Šta je novo?

Uticaj racunara na musko-zenske odnose ...

Ovo mi pre neki dan stiglo od dobre drugarice, na mail:

1.) Kad sam imao cetrnaest godina, nadao sam se da cu jednog dana imati devojku.

2.) Sa sesnaest godina imao sam devojku, ali nije imala strasti, pa sam zakljucio da mi treba strastvena devojka sa zivotnim zarom.

3). Na faksu sam se zabavljao sa strastvenom djevojkom, ali je bila suvise emotivna. Sve je bilo dramaticno, bila je kraljica drame, sve vreme je plakala i pretila samoubistvom. Tada sam zakljucio da mi je potrebna stabilna licnost.

4). Sa 25 nasao sam veoma stabilnu devojku, ali je ona bila dosadna. Bila je potpuno predvidljiva i nikad se nije uzbuđivala ni oko cega. Zivot je postao toliko dosadan da sam zakljucio da mi treba malo uzbudljivija.

5). Sa 28 godina nasao sam uzbudljivu, ali nisam mogao drzati korak s njom. Jurila je od jedne stvari do druge, nikad se nigdje ne zadrzavajuci. Cinila je lude iznenadne stvari i cinila me je isto toliko jadnim koliko i sretnim. U pocetku je bila zabavna i vrlo energicna, ali nije imala nikakav pravac. I tako sam odlucio naci devojku koja ima jasne ciljeve.

6). Kad sam napunio 31 godinu, nasao sam pametnu, ambicioznu devojku, koja je stajala cvrsto na zemlji i nju sam ozenio. Ona je bila toliko ambiciozna da se rastala od mene i uzela mi sve sto sam imao.

7). Sad sam stariji i mudriji i trazim devojku s velikim sisama.

OK, zabavno je ovo sve, kao i thread koji je EXTRA, ali ono što sam ja hteo da kažem jeste - po meni su "sedenje" za računarom i "rad" na računaru dve dijametralno suprotne stvari. Pod prvim podrazumevam-igranje, bespotrebno čaprkanje po sistemu, instaliranje isto tako bespotrebnih programa, skidanje bespotrebnih Gigabajtnih fajlova s neta i tome slično. Pod drugim podrazumevam bilo kakav kreativan rad, učenje ili nešto korisno što se radi za računarom. Dakle, treba razlikovati aktivnosti za računarom.

Ja bih na primer, i pored kablovskog neta, dve grafičke u SLI-u, dvoprocesorske zveri na kojoj mogu da se igram bez laga i trzanja, uvek izabrao kao zabavu - sport, izlazak na svež vazduh, druženje s devojkama, svirku i tome slično. Po meni je "sedenje" za računarom, onako kako je prethodno definisano - bespovratno protraćen život.

I da se razumemo - "radim" za računarom (na poslu, naravno) više od deset sati dnevno. Kod kuće nisam upalio komp od letos osim kada mi je trebao da narežem neke mp3 diskove za kola i da prebacim neke podatke (pola sata, sveukupno).

My 2 cents.

:type:
violinista.gif

Poslednja izmena:
Ja sam onda dobro prosao jer sam vec sa 14 godina trazio
devojku s velikim sis***
:d

Kad samo pomislim da sam mogao da se razvedem i izgubim sve. huuh ;)

Joooj, Srga, izvini, ali razvesti se sa ženom zbog kompjutera - nedopustivo normalnom čoveku, kakvim te smatram! Uzmi se u obzir, prošetaj malo s njom, zabavi se malo i batali komp.

Sve moje bivše devojke su imale razumevanja za komp jer sam retko kod kuće sedeo za njim. Osim kad sam radio velike projekte pa nisam spavao ni po tri dana (samo su bile pauze za ručak i toalet).

Takođe, ne verujem da ću svoje dete da navikavam na komp. Pre ću da ga vodim na kampovanje, pecanje, trčanje, fucu ili basket nego da mu kupujem Doom 6 i zatvaram u sobu.

