Šta je novo?

Uspovara XP

00101110

Čuven
Učlanjen(a)
15.10.2003
Poena
619
E ovako imam problem oko XP-a...

Pre je sve lepo radilo a sada pocinje da mi koci, recimo kada instaliram nesto zna malo da uspori sys, kada kpiram nesto sa cd-a winamp pocenje da trokira 😉
A pogotovu kada kopiram preko mreze, onda ukoci ceo sys...

U cemu je prob, pre to nije radio?!? :trust: :-devil-:

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
E ovako imam problem oko XP-a...

Pre je sve lepo radilo a sada pocinje da mi koci, recimo kada instaliram nesto zna malo da uspori sys, kada kpiram nesto sa cd-a winamp pocenje da trokira 😉
A pogotovu kada kopiram preko mreze, onda ukoci ceo sys...

U cemu je prob, pre to nije radio?!? :trust: :-devil-:

Mozda mu je neki nedavno instalirani software ili driver pobrkao zivce :trust: ..... obrati paznju na to ... meni se X puta deshavalo tako neshto ... ( non stop neshto instaliram i brishem i muchim ga maximalno :crash: ) ... Diskeeper tu radi lavovski deo posla :eyebrows:

:wave:

Pa to sam i ja pomislio i reinstalirao sam drivere od ploce, jer meni zna ako neinstaliram plocu da koci komp pri mucenju 😉 ali ono i dalje isto...

Ma aj to kada instaliram nego me nervira sto je mreza usporila
em sto sporo kopira i nego sto ukoci ceo sistem, znaci cursor nemogu da pomerim, ne znam koji mu je...

Da nisi popio neki virus?
Pogledaj koliko koji proces u Task Manageru zauzima procesorskog vremena.

Meni je tako zezao kada puštam WinAMP 5 i krenem da kopiram nešto. Znači - pogibija. Sve koči. Naravno, jedan FORMAT i ponovna instalacija su sasvim fino pomogli. Da li imaš neke programe za "optimizovanje" performansi računara. Moguće je da je neki takav nešto "optimizovao", pa ti je zato takva situacija.

Pa to sam i ja pomislio i reinstalirao sam drivere od ploce, jer meni zna ako neinstaliram plocu da koci komp pri mucenju 😉 ali ono i dalje isto...

Ma aj to kada instaliram nego me nervira sto je mreza usporila
em sto sporo kopira i nego sto ukoci ceo sistem, znaci cursor nemogu da pomerim, ne znam koji mu je...

Probaj sa chipset driverima ... "ide bus muster" pogotovo ako imash via.. 😉

1. Nije virus
2. Ok za winamp, ali sta ra daim sa ovim drugim prob. ?!?
3. A probacu za optimizovanje, recimo Tweak XP
4. playahater: nisam te razumeo, kakve drajvere, gde da ih nadjem (inace imam via)
U pitanju je Asus A7V133-M

?!?

nisam te razumeo, kakve drajvere, gde da ih nadjem (inace imam via)
U pitanju je Asus A7V133-M
?!?

Pa...via4in1 i idebusmaster driver ... u principu, ti u 4in1 imash vec ide driver ali nekad oce je**** XP da zeza pa da vraca onaj DMA i PIO...pa ti onda uzmesh instalirash posebno idebus master i stavish na DMA i da vish kako leti ...a imash da ih skinesh sa VIAARENA ... tu cesh takodje naci i objashnjenja za te chipset drivere ...
...A to sa optimizacijom XP-a ...obavezno da uradish ... ima tu gomila servica koje on startuje a koji i u zivotu ne trebaju ...

e ja imam "VIA VT8363A" (tako pise u knjizi)
a na sajtu ovom sto si mi dao ima samo:
3rd Party (not VIA) RAID controllers

VIA VT6410 IDE RAID controller chip

VIA VT6420 Serial ATA RAID controller chip

Integrated Serial ATA RAID controller in the VT8237 South Bridge

Koji da skinem!?!?

Pa ti nemas raid kontroler, right? Onda ti ne treba ni jedan od tih drajvera, nego potrazi ide bus master driver za tvoj chipset (8363A)...

Malo ste iskomplikovali celu stvar.
Ploca je na bazi VIA KT133A chipseta, sto znaci da joj treba samo VIA4in1 drajveri (sto se IDE bus master drajvera tice). To je naravno moglo da se sazna na sajtu proizvodjaca, u delu za ovu plocu. Inace, asus preporucuje (za ovu plocu) v4.37
http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A7V133-M pa izabrati u vrhu da prikaze sve za download (All) a zatim pogledati poslednji link u dnu strane

Btw, zanimljivo je da prilozeno uputstvo (za samu plocu) u pdf formatu nosi datum iz januara 2004., iako je sve ostalo (drajveri) iz 2001./2002.

Takodje, ja bih obratio paznju i na sledecu stavku (drajver) - VIA Audio Driver 1.40a--Audio Patch Driver for Windows 98/ME/NT40/2000/XP

Poslednja izmena:
E sve sam resio instalacijom novih via chipset drivera...
Sada je sve ok!
Hvala na pomoci!
posebno DS9!

btw: jos jedno pitanje nevezano za ime teme, da li ova ploca podrzava jace procesore, koliko sam procitao moze do 1.9ghz a isto tako negde sam procitao da moze 1.3ghz...
Sta je ustvari tacno?!?
(u pitanju je ASUS A7V133-M)

Nazad
Vrh Dno