Šta je novo?

usprenje mreze

• Začetnik teme Začetnik teme igysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
Imamo 15-tak identicnih masina u firmi. Imaju integrisane gigabitne mrezne SIS. Mreza radi na100 Mbita. Od skora su poceli da se javljaju problemi sa ponekim racunarom. Nikakve promene nisu vrsene, a na jednom racunaru sada je totalno maltene nemoguc rad sa mrezom. jako sporo otvara fajlove, ili totalno blokira explorer proces, pa moram da ga ubijem i restartujem explorer, ili da iscupam kabl iz mrezne da bi nastavio da radim. Kompovi su na domenu. Najcudnije mi je sto i fajlove koji nisu na mrezi sada jako sporo otvara. Cim se iscupa mrezni kabl sve normalno otvara. Ping servera je normalne brzine, mreza nije stalno aktivna.

Proveravao sam : nema virusa spajvera ili tako nesto. Servisi se svi normalni startuju, ma sve je ko i ranije podeseno, samo sporo mnogo radi !

na kraju cu da uzmem i da vratim ghost te masine, samo je fora sto je skoro stavljna neki specifican softver pa sam mislio to da izbegnem.

Na jos dve masine je bio usporen rad sa mrezom, ali samo sa pojedinim fajlovima, inace sve OK !

Nemam ideju sta moze biti, uradio sam u medjuvermenu repair windowsa i office, medjutim nista !

Probaj da isključiš Windowsov firewall na toj mašini. Isti problem sam imao i ja u jednoj firmi (do duše kod njih bilo 9 kompova u mreži). I jedan je stalo pravi probleme, praktično je bio nemoguć rad u mreži na tom kompu. Sve sam probao, šta sve nisam... na kraju sam isključio Win-ov firewall i sve je prodisalo kako treba.

Da to sam odavno uradio, iskljucio iz control panela, a kasnije i disable-ova i kao servis. Nije to problem, nazalost :wall:

po defaultu je windows firewall na svim nasim masinama iskljucen, zaboravih reci.

Filo nisam uspeo da isprobam tvoj savet oko reseta TCP/IP protokola. Juce oko podne sam ipak vratio ghost na masinu i sad sve radi normalno. Kako je krenulo verovatno ce biti prilika da se ovo isproba na nekom drugom kompu u firmi, pa javljma rezultate 😉
Hvala na pomoci !

Ma reset ip-a ti nemoze pomocu u tom slucaju. Nakupilo ti se smeca u reg-u na toj masini, pogotovo ako imas net na njoj. Redovno cicsecenje i odrzavanje kompa sa nekim alatom tipa system mechanic ti nece dozvoliti da se to ponovi.

Nazad
Vrh Dno