Poslednja izmena:
Najbitnije je da li nekoga volis. Ako ga volis, onda ti je drago da ga vidis srecnog.
Ako je moj decko srecan kad izadje nova igrica-sjajno, slusacu do kog nivoa je dosao, koga je sve upucao. Kad kupi novu komponentu, gledacemo je zajedno, i pricati o njenim performansama.
Ako se zeznes pa "navuces" ;) zenu/devojku na igrice probajte da organizujete turnir-ponudite zanimljive nagrade(od kucnih poslova preko raznoraznih "usluga" :smoke: ). Ili umrezite kompove pa se zezajte dok vam ne bude loshe.
A ako joj nimalo nije stalo do kompa-Boze moj, nismo svi isti, a i sto neko rece dok ima velike s**e zar je bitno? :d

Tačno tako, to je ono "bitno ti je da nekoga vidiš srećnog". Ali nije poenta da li je buduća žena iz IT branše ili je samo sa velikim dudama, bitno je međusobno razumevanje. I ipak ćete se složiti samnom - sedenje i igranje za računarom je nedopustivo gubljenje vremena, toga treba da svi budu svesni.

I još nešto - bezveze je ono što je rekao Geek Master, tipa "ne trudite se dovoljno oko nas... nije valjda da su nam kompovi interesantniji... ". Pa mislim da samo čoveku koji je degenerisao može komp da bude interesantniji od devojke, društva...

Mislim da je "sedenje" za računarom, onako kako sam ga ja laički definisao pre nekoliko postova, zaista pravo oboljenje, koga ima sve više.

@Geek: ništa lično, zaista. Svako bira kako će da provodi svoje vreme. :wave:

Poslednja izmena:
Evo sada dobre ideje:
U cilju popularisanja ideje "provodi vise vremena sa svojom cicom - a ne racunarom" predlazem, na konto treda u kome se pozivaju clanovi bencha na sportsko druzenje na Adi, svako povede svoju devojku/zenu/"prijateljicu" pa da im organizujemo neku zanimaciju na svezem vazduhu.
Zaboravimo na kompjutere, pustimo zene da se zezaju a mi uzmemo da cuclamo pivo, odigramo neki basket ili fucu, pa mozda cak i da napravimo mesane ekipe (ovde vec samo odbojka dolazi u obzir, da ne bude lomljenja noktiju ili cevanica :d ).

Ili da napravimo bench roshtiljadu gde bi devojke mogle da navijaju ko moze vise da pojede i popije vise piva.

Evo ja prvi zbog lepseg pola menjam listu svojih prioriteta:
1. Devojka
2. Pivo
3. Komp

i svi zadovoljni... :d :D

E ovo je prava stvar, ja sam isto za ovo. Samo da nas posluži lepo vreme!!

Samo da se ne pretvori ovaj thread u multi-straničnu raspravku, i da ne prođe kao što je bilo za majice...

A ko nema lepsu polovinu mozda je bas nadje u prirodi i to "primerak" sa velikim prirodnim si**** :D :D :D

Poslednja izmena:
Srga je napisao(la):
Evo ja prvi zbog lepseg pola menjam listu svojih prioriteta

i svi zadovoljni... :d :D

Po onome sto si napisao rekao bih da ti je prvi prioritet fuca ili sket, zatim klopa i pivo, a riba nek se zeza sa drugim ribama :p

Salim se naravno - ideja mi se opako svidja :wave:

violinista je napisao(la):
I još nešto - bezveze je ono što je rekao Geek Master, tipa "ne trudite se dovoljno oko nas... nije valjda da su nam kompovi interesantniji... ". Pa mislim da samo čoveku koji je degenerisao može komp da bude interesantniji od devojke, društva...

Mislim da imas pogresno vidjenje stvari. Svako bira ono sto mu je interesantno da radi. Ne vidim zasto bi ti trebao da odredjujes koji su ljudi degenerisani :) a koji ne.

I zasto se opterecujes gubljenjem vremena, i time "kako bi trebalo da se zivi" i "sta bi trebalo da se radi". Divno je biti ljudsko bice bas zbog toga sto imas neogranicenu slobodu... svako za sebe moze da odredi sta mu je interesantno.

Ja licno uopste ne razmisljam da li bi neka prosecna devojka trebala da mi je interesantnija od kompa... ako me nesto zainteresuje, nista na svetu me ne moze naterati da se predomislim. A sto se devojaka tice, citajte sta vam je napisao cika :)d) Broz :) Mada se slazem da je izbor pravih devojaka veoma mrsav... a one umisljene koje zvocaju treba spustiti na zemlju.
Osim toga, devojka (bilo koja) ce vas ceniti po tome koliko cenite sami sebe i koliko drzite kontrolu nad sopstvenim zivotom. As simple as that.

Srga je napisao(la):
A ko nema lepsu polovinu mozda je bas nadje u prirodi i to "primerak" sa velikim prirodnim si**** :D :D :D

Ko je rekao da moraju da budu prirodne ?!

zmajns je napisao(la):
Ko je rekao da moraju da budu prirodne ?!

Silikon i silicijum ne idu jedno sa drugim :)

Geek_master je napisao(la):
Mislim da imas pogresno vidjenje stvari. Svako bira ono sto mu je interesantno da radi. Ne vidim zasto bi ti trebao da odredjujes koji su ljudi degenerisani :) a koji ne.

I zasto se opterecujes gubljenjem vremena, i time "kako bi trebalo da se zivi" i "sta bi trebalo da se radi". Divno je biti ljudsko bice bas zbog toga sto imas neogranicenu slobodu... svako za sebe moze da odredi sta mu je interesantno.

Jeste, svako bira ono što mu je interesantno i što mu je lepo. Zato su neki ljudi npr. narkomani a neki ne :p

Prvo, valjda si video da sam na kraju posta napisao "my 2 cents", dakle to je moje neko mišljenje, sa kim ne mora niko da se složi. Ali verujem da se većina slaže.

Drugo, što kaže Broz - taj macho stav, nadmenost i sve ostalo što uz to ide, zaboravite, to su zaista fore za malu decu. Kao, "ja ću njoj da pokažem, šta ona ima da mi zvoca dok sam uz komp"... ko nikada nije imao pravu devojku, može tako nešto da kaže. Ostali znaju da je posvetiti vreme voljenoj osobi mnogo pametnije i bolje od svađanja sa njom. Da se razumemo, nisam ja neki papučar ili bilo šta od toga, dešavalo se i meni da devojka dođe i ode a ja niti ne ustam od kompjutera-jer sam imao posao "za juče". Ali, da igram igrice a da je ona tu-to mi je potpuno, totalno suludo. Još, da zamenim devojku kompjuterom-to je van svake pameti. Vidim da bi to neki ovde rado uradili :d

Pozdrav, nadam se da će biti nešto od tog planiranog Bench druženja i roštiljanja uz sport. :wave:

I sta bi od tog piva i basketa ? :)

Ovaj thread je bas extra. Sad sam smarao devojku da se nakaci i procita par dobrih odvala i par jos boljih saveta (prvenstveno @bojana...)

Ja smatram da je sve stvar dogovora i postovanja. Stvarno se trudim da se ne igram kad je devojka tu mada kad bolje razmislim u poslednje vreme se uopste i ne igram. Sto se dresure tice pre ce biti da je devojka dresirala mene na gore navedeno nego ja nju da me trpi za kompom, ali ako vec dodje na 2-3h onda je red da je ispostujem sto je dosla a komp cu igrati kasnije.

Ali cinjenica je da su devojke ljubomorne na nase racunare ma koliko to zvucalo smesno. Neki dan sam pomenuo da hocu da kupim jos ddr-a i devojka je samo slozila facu i rekla "opet ces da puknes brdo para za komp i kad ja budem htela da idemo do grada ti ces reci nemam para" :) :d :D

Mada par puta u zivotu (u ranoj mladosti) :) vise devojaka mi je reklo tebi je komp najvazniji. Jedna je rekla u fazonu moracu da ga oslovljavam zenskim imenom posto me ljudi cudno gledaju kad im kazem da sam ljubomorna sto toliko vremena i paznje posvecujes kompijuteru, a druga je rekla u fazonu tvoja lista prioriteta je sledeca: 1.komp 2.auto 3. devojka (sto u njenom slucaju je i bila cinjenica al dobro :) ).

Sad je sve vec nekako drugacije. Valjda to ide s godinama a i sa osobom koju imas pored sebe.

Sto se devojaka tice ni one nisu savrsene. Spanskih serija i vremena za shopping nikad dosta (na srecu moja draga ne konzumira ni jedno od ovoga:) )

I kao zakljucak za sad mi ne smeta da se odvojim od kompa kad mi dodje devojka a u nekoj buducnosti i zajednici morace da dodje do nekih kompromisa naravno.

Al sam vas smorio :cigar:

hehehe, i mojoj devojci nikad nije jasno zasto je vaznije kupiti kvalitetnije napajanje a ne nove pantalone :d

Mada sam primetio da se posle kupovine 22" monitora nije mnogo bunila, najzad smo DVD mogli da gledamo kako dolikuje, bez potrebe za stavljanjem naocara koje joj kao smetaju.

[offtopic poll]
Koliko ste filmova na kompu (da ne bude bas nevezano sa temom) gledali u drustvu devojke a nikad niste stigli do kraja filma jer:
1. vas je devojka napala u mraku jer je film bio neka akcija koja se samo vama svidela
2. ste je vi napali jer ste gledali neki "chic movie" pa videli da vam se devojka raznezila
3. jer ste zaspali jel vam je lepo sa toplim zivim bicem pored vas u krevetu
4. jer ste morali da prekinete i odete hitno da odete na net da vidite sta imate od poste
5. jer je nju zvala drugarica na telefon pa je suvise glasno pricala da bi vi uopste mogli da se skoncentrisete na film
6. jer vam je ostao jos samo jedan nivo da obrnete bas veceras vasu omiljenu igru
7. jer ste na pola filma ogladneli pa otisli u kuhinju i nazdrali se
8. jer ste opet vi nju napali jer je film bio na francuskom a vas mrzi da citate :D
9. jer ste pustili film glasno samo da bi zavarali trag da ostali misle da vi gledate film u sobi dok se jeli opet naravno napadate.
10. stavi po izboru...
[/offtopic poll]

hehehe, u zivotu sam sa devojkom odgledao maksimalno 5 filmova.... :D :d

Kad se pusti film na kompu, bar se u jednoj stvari skoro uvek slozimo.... ;)

A kad nam se bas gleda film onda se lepo ode u bioskop (mada i tamo cesto zaspem) ;)

P.S.
Roshtilj i 'sket bi mogli sad u nedelju, bice lepo vreme ...

Cynic je napisao(la):
Silikon i silicijum ne idu jedno sa drugim :)
Al se isto izgovara. :D
Nego evo moje situacije...
Posle uspešno završenih studija ja lepo odnesem devojci laptop i ostavim im (+ njena mlađa sestra) na "služenje". Posle nekih godinu dana vidim ja da ona sve češće provodi vreme na mom kućnom desktopu. Znam počelo je...igrice joj seckaju :eyebrows: . Yebiga dok je igrala Zumu i Dynamite sve je bilo Ok, ali sad... Ma ok, nebudem lenj i donesem odluku i kupim joj komp. Ništa strašno skupo, četvorčica po nabavnim cenama i sa ok grafičkom (Radeon 9100-moja stara dobra kartica). I kad pomislite da je sve OK...malo sutra. Sad njen otac insistira da mi plati taj računar :S: . Mislim poenta je da je to bio poklon od mene a sad...Ma glupo mi je do besvesti da uzmem novac. Neće čak da pristane ni na "po pola" varijantu. Što je najluđe i ona se primila. Kao "hvala na pažnji, ali baš bih volela da je to BAŠ moj računar". A šta ovako ja ću kao posle neke prepirke da ga traži nazad. Bezveze!!! Videćemo šta će biti...za sada odolevam i ne ispostavljam "fakturu" :D
Iz ovga gore napisanog se da zaključit da se savršeno slažemo (ppppp da ne ureknem), i da po pitanju računara nikada nisam dobio ni reč zamerke. Mislim pa i ona voli da se igra isto koliko i ja. Net? Isti slučaj. A što je najluđe, obožava da GLEDA dok igram Heroes 3/4 jer je to podseća na Gospodara prstenova i sve joj je super...čak polako počinje da igra na kvarno kući (tražila je da joj instaliram), ;)
Eto to vam je moja situacija.
Ps. Inače zabavljamo se 4 godine 6 meseci i 9, pardon 10 dana (prošla je ponoć) :D . Toliko od za sad i...
Pozdrav. :wave:

