Šta je novo?

Uticaj neta (ADSL) na graficke performanse!?

• Začetnik teme Začetnik teme Condor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Condor

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poena
415
Nisam pokusavao guglati, jer nisam znao kako da trazim, pa cu ovdje postovati:

Imam situaciju (koju sam sasvim slucajno uocio) da mi ADSL internet utice na rezultate u, recimo 3DMark06, kao i u nekim drugim sintetickim testovima (nisam obracao paznju na igre, vidjecu kasnije)... U pomenutom 3DMark-u dobijem otprilike oko ~600 poena manje, ako mi je internet "aktivan"!?
Inace, imam Telekomov ADSL, koji ide preko nekog jetSpeed rutera, a veza sa racunarom je preko wireless-a (koristim TP-Linkov USB 2.0 wireless adapter) - mozda to ima neke veze!?
Pratio sam procesor, i on uopste nije znacajno optereceniji (u situaciji sa ili bez neta), tako da... Gdje je ovdje logika? Kako internet konekcija moze uticati na graficke performanse? Da li je iko drugi uocio nesto slicno?

I ja sam to pomislio, ali zasto na procesoru (u Task Manager-u) ne vidim zauzece!? Doduse, mozda postoji 1-2% (teze se uocava u ovom "obicnom" Task Manager-u), ali opet...
A svakako nije samo CPU score degradiran, vec i oba score-a za grafiku! Mislim da ipak nije do procesora.

Hm, na memoriju nisam obracao paznju... Kontam da ne moze toliko uticati na grafiku! Bas cu provjeriti razliku u svim utrosenim resursima, cim uhvatim vremena.

Verovatno ti se preklapa I/O range ili IRQ koji koristi grafička i ADSL modem, što može ponekad da obori performanse sistema. Možeš to proveriti u device manager-u.

Ne stigoh ranije da provjerim ovo...
Evo bas sad pogledah, i za TP-Linkov wireless USB2.0 adapter ne postoje I/O range i IRQ parametri (uopste, ne postoji "Resource" tab u Device Manager-u)!? S obzirom na to, kontam da onda zavisi od USB porta na koji je adapter nakacen, a za njega imam samo:

IRQ: 18
Memory: FC105000-FC1053FF
(I/O Range ne postoji)

Sto se tice grafike:

IRQ: 16
I/O Range: 03B0-03BB
I/O Range: 03C0-03DF
I/O Range: B000-B07F

Koliko vidim, IRQ se ne preklapa, a za I/O Range ne mogu znati!? Ako sam uopste ovo dobro upratio...?

U svakom slucaju, hvala na savjetu!

Nazad
Vrh Dno