problema je da kad zakacim racunar tu, apsolutno sve sto je metalno na racunaru je pod naponom

E sad, ako racunar nije prikljucen u produzni, a samo monitor jeste, ali monitor povezem HDMI-om sa racunarom, racunar je opet pod naponom

Meni zvuci kao problem sa uzemljenjem, nazalost sam uvideo problem tek kad sam ja postao uzemljenje sto je bilo jako neprijatno

Moje pitanje je da li sa ove slike moze da se utvrdi da li je uticnica bezbedna
Kod:
https://imgur.com/a/pSQDMuN

Posumnjao sam na nju jer na desnoj rupi ne postoji ovo sto postoji na levoj

- nađi električara, neka prvo sve ispita
- zameni utičnicu nekom boljom Schneider, Legrand (nekad su na dobrom poustu)
- kupi za produžni APC PM5-GR Essential SurgeArrest (ima razloga zašto)
- na njega zakači samo računar (napajanje, monitor, zvučnike) i evenutalno 2 mala potrošača.
- ako ti je skup ovaj APC, mada moja je preporuka da se kupi, neka ti električar napravi produžni kabal po meri (licnaste žice 3x1,5 , Zaječar ili Jagodina, koliko ti metra treba + keremičke utičnice, ima dobrih od 4).

Vrlo mogce da je "nulovan" sistem. To vole nasi ljudi da rade u nedostatku pravog uzemljenja iako prave vise problema nego koristi.
Ono sto nasi susteri zovu nulovanjem je spajanje nule i uzemljenja.

Isreno, cinjenica da pitas, kao i da si postavio samo sliku montirane uticnice, govori da nisi bas na nivou da istu i sredis. Bez uvrede, ali ipak je bolje da ne pogines.

Nazad
Vrh Dno