sanel nbg22 je napisao(la):
Neki dan sam pomenuo da hocu da kupim jos ddr-a i devojka je samo slozila facu i rekla "opet ces da puknes brdo para za komp i kad ja budem htela da idemo do grada ti ces reci nemam para"
Evo ja iskreno da ti kazem da se cudim sto te nije ostavila! Znaci cak i ako ti je vaznije da kupis jos ddr-a nego da izvedes devojku u grad (a naravno jeste) nemoj bre njoj to da govoris, nego kupi "na kvarnjaka"! Zapamti: cak i ako ti samo kroz zezanje govori da se ljuti, ona se stvarno ljuti, i kad-tad ces to da platis! (videces uskoro da sam u pravu, ali mislim da je sada kasno da menjas stvari, bar sa tom devojkom)
Inace, cisto da napomenem, devojka ovde ima svako pravo da bude, ne ljubomorna, vec DEBELO uvredjena!

@2112
Ne mogu da verujem da je nekima vazniji DDR (koji je inace gomila bakra i plastike) od devojke (koja je ipak zivi stvor)...Aman ljudi razmislite malo

Šta je tebi? Memorije nikad dovoljno, a devojaka imaš na sve strane.

Wolfman je napisao(la):
@2112
Ne mogu da verujem da je nekima vazniji DDR (koji je inace gomila bakra i plastike) od devojke (koja je ipak zivi stvor)...Aman ljudi razmislite malo
Ne,ne,ne! Nisam ja ni rekao da je meni vazniji ddr od devojke, vec sam zakljucio da je sanelu vaznije da kupi ddr nego da izvede devojku u grad!

I otkud ti bre to da je ddr gomila bilo cega, a kamoli bakra (ja koliko sam video, tamo nema bakra)

Wolfman je napisao(la):
@2112

U bre cuti da niko necuje ...... pomislice ljudi da si uvek imao dovoljno memorije
ali i nedostatak devojaka :p :p :p

Tarmi Ricmi je napisao(la):
U bre cuti da niko necuje ...... pomislice ljudi da si uvek imao dovoljno memorije
ali i nedostatak devojaka :p :p :p
A ko kaze da situacija nije takva? :(
PS.2112, pogledaj malo bolje...Mora da ga ima.

Poslednja izmena:
Kako bi bilo dobro kad bi devojkama mogli da povremeno radimo upgrade kao kompovima. A onda lepo na testiranje - kako radi sa novim komponentama :-devil-:

shagrath je napisao(la):
Kako bi bilo dobro kad bi devojkama mogli da povremeno radimo upgrade kao kompovima. A onda lepo na testiranje - kako radi sa novim komponentama :-devil-:

Mozes ti da joj radis upgrade, ali ce da te kosta vise nego za komp. Jedino, ovo je trajnije ulaganje, pa ako prvi put odradis kako ti se svidja, traje duuuuuuuuugo. Uvek je bolje naci model sa sto manje ulaganja

shagrath je napisao(la):
Pa upgrade neke praktikuju vec odavno. :smoke:
edit: preduhitrio me zmajns :)

Poslednja izmena:
zmajns je napisao(la):
Mozes ti da joj radis upgrade, ali ce da te kosta vise nego za komp. Jedino, ovo je trajnije ulaganje, pa ako prvi put odradis kako ti se svidja, traje duuuuuuuuugo. Uvek je bolje naci model sa sto manje ulaganja

Slazem se, priroda to ipak najbolje odradi. Za te sa "upgradeovima" moj ortak obicno koristi termin "montazno-demontazni objekat" :d

ja bi pre trosio pare na komp nego izlaske sa devojkom(tipa da nas vide ljudi)
po meni procedura stoji ovako
1.auto(voznja,dorada i adrenalin aaaa!)
2.motor
3....
4....
5.komp ili devojka(ali pre komp , smorio bih se da nema kompa!)
Dok sam mladji verovatno liasta izgleda ovako , mada kad ostarim moracu se oladiti malo adranalina i divljanja sa cetvorotockasima!
Sto se tice problema komp i devojka nemam ga posto uvek nadjem devojku koja bar malo podnosi i voli da gleda mene i moj komp!U protivnom :wave:
p.s. volim doradjene devojke idu sa mojim stilom zivota!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno