Nisam se ja vezao za marketinsku oznaku. Vec tamo lepo pise Graphics series. Ja kliknem tu. Imas sta i da vidis.
Sad zasto kako i otkud, ja ne znajet.![]()
I na tarabi pise...
Nisam se ja vezao za marketinsku oznaku. Vec tamo lepo pise Graphics series. Ja kliknem tu. Imas sta i da vidis.
Sad zasto kako i otkud, ja ne znajet.![]()
Ako je neko zaljubljen u ViiewSonic monitore, onda sam to ja. Bez obzira na to nisam voljan da dam toliko novca i kupiću Samsung 226BW (ako ga ulovim po staroj ceni, poskupeo je). Nisam voljan da dam 150e više za ViewSonic od 22" (koji je takođe sa TN panelom) jer mislim da mu je cena malo više naduvana. Bio sam prilično zainteresovan za model VP930, inače izvrstan, i po ceni od 365e (februara) je bio best buy, ali mu je sada cena 485e i po toj ceni ne dolazi u obzir, pre bih uzeo u klasi 19" Samsunga 970p ili 971p, koji mogu da se nađu za oko 400eInace po dizajnu ( kucista ), zero pixel policy, po upotrebljivosti niko mu nije ni do kolena, naravno u istoj klasi panela ( TN ).
Pošto sam čvrsto rešio da kupim Samsung 226BW, mučilo me je to što taj monitor dolazi u dve varijante, odnosno sa dva različita tipa panela, jedan koji proizvodi Samsung i na kraju oznake modela u zagradi stoji (S) i drugi tip panela koji proizvodi Optronics i na kraju oznake modela stoji oznaka (A). Kažu ljudi po netu da su monitori sa S panelom osetno kvalitetniji. Vidim na Ercovom sajtu, koji je inače uvoznik Samsunga, Call centar, padne mi na pamet, ajde da ih nazovem i da ih pitam, ništa me ne košta, možda znaju, a možda i ne, da li su uvezli monitore sa S ili A panelom ili imaju i jedne i druge. Nazovem, javi se lik čujno nadrk*n, ja mu postavim pitanje, a on odgovori da ne zna tačno, ali kao sada će da proveri i da ostanem na vezi. Zatim su počeli da se čuju užasni zvuci, kao da je recimo krenuo kroz neku veliku kancelariju i krenuo da vadi fijoke iz stolova i da ih baca unaokolo, znači ono totalno ludilo, ok, ja čekam na vezi. :d Odjednom se čuje usplahireni ženski glas u pozadini koji pita "Šta je bilo!?", na to lik koji mi se javio odgovara njoj derući se "Je*ote koje pitanje!" onako maksimalno besno, da ne kažem kao tipična sirovina. Kao okej, čekam ja i dalje na vezi, javi se konačno lik i kaže da ne može da nađe podatak, kao sada će da nazove servis da pita da li oni zanju. Na to mu rekoh da se ne trudi dalje, da me zanima čisto informativno, da mi informacija nije od životne važnost i da mu se izvinjavam na smetnji! Na to on mene pita onako podrugljivo, odakle meni takva informacija. Odgovorih mu da se ta informacija može naći na mnogim domaćim i stranim sajtovima, ali da nema veze, ako ne zna, nije problem, doviđenja.Kupovina (skupe) mačke u džaku (tj. monitora u kutiji), i to od bezobraznih trgovaca, nikad nije bila pametna stvar.
Nada uvek postoji, ali moja očekivanja nisu bila velika. Moj primedba nije toliko na to što nisu znali, nego na ponašanje za koje bi se najblaže rečeno moglo reći da je nekulturno, ali na osnovu opisane situacije svako može da zaključi kakvo je bilo.Zar si stvarno očekivao da ćeš naći nekog ko će znati šta ga u stvari pitaš?